Mom in Balance Twente: ik ging ervoor en deed mee

Door

Een ontdekking hoor: Mom in Balance Twente! Eerlijk is eerlijk. Ik deed altijd best mijn best om sportief te zijn. Ik liep zelfs ieder jaar de 10 km tijdens de Enschede Marathon, binnen het uur. Best knap toch?!  Dat ik daarna een week niet meer kon lopen van de spierpijn laat ik even terzijde. Toen ik zwanger was greep ik dat met beide handen aan om niets meer te doen. Zes lessen zwangerschapsgym konden er nog net vanaf. Mijn zwangerschap was voor mij mijn uitgelezen kans om de sportkleren tijdelijk op te bergen. Ver weg. Hardlopen ging toch niet meer leek me. Ik had wel eens gehoord van mensen die in hun zwangerschap bleven lopen, maar in die mogelijkheden verdiepte ik mij verder niet. Tot Mom in Balance Twente in beeld kwam.

Mom in Balance zorgt ervoor dat je energiek en fit bent tijdens en na de zwangerschap. Je kunt dus prima sporten tijdens de zwangerschap. Dit doen ze met outdoor sportprogramma’s. Je vindt Mom in Balance door heel Nederland en zelfs daar buiten. Mom in Balance wil zoveel mogelijk (aanstaande) moeders zich sterk en energiek laten voelen, de juiste keuzes te laten maken om volop te genieten van het moederschap in combinatie met het behouden van je persoonlijke ambities en doelen. Klinkt goed he? En Mom in Balance zit sinds 2016 ook in Twente.

Lotte die Mom in Balance Twente opgezet heeft interviewde ik een tijdje geleden voor Vettt. Ze heeft letterlijk haar gezin én Mom in Balance naar Enschede gehaald. Begin dit jaar verhuisde ze met haar gezin van Den-Haag naar Enschede, terug naar haar roots. Het interview kun je hier teruglezen.

Mom in Balance Twente

Mom in Balance Twente spreekt mij direct aan. Als je op de website kijkt zie je zwangeren en moeders in de kleurrijkste outfits heerlijk buiten trainen. Ik kan er niets aan doen maar bij een groep sportende moeders denk ik toch vrij snel aan een theekransje. Alles behalve dit gevoel kreeg ik bij Mom in Balance. En ik besloot om ervoor te gaan, mijn baby was inmiddels drie maanden en ik kan je vertellen, het sporten na de bevalling voelde heerlijk!

Om half 10 werd ik in het Ledeboerpark bij Wattez verwacht. ‘s Ochtends heb ik nog een poging gedaan om de sportkleren die ik opgeborgen had terug te vinden. Niet gelukt. Ik trok een joggingbroek van Maurice uit de kast en nog wat andere items die enigszins als sportoutfit door kunnen. Het zou heerlijk weer worden, ik stapte op mijn fietsje.

Mom in Balance Twente

Lekker op het fietsje!

En ik genoot…de stilte op de Enschedese wegen om 9.15 op een zaterdag, het fijne temperatuurtje, het even helemaal alleen zijn en iets voor mezelf doen en ik had gewoonweg zin om te sporten.

Aangekomen bij Wattez wist ik gelijk dat ik goed zat, Lotte’s Mom in Balance-bakfiets stond daar geparkeerd. En er staan al een aantal dames in hun sport outfits klaar.

Mom in Balance Twente

Meeting point!

We starten met een warming up en voorstelrondje (tijdens het opwarmen). Want echt, het uurtje sporten wordt optimaal benut! Lotte legt uit wat de bedoeling is, en wie welke oefeningen kan doen. De groep bestaat namelijk uit zwangeren, net bevallen moeders en moeders die al langer dan 12 weken geleden bevallen zijn. Het was even aftasten hoe fanatiek ik mee kon doen, uiteindelijk bepaal je dat trouwens zelf maar Lotte geeft hier wel advies in.

Als ze het idee heeft dat je iets teveel doet dan krijg je het wel te horen, ik spreek uit ervaring :-). Ik had er wel zin in, dus ik deed lekker mee. Zweten zal ik je vertellen, en ik vond het héérlijk! Voor de trainingen wordt het park optimaal benut van de grasvelden tot de hekjes, bruggetjes en de speeltoestellen bij Wattez.

Mom in Balance Twente

Ook van het bruggetje wordt ‘dankbaar’ gebruik gemaakt. Hello, verzuurde bovenbenen 🙂

Ik had het gevoel dat ik leefde, heerlijk om lekker in het park te sporten en ook het (hard)loop gedeelte vond ik gewoon fijn. Wie had dat gedacht?! Mijn conditie liet wel te wensen over, maar goed daarvoor doe ik ook mee.

Mom in Balance Twente

Mom in Balance Enschede

De tijd vloog voorbij. Zondag en maandag bracht ik door met aardige spierpijn in mijn benen maar ik heb nu alweer zin in de volgende training. Ik ben inmiddels wel even bij de H&M binnen gewipt voor een nieuwe sportoutfit. Een heerlijk legitiem shop-excuus.

Gratis Proefles Mom in Balance Twente

Lijkt het je ook wat? Op de site van Mom in Balance kun je een gratis proefles volgen. Twijfel je? Gewoon doen! Het is voor elk niveau en je kunt het zo zwaar maken als je wilt. Ideaal zo’n proefles, zo kun je zelf kijken of het je wat lijkt. De lessen worden op dinsdag avond en zaterdag ochtend gegeven. Maar de kans is (volgens Lotte) groot dat daar binnenkort dagen bijkomen.

 

Nu nog volhouden

Yes, nu nog volhouden want ik heb er wel een handje van om onwijs fanatiek te beginnen en daarna in te storten met mijn fanatieke gedrag. To be continued…!

Bij Mom in Balance sport je tijdens of na je zwangerschap. Bewegen is naast goede voeding erg belangrijk. Amanda van van Kiddowz schreef daar een handige blog over: voedingsadvies voor én tijdens de zwangerschap. 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Vlijtig Liesje
  april 12, 2016

  Fijn dat het zo goed beviel. En je had ook prachtig weer zo te zien.

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   april 12, 2016

   Perfect he :-), zo wil het ook wel lukken!