5 uitjes over de grens

Net over de grens zijn er zoveel mooie dingen te ontdekken. Ik ging op zoek naar 5 herfstproof uitjes in Duitsland, net over de grens. 3 Uitjes zijn al geen geheim meer voor mij, maar Wunderland Kalkar (nog t/m de 1e week van november geopend) en het Legoland Discovery Centre zijn voor ons nog volledig onontdekt. Dus hier gaan we nog heel graag eens naar toe. Lees mee en ontdek 5 geheimen over de grens, superleuke uitjes voor deze herfstvakantie. #VETTTHERFST

#1 Ketteler Hof

Op een uurtje rijden vanaf Enschede ligt, middenin natuurpark Hoge Mark, attractiepark de Ketteler Hof. Ik was er afgelopen zomervakantie met mijn moeder en de jongens en ben volledig verrast door dit prachtige park voor jong en oud. Het park heeft een buiten- en binnen gedeelte, vandaar enorm herfstproof! Buiten kun je dieren voeren, springen, met zand en water spelen, rodelen, een piratenschip besturen, crossen met een skelter en nog heel veel meer. Binnen vind je een enorme indoorspeeltuin met maar liefst negen themawerelden! Hier kwamen wij helaas niet aan toe, maar ik kom er graag een keer voor terug. Lees hier de blog met mijn ervaringen.

Uitjes in Duitsand

uitjes in Duitsland – Kettelerhof

#2 Erlebnispark Emsflower

In Emsbüren, op een half uurtje rijden vanaf Enschede, ligt Emsflower. Dit Nederlandse familiebedrijf is Europa’s grootste kwekerij van perk- en potplanten. Hiernaast heeft Emsflower ook een Erlebnispark, met tropentuin en een aantal showkassen. Ik ben er al meerdere keren geweest en ik vind het zo bijzonder dat je achter de schermen van de moderne kwekerij mag kijken. Je kunt hier heel goed zien hoe verschillende soorten groenten en snijbloemen worden geteeld. Super leerzaam voor de kids dus! En helemaal kidsproof is de gratis indoor-speelplaats. Tip: Breng ook een bezoek aan het XXL tuincentrum van Emsflower, Gartenwelt Emsbüren , direct ernaast. Vettt blogger Lotte schreef een leuke blog met haar ervaringen.

uitjes in Duitsland

Uitjes in Duitsland – Emsflower

#3 Legoland Discovery Centre

Wist jij dat er in Oberhausen, op een uur en een kwartier rijden van Enschede een Legoland Discovery Centre zit? Nou ik niet, maar mijn interesse is gewekt, dus ik ging op onderzoek uit. In Oberhausen kan iedereen (3+) zich de hele dag vermaken met LEGO. Er zijn meer dan 4 miljoen LEGO stenen onder één dak, er is een 4D bioscoop waar een LEGO film draait en er staan verschillende grote LEGO figuren, zo staat er buiten een levensgrote giraffe. Een must see voor alle LEGO fans dus! Meer info vind je op de website.

#4 Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is een kleinschalig familiepark in Duitsland, op een kleine anderhalf uur rijden van Enschede. In 1995 kocht de Nederlandse ondernemer Henny van der Most deze kweekreactor en bouwde deze locatie om tot hotel, vergader- en attractiepark. Uniek is dat in het familiepark, met 40 attracties, de frietjes, softijs, frisdrank, koffie en thee onbeperkt zijn. Dan valt de prijs dus best mee! Ik heb de supergaaf beschilderde, voormalige kerncentrale, onderweg wel eens gezien, maar ben er nog nooit geweest. Dat wordt dus tijd! (t/m de 1e week van november geopend) Tickets koop je via de website.

#5 Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn is echt een van mijn favorieten dierentuinen in de buurt. Omdat het zo dichtbij is (en echt niet duur) gaan wij er regelmatig naar toe. De dierentuin heeft meer dan 1700 dieren (wel 100 soorten) en mijn favoriet zijn de bosbizons. De dierentuin hecht heel veel waarde aan het welzijn van de dieren en dat is echt te zien. Alles is goed onderhouden en prachtig aangelegd. Er zijn meerdere horeca gelegenheden, maar ideaal vind ik de grote speeltuin in het midden van de dierentuin, waar je lekker kunt zitten en de kinderen goed in de gaten kunt houden, super fijn! Hier vind je meer informatie.

uitjes in Duitsland

Uitjes in Duitsland – Dierentuin Nordhorn


Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes in Duitsland, net over de grens. Dus er volgt ook zeker een vervolg. Kom je er de komende herfstvakantie niet aan toe om ze allemaal te bezoeken? Logisch! Gelukkig zijn de meeste uitjes het hele jaar geopend. Have fun en deel je foto’s met #VETTTHERFST

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.