Waterpret bij zwembad Alstätte in Duitsland

Zoals je in mijn blog over het Mölke in Zuna kunt lezen zijn wij gek op water. Wie is er niet gek op water met dit weer? De zwembad blogs doen het supergoed op Vettt! Dat betekent dat er heel veel mensen op zoek zijn naar verkoeling en niet goed weten waar ze dit kunnen vinden. Gelukkig heeft het Vettt team de meeste Twentse en Duitse zwembaden, net over de grens, getest en kunnen we jullie voorzien van goede tips en leuke foto’s. Afgelopen week testte ik, samen met man en kinderen, zwembad Alstätte, op 17 minuten rijden vanaf ons huis.

Het buitenbad Alstätte

Wanneer je aan komt rijden denk je…. Euh, zitten we hier wel goed? Je komt namelijk aanrijden over een troosteloos industrieterrein. Maar aan het einde van de grijze hallen en lelijke gebouwtjes doemt ineens het buitenzwembad in Alstätte op. Zwembad Alstätte is een gezinsvriendelijk, klein buitenzwembad. Met een kleine peuter-, kleuter glijbaan en een waterglijbaan voor de iets grotere kids. Naast het grote zwembad is er en een kinderbadje voor de kleintjes. Voor de echte durfals zijn er twee springplanken, één van 1 en één van 3 meter. Eén van de redenen dat Ravi meteen enthousiast werd! Daarnaast is er op de grote ligweide de mogelijkheid om beachvolleybal te spelen, te fitnessen of om te schommelen. Heb je honger en dorst (natuurlijk heb je honger en dorst wanneer je een paar uur hebt gezwommen!) dan is er ook een kiosk waar je patatjes, iets te drinken en ijsjes kunt halen. Er staat ook een tafelvoetbal, waar mijn jongens gek op zijn.

zwembad alstatte

Een tafelvoetbal scoort altijd, top idee van Freibad Alstätte!

Zwembad Alstätte, klein en overzichtelijk

Het zwembad in Alstätte is geen groot zwembad, het is geen wildwaterparadijs voor de echte waterrat. Maar dat is eigenlijk ook de reden dat wij ervoor kozen. Ravi heeft net zijn B diploma. We zijn er hartstikke trots op dat hij al zo goed kan zwemmen, maar toch houden we hem nog graag een beetje in de gaten. Bodhi kan nog niet zwemmen en vindt diep water een beetje eng. Hij is te groot voor het peuterbadje, maar durft eigenlijk ook niet alleen in het grote wilde bad. Zwembad Alstätte biedt nou net dat waar wij naar op zoek waren. Overzicht, rust en een ondiep stuk met glijbaan.

Freibad Alstätte

Overzicht en rust voor de kleintjes bij Freibad Alstätte

Bodhi heeft zich de hele dag vermaakt in het eerste stuk van het zwembad. Verder mocht hij ook niet, want het diepe deel is niet toegankelijk voor kinderen met zwembandjes. En als je dat niet wist (wij niet…) dan wordt je dat heel duidelijk gemaakt met een schel snerpend fluitje van de badmeester.

Er drijven overal van die foamblokken en matten om op te drijven en hiermee vermaken de meeste kinderen zich wel. Het was niet heel druk, dus iedereen kon ermee spelen. Ook kun je, door één van je schoenen of slippers in te leveren, een duikbril lenen. Vond ik een leuk idee!

zwembad alstatte

Panorama’s bij Freibad Alstätte

Onze mening over zwembad Alstätte

We hebben een heerlijke dag gehad, zonder wespen en vreselijke druktes. We kwamen op tijd (10:30 uur), maar waren te laat voor een ligbedje. Er zijn er niet veel, dat vond ik wel een nadeel. We namen plaats op een bankje onder een parasol en dat was prima voor even. Maar het zit niet echt lekker. De ligweide is van het zwembad gescheiden met een heg. Dus wanneer je hier wilt liggen, wat heerlijk is in de schaduw, heb je geen overzicht op het bad en je kinderen. Wel een heerlijk plekje wanneer je oudere kinderen hebt trouwens!

Freibad Alstätte

Bodhi dacht ook heel even dat hij van de duikplank zou gaan….

Op een gegeven moment kwamen er drie bedjes vrij, dus deze pikte ik zo snel als ik kon in ? Maar toen zaten we net achter de glijbaan en had ik geen zicht op Bodhi, die in het ondiep stuk aan het spelen was. De indeling van het zwembad is gewoon een beetje onlogisch, had ik zelf anders gedaan zeg maar. Toch is het zwembad verder wel erg overzichtelijk, omdat het niet zo groot is. Ik zag veel mensen hun eigen stoel meenemen en onder de grote parasols naast de bankjes plaatsnemen, dat waren vast mensen die er vaker komen.

Freibad Alstätte

Zo trots op mijn grote jongen!

Om het gehele zwembad zit een ketting, behalve bij de trapjes en de springdingen, zodat je niet overal zomaar in het water kunt springen. Wat handig is als je geen enthousiast springend kind op je nek wilt hebben wanneer je net lekker ligt te dobberen. Maar het geeft een beetje een gesloten gevoel. Het zwembad en de voorzieningen (volgens mij bij alle Duitse baden) zijn hartstikke schoon en netjes, de mensen zijn aardig en het water is heerlijk. Je mag je eigen eten en drinken meenemen en overal zijn afvalbakken.

Dus wanneer je op zoek bent naar een kleinschalig buitenbad, naar overzicht, rust en veiligheid. Ga dan naar Freibad Alstätte, want voor €11,15 kun je er met 4 personen de hele dag zwemmen. Kijk voor meer informatie, openingstijden én prijzen op de website van Freibad Alstätte.

Ben je op zoek naar nog meer leuke zwembaden? Via deze link lees je over alle zwemplekken waar wij over schreven.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.