Naar het theater voor de première van Lev

Afgelopen weekend toen het met bakken uit de lucht kwam en er zelfs sneeuw voorspeld was, gingen Suus en ik naar de première van Lev (6+) in theater Sonnevanck. Naar het theater! Wat een leuk uitje voor een regenachtige zondagmiddag. Het was een prachtige en indrukwekkende première: gelukkig kun je Lev nog tot en met mei in andere Twentse theaters zien…

Muzikale theaterreis naar het vinden van je eigen stem

Het is gezellig druk in het knusse theater van Sonnevanck. De première van Lev is uitverkocht en dat belooft wat. Kinderen drinken vooraf een glaasje ranja of kleuren een kleurplaat. Het is ook best spannend allemaal want wanneer mogen we nu naar binnen?

De voorstelling gaat over een jongen. Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. Lev is zijn moeder kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur! Onderweg ontmoet hij zingende voetbalsupporters en matrozen, praat met een tovenaar, wordt opgesloten door een enge schooljuffrouw en woont een tijdje in een wolvenroedel. Waar voelt hij zich thuis? Bij wie wil hij horen? En vindt zijn moeder hem nog…?
theater Lev

De analyse van mijn co-reporter 😉

Lev gaat over het langzamerhand vinden van je eigen stem. Mijn jonge co-reporter zegt er na die tijd dit over: “Ik vond het stukje met die moeder die geschrokken was van de wolven het mooiste. Dat ze weer terugkwam in het leven. Die vader vind ik echt heel stom; waarom moet Lev naar het internaat? Daar had zijn mama ook veel verdriet van, dat bestaat nu niet meer, toch? Wat was ze moedig en stoer hè, die mevrouw die Lev was.”

En dat was ze. Brechtje Kat heet ze. Erg indrukwekkend hoe ze de rol van Lev speelde. Krachtig en herkenbaar. Humoristisch ook. Maar het was vooral de combinatie van het spel, het meerstemmige koor en de muziek wat het zo mooi maakte. Het universele thema van het losmaken van je ouders en je eigen weg vinden, vond ik best ontroerend.

Zelf Lev in het theater zien

Lev is een co-productie van Theater Sonnevanck, Silbersee en het koor Consensus Vocalis. De voorstelling duurt een uur en is, zoals de website al zegt, een feest van muziek, kostuums en spel. De voorstelling is te zien in de volgende Twentse theaters:

of bekijk hier de lijst met alle speeldata door heel Nederland.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.