Interview: Merel van Merel Events

Merel Events, het bedrijf van Merel Gerritsen uit Losser! Ze doet zulke gave dingen, precies dat wat ze leuk vindt! Ze geeft zangles aan kinderen, ze leert ze te performen, ze treed op allerlei verschillende evenementen op en ze doet nog veel meer! Supertof vond ik het dat ze tijdens het Vettt Bengelfestijn het podium wilde hosten. Maak kennis met Merel en alle mooie dingen die zij doet!

Merel, wie ben je? En wat doet je met Merel Events?

Ik heb het evenementen bedrijf Merel Events. In eerste instantie ben ik zangeres in allerlei verschillende settingen, van jazz/soul muziek met een band op bruiloften of als solo artiest. Daarnaast heb ik een speciale kindershow die ik opvoer met Meneer Beer. Verder geef ik met heel veel plezier zang-, theater- en musicallessen en daarnaast hebben wij een poffertjeskraam die we regelmatig meenemen naar evenementen. Ik wil ieder event een persoonlijke touch geven!

Merel Events

Lola, één van de leerlingen van Merel.

Hoe ben je erop gekomen om met Merel Events te starten?

Jarenlang heb ik ervaring opgedaan bij verschillende entertainment bureau’s en theaterbedrijven en nu dacht ik, dat ga ik zelf proberen.

 

Run je Merel Events alleen of met anderen?

Samen met mijn vader. Hij was vroeger muzikant, dat is bij hem ook altijd blijven kriebelen en entertainen zit ons allebei in het bloed, dus een goede en leuke combinatie.

 

Tijdens het Vettt Bengelfestijn heb je het podium gehost. Allereerst, hoe vond je dat? En doe je dit soort dingen vaker?

Nou dat was een superVETTTE ervaring, lekkere sfeer, leuke mensen en veel kinderen die wel zin hadden in een feestje. Er is gezongen, gedanst, Meneer Beer was erbij als grote ster van de dag, het zonnetje stond hoog aan de hemel, wat wil je nog meer?

Ik heb wel vaker shows gehost en daarbij ook vaak samen met mijn leerlingen het entertainment verzorgd. Maar telkens is het weer compleet anders en reageer je op wat er in het publiek gebeurt. Dit was wel de eerste echte kindershow van Merel Events. Dus dat was wel even spannend, hoe reageren de kinderen op wat ik allemaal heb bedacht? Maar het was erg leuk en de kinderen vonden vooral Meneer Beer een groot succes! Hij krijgt al een klein beetje sterallures en vraagt nu grote potten honing en vers gevangen zalm voordat hij gaat optreden :-)!

Merel tijdens het Vettt Bengelfestijn

Merel met haar leerlingen en de festivalbezoekers tijdens het Vettt Bengelfestijn

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Dat ik elke dag weer mensen blij mag maken met muziek. Dat vind ik écht het allerleukst! Als je een dagje niet lekker in je vel zit, kan muziek je er zo uit trekken. Dit merk ik tijdens mijn lessen en optredens. Ook hou ik ervan om telkens verschillende dingen te creeren en lekker creatief bezig te zijn. Geen enkele werkdag ziet er hetzelfde uit. Als je houdt van je werk, voelt het ook niet als werk en doe je het met veel passie en liefde en ik denk dat Merel Events dat ook echt uitstraalt!

 

Wat zou je andere ondernemers mee willen geven?

Doe waar je van houdt en waar je goed in bent en doe dat vol overtuiging en passie, dan komt de rest vanzelf!

 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Meneer Beer is uiteraard werelddberoemd. Dan heeft Merel Events een groot pand, een muziekfabriek waar als je binnenkomt, overal wat te beleven valt. Er worden verschillende creatieve lessen gegeven, workshops van wat je maar kunt bedenken, een studio waar nummers worden opgenomen of beats worden ontwikkeld, een toegankelijke plek waar iedereen zijn eitje kwijt kan. Verder blijf ik uiteraard gewoon optreden, heb ik allerlei nieuwe shows ontwikkeld met decors, lichteffecten, confettikanonnen en wie weet wat voor spektakel allemaal nog meer!

Merel Events

Meneer Beer tijdens het Vettt Bengelfestijn

Wil je meer weten over Merel Events?

Merel werkt vanuit Losser. Wil je meer weten over de lessen die ze aan kinderen geeft of over wat ze allemaal nog meer doet? Op de website van Merel Events vind je meer informatie!

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.