Oefenen op de ski’s in Twente

Wintersport. Voor heel veel mensen dé vakantie van het jaar. Als niet-wintersportgezin waren we met Kerst ook een paar dagen op skivakantie. Best een uitdaging als drie van de vier gezinsleden nog nooit op ski’s hebben gestaan. Gelukkig bestaat er zoiets als de Alpe D’eurninge. Oftewel Snowise Sports, de indoor ski- en snowboardschool in Deurningen.

Het leek me heel verstandig dat ik en onze jongens (6 en 8 jaar) vooraf aan de wintersportvakantie eens het ski-gevoel gingen ervaren. En, hulde aan wie dat bedacht heeft, kun je de eerste lessen tegenwoordig gewoon in Nederland volgen. In Twente nog wel.

Pizzapunt onder controle

Eerst gingen de jongens. ‘Goh, wat lopen ze raar op die schoenen,’ dacht ik nog. Toen ik ze zelf aan deed, begreep ik het pas. Haha, wat een ondingen en helemaal als de ski’s erbij onder zitten. Maar eenmaal op baan staande, zag het er bij mijn boys al direct heel professioneel uit. Ze kregen in een kleine groep les, drie keer tien minuten in één uur. Dus telkens even tien minuten pauze om bij te komen. Ondanks dat ze de eerste twee rondes geregeld vielen, hadden ze de grootste lol. En ronde drie hadden ze ‘de pizzapunt’ al onder controle.

Snowise

Klungelen zonder publiek

Over mijn les: niet zo’n snelle leerlinge als de jongens. Dat was direct duidelijk. Wel heel erg fijn om eens het gevoel van ski’s en skischoenen te ervaren. En heel prettig dat je een beetje aan kunt klungelen zonder dat direct het halve wintersportgebied meekijkt als je plat gaat.

Scheelt lessen op vakantie

De boys vonden het zo leuk dat we direct nog een last minute les bijboekten. En na die twee lessen hadden ze eigenlijk de basis al onder de knie. Als we tijd hadden gehad voor meer lessen, had ik dat zeker gedaan. Met dank aan Snowise hoefden de jongens in Winterberg veel minder op les. Ze hebben daar nog één ochtend les gehad en daarna gewoon DOEN! Dag twee gingen ze al alleen de ‘blauwe’ pistes af. En daar was mama, die veel voorzichtiger is natuurlijk, best jaloers op.

Snowise

Snowise geeft ook een spoedcursus

We gaan zeker nog eens naar Winterberg of misschien wel verder naar de hogere bergen. Maar dan meer lessen voor mij bij Snowise. Het scheelt zo dat je in Winterberg niet in de drukte les hoeft te nemen en dat je op vakantie direct volop kunt genieten. Handig, je kunt gewoon online je les boeken op een moment dat het jou uitkomt. Een kennismakingsles kost € 19,-. Daarna kun je losse lessen boeken of een cursus van zeven lessen. Handig voor degene die in februari nog gaan: er bestaat ook een vakantie spoedcursus van vier lessen van maandag tot en met donderdag. Succes!

Voor meer informatie: www.snowisesports.nl.

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.