Kerstkapsel voor meisjes, 4 x inspiratie!

Mijn dochter kijkt er zo naar uit: het kerstdiner op school. Het heeft voor haar iets magisch, iedereen die er mooi uitziet en ‘s avonds eten in de klas. En bij zo’n kerstdiner hoort -vindt de 7-jarige- een kerstkapsel voor meisjes. Vettt blogger Marloes maakte voor deze Vettt Winterspecial een tutorial voor een makkelijk kerstkapsel voor meisje. Mijn dochter stond model, en jawel nu wordt er van mij verwacht dat ik dit na ga maken. Met dit stappenplan moet het gaan lukken!

Makkelijk kerstkapsel voor meisjes: het stappenplan

  1.  Deel een midden scheiding af op het hoofd, maak dan aan de zijkanten van het hoofd 2 losse vlechten.
  2. Maak van deze 2 vlechten in het midden 1 staart.
  3. In dit staartje maak je wederom een klein vlechtje (hoeft niet tot onderaan)
  4. Maak onderin één grote staart.
  5. Pak een plukje van de staart en draai deze om het elastiek heen. Werk de pluk weg met een schuifje.
  6. Trek de vlechtjes uit elkaar, en begin onderin met het uit elkaar trekken en de plukjes daarboven trek je steeds iets minder ver uit elkaar zodat het vlechtje de vorm van een kerstboom krijgt.
  7. Steek er een leuk kerstig schuifje in van snoepig! Of gebruik (zoals we bij Pippa deden) het rode strikje, maar gebruik het elastiekje dan al bij stap 2 zodat je ipv een gewoon elastiekje het elastiekje van snoepig gebruikt.

makkelijk kerstkapsel voor meisjes

Nog meer makkelijke kerstkapsels voor meisjes te vinden.

Er zijn op  Pinterest zoveel leuke en makkelijke kerstkapsels voor meisjes te vinden. We hebben hieronder een aantal van de leukste kerstkapsels voor jou op een rijtje gezet. Zodat je voor de komende kerst genoeg inspiratie hebt.

De Rudolf de rendier knotje

Ik vind deze hilarisch. Je maakt een mooie knot met behulp van een knot-maker en je zorgt dat je de juist schuifjes hebt. Je kunt de schuifjes ook zelf maken door oogjes en een rood pompommetje op een schuifje te lijmen.

makkelijke kerstkapsels voor meisjes

Een strik in het haar

Deze vind ik ook mooi. Via dit linkje vind je een video tutorial hoe je hem kunt maken.

Makkelijk kerstkapsel voor een meisje

Kerstboom vlecht

Voor deze kerstboomvlecht maak je een gewone vlecht. Vervolgnes trek je de plukjes aan de zijkant uit, en steeds breder zodat het de vorm van een kerstboom krijgt. Je begint boven. Een leuk schuifje bovenin, een mooi elastiekje aan de onderkant én klaar!

 

Makkelijk kerstkapsel voor een meisje

 

Nog meer inspiratie: haal een boek met kapsels in huis

Ik leende een tijdje geleden dit boek uit de bieb. Er staan heel veel leuke kapsels in, handig ook om thuis te hebben zodat je een keer kunt oefenen als jullie er allebei zin in hebben 🙂

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.