Overnachten in een Sterrenkubus

Riemer, de man van VETTT-blogger Femke, ging op mannenweekend met zijn oudste zoon.  Ze overnachten in een Sterrenkubus in het Twentse Lattrop. Lees in deze blog alles over dit toffe vader-kind-uitje en over de ervaringen van Tijn en Riemer.

Vanaf het moment dat Femke zwanger was had ik het er al over hoe gaaf het zou zijn om, later als ons kleine maanzaadje groot zou zijn, ik met haar (ik was er toen nog van overtuigd dat we een meisjesgezin zouden worden) samen een nachtje weg zouden gaan. Na 4,5 jaar was het afgelopen maand eindelijk zover. En ik weet niet wie er meer van genoot, Tijn of ik. Wij sliepen een nachtje in de sterrenkubus op Erfgoed Bossem in Lattrop; een huisje dat wat mij betreft onder de noemer ‘tiny houses’ valt. En het bijzondere hieraan is dat we letterlijk onder de sterrenhemel sliepen door de grote transparante lichtkoepel direct boven onze 2 persoons hoogslaper.

Ik haalde Tijn vroeg op van de BSO voor een nachtje weg, zonder mama en Joes. Die mochten niet mee vond Tijn. Het was namelijk mannenavond! Normaal gesproken betekent dit bij mij; een kratje bier in de koelkast, stapels pokerfiches waar je je achter kan verstoppen en/of sigaren roken tot je misselijk bent. Maar niks van dit alles vanavond. Er stond namelijk iets veel mooiers op de planning; Samen sterren kijken met de 4 jarige tot je in slaap valt.

Toen we aankwamen op de prachtige boerderij van Erfgoed Bossem werden we hartelijk ontvangen, waar we ‘in de deel’ uitleg te krijgen over deze mooie plek, onder het genot van een drankje en een knisperend haardvuur. We slapen vannacht in een Sterrenkubus, dat is één van de accommodaties waarin je bij Erfgoed Bossem kunt overnachten. Erfgoed Bossem is een kleinschalige biologische boerderij uit 1272 waar je kunt eten, logeren en wat kan vieren. Wij hebben alle drie gedaan, maar in omgekeerde volgorde.

De Sterrenkubus

Op het donkere erf staan 10 sterrenkubussen waarbij er bij 1 een buitenlicht brandde. Dat kon niet missen, ‘Die is voor ons’, riep Tijn terwijl hij er naar toe rende. De sterrenkubus is, zoals ik al zei, klein maar zo slim ingericht! Heerlijk vindt de architect-die-ik-nooit-geworden-ben in mij dat. Aan alles was gedacht. Waarbij we letterlijk konden slapen onder een sterrenhemel. En we hadden geluk want, pas ergens midden in de nacht trok de bewolking over Lattrop.
Maar voor we aan de avond begonnen, moesten we wat eten. Als ik mocht kiezen had ik zeker voor een culinair slowfood maaltijd bij Bossem gekozen, maar daar had Tijn geen rust voor natuurlijk. En aangezien het zijn feestje was maakten we de donkere slingerweggetjes van Lattrop naar Denekamp onveilig om een pannenkoek te eten bij Bolle Jan. Super dichtbij Erfgoed Bossem en een ideale plek om met je kleine date uit eten te gaan.

Sterrenkubus

Onze huisje voor deze nacht!

Sterren kijken vanuit onze sterrenkubus

En met een goed gevulde maag konden we weer naar het huisje om sterren te kijken. Dit kan echt heel precies met een echte telescoop. Geweldig voor kinderen die al iets ouder zijn. Voor Tijn was de grote sterrenhemel al bijzonder genoeg, dus wij keken gewoon door de grote koepel de nacht in. Nu snap ik niks van die oneindige leegte, maar die kerel van 4 kwam met verrassende filosofische oplossingen (‘maar waarom maken ze niet gewoon tankstations op de sterren zodat de raket kan tanken en weer snel naar de volgende ster kan reizen, dan hoeft dat toch niet zo lang te duren’).

Snoep in bed

Maar hij vond het meest bijzondere van deze nacht toch wel, dat hij samen met papa in een groot bed mocht slapen. En nog altijd was het feest. Dus aten we snoep  in bed en speelden we spelletjes tot hij er bij neerviel, of ik! Want hij was zo enthousiast dat slapen niet op het programma stond. Na 14 spelletjes Uno, 319 spelletjes kwartet en VETTT veel lol, vond ik het mooi geweest. Uiteindelijk gaf Tijn zich ook over aan de nacht.

Sterrenkubus

Na een letterlijk bewogen nacht, door kapitein woelwater naast mij, was uitslapen natuurlijk geen optie voor de 4 jarige, dus we konden op tijd genieten van de mooie Twentse ochtend in de landelijke omgeving. De witte wieven over het grasveld, de stallen met koeien die net als wij genoten van de rust en een verdwaalde schommel aan een tak van een grote oude boom.
Alsof het nog niet bijzonder genoeg was, werden we ook nog verrast met een ontbijtmandje voor onze deur. Deze was gevuld met allemaal lokale producten en meer dan genoeg om een goede bodem te leggen voor nog een stevige wandeling in het Springendal. Ik genoot van iedere seconde.

Sterrenkubus

De ontbijtmand!

 

Sterrenkubus

Na het wakker worden even kijken bij de koeien op het erf.

 

Sterrenkubus

Wandelen in het Springendal.

De schommel overtrof alles

Op de terugweg naar huis vroeg ik aan een Tijn wat hij het mooiste van ons nachtje weg vond? Hij vond werkelijk alles magisch, maar hij verraste me met wat hij uiteindelijk noemde. ‘Die grote schommel, lieve papa’, mompelde hij terwijl hij naast me in slaap sukkelde. Wat kan het leven soms toch mooi eenvoudig zijn…

 

Sterrenkubus

Wil je ook een keer genieten van een nachtje weg op een speciale plek in het mooie Twentse landschap? Kijk eens op de website. Naast de Sterrenkubussen hebben ze er ook té gekke lodge tenten en kamers en suites!

 

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.