Vettt uitje: Paleo workshop van Paleo Bro’s (door Heleen)

Door

Oké mensen, je zegt dus Páleo, niet paléo. Hebben we die kwestie bij deze uit de wereld geholpen. Het woord paleo komt van het paleolithische tijdperk, ook wel de oertijd. Paleo wordt daarom ook wel het oerdieet genoemd. Sjonge, wat zullen onze voorvaderen slank zijn geweest.

Hier zou Remko Schippers van Paleo Bro’s mij vast corrigeren, want hij noemt paleo geen dieet maar een lifestyle. Hij besloot een paar jaar geleden om zijn ongezonde levensstijl over een andere boeg te gooien. Hij nam de paleo lifestyle van zijn broers over en na een jaar ging hij zijn kennis en recepten delen op Facebook als ‘Paleo Bro’s’. Hij heeft nu ruim 17.000 volgers, dus dat kun je wel een succes noemen! Als paleo­ kok en ­voedingsconsulent geeft Remko workshops, kookt hij op locatie, organiseert hij paleo pop­up restaurants en heeft hij een webshop.

Paleo lifestyle, of zoals op zijn website staat: behandel je lichaam als een Rolls Royce, niet als een vuilnisbak. Oké, guilty. Soms ben ik te druk, te moe of te laks om me bezig te houden met de vraag wat we morgen eten en dan eet ik wat ik voor handen heb. Tja, dat is niet altijd even gezond. Maar gelukkig is daar Remko to the rescue, want hij zag het wel zitten om team Vettt een avond te inspireren met zijn paleo gerechten.

Paleo workshop

 

Stephanie stelde vrijwillig haar keuken beschikbaar. Gezelligheid aan de keukentafel! Op de afgesproken vrijdagavond komt Remko met een hoop bombarie binnen, want de drempel bij Stephanie’s achterdeur was hoger dan hij inschatte. Oeps! De kratten met potten, pannen en de verse ingrediënten die hij had meegenomen vielen in slowmotion van zijn karretje. Gelukkig was er behalve het ijs niks gebroken en de toon was gezet voor een gezellig, ongedwongen avondje.

workshop paleo

Stephanie, top gastvrouw!

Onze gastheer doet zijn ding in de keuken en vertelt ondertussen enthousiast over de paleo lifestyle waarmee hij gaandeweg zo’n 18 kilo afviel. Vragen worden beantwoord, grapjes worden gemaakt en heerlijke gerechten worden geserveerd. Een welkomstdrankje, een smoothie, een soepje die zó lekker is, daar droom ik af en toe nog van! Een verrassende pasta salade van lijnzaadpasta en als dessert drie dadel pralines die verpakt waren als een klein cadeautje. Naast dat het er zo kleurrijk en feestelijk uit zag, smaakte het ook nog eens heerlijk. Hieronder kunnen jullie een beetje meegenieten, niet alles staat op de foto. Ziet het er niet fantastisch uit?

Paleo workshop

De heerlijke ‘lepelbare’ smoothy!

 

workshop paleo

Supergezond komkommer-limoendrankje. Frisse verrassing!

 

workshop paleo

De dadel pralinés

Het fijne van deze avond was de ongedwongen sfeer. Wij oostbloggers zien elkaar niet zo heel vaak in real life en Remko wist daar perfect op in te spelen. Af en toe was het gewoon een kippenhok en dan nam Remko de tijd om zich bezig te houden met de gerechten. Heerlijk zo’n man in de keuken!

workshop paleo

En hij maar werken…

Als hij weer wat klaar had, mengde hij zich even in het gesprek om te vertellen over wat hij ons ging voorschotelen en waarom dat past in de paleo lifestyle. Het enige dat wij hoefden te doen is onze bordjes leeg eten, onze wijn drinken en af en toe achterover leunen om geïnspireerd te raken.

 

Remko liet zelfs een opgeruimd aanrecht achter, ik zeg top! Overigens was alles bespreekbaar om de avond in te vullen naar behoefte. Als wij het bijvoorbeeld leuker hadden gevonden om te helpen met het bereiden van de gerechten had dat ook gekund, dan hadden we in de keuken gestaan. Maar Remko had prima ingeschat dat wij het wel fijn vonden om op deze manier uitleg te krijgen en gezamenlijk aan tafel te proeven. Dat zal het stukje mensenkennis wel zijn dat hij heeft opgepikt tijdens zijn jarenlange horeca ervaring ;). Neem vooral een kijkje op zijn mooie site, Remko legt je daar uit wat voor goeds Paleo hem gebracht heeft, hij deelt fantastische (gezonde!) recepten en je vindt hier meer informatie over wat hij allemaal nog meer doet. Zo heeft hij een webshop op zijn site en geeft hij de Paleo workshops.

Ben je benieuwd hoe de rest van team Vettt zich heeft laten inspireren door Paleo Bro’s? Maryke schreef een blog over haar ervaringen en er komt binnenkort meer online. Hou ons dus goed in de gaten :-).

 

Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (6), dochter (1) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

Paleo workshop

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
0 Comments