Kinderexpositie bij Concordia: Ik zie ik zie wat jij niet hoort!

Ieder jaar is er bij Concordia in Enschede een nieuwe kinderexpositie. Afgelopen december is de kinderexpositie ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ geopend en hij loopt t/m 28 februari dit jaar. In de kerstvakantie sprak ik af met VETTT-blogger Maryke, we liepen naar de stad en gingen met onze vier kinderen op ontdekking bij Concordia.

De kinderexpositie gaat dit jaar over geluid. Er staan allerlei installaties van verschillende kunstenaars die geluid en beeld combineren. Aan het begin van de expositie kun je allemaal verschillende kaartjes verzamelen, ieder kaartje zegt iets over een onderdeel van de expositie. Er liggen ringen bij, zodat je de kaartjes aan elkaar vast kunt maken. Dit was al een ‘onderdeel’ die de Ravi en Pippa heel leuk vonden.

Kinderexpositie bij Concordia

Kaartjes verzamelen én gaan.

De installaties van de kinderexpositie bij Concordia

Er zijn verschillende installaties waar we langslopen. De moeite om de kaartjes te lezen nemen de kinderen niet, de moeite om te luisteren als wij ze lezen nemen ze ook niet. De kaartjes worden met het leven bewaakt maar niet heel gebruikt, waarschijnlijk werkt dat een stuk beter als je er een 1-op-1 uitje met je zoon of dochter van maakt. Ze vinden het wel te gek om alles te bekijken en op de verschillende knopjes te drukken. Vooral de eerste installatie vinden ze heel tof, daarmee maak je zelf muziek door te bewegen.

Maar ook een hele simpele knutseltafel trekt de aandacht. Hier kun je zelf een muziekinstrument maken. Pippa, Coco, Ravi en Bodhi kiezen ervoor om te ‘freestylen’, ze knutselen er lekker op los aan hun eigen knutseltafeltje.

Kinderexpositie bij Concordia

De knutseltafel

Vooral de installaties waar ze zelf iets kunnen doen spreekt ze aan,  enthousiast drukken ze op alle knopjes om te kijken wat er gebeurt.

Kinderexpositie bij Concordia

Druk in de weer om ‘muziek’ te maken.

Een aantal installaties trekt gelijk de aandacht en langs een aantal installaties lopen ze straal voorbij, waarschijnlijk omdat ze het niet ‘zien’. Juist daarom is dat boekje ook zo leuk, dan weet je zeker dat je niets mist. Maar met vier kinderen bleek dat niet helemaal te werken.

Na een uurtje zijn de kinderen wel uitgekeken en sluiten wij af met een lunch bij Fellini, waar het op dat moment heerlijk rustig is. Wat ons betreft was het een ideaal uitje voor een regenachtige vrijdagochtend in de schoolvakantie!

Workshops tijdens de kinderexpositie

Tijdens de schoolvakanties worden er allerlei leuke workshops georganiseerd rondom de expositie. Zo kun je een elektronische broodplank, een syntesizer of een ‘fluitje van een cent’ maken.

Kleuren op Muziek tijdens de kinderexpositie

Op 2o januari en 10 februari verandert de vloer van Concordia in een grote kleurplaat en kun je meedoen met de Kleuren op Muziek. 

Kinderfeestjes tijdens de kinderexpositie

Wist je dat je ook je kinderfeestje kunt houden bij Concordia? Tijdens deze expositie is er een speciaal kinderfeestje te boeken: Van klassieke klanken naar nieuwe creaties. Met dit feestje luister je met vriendjes en vriendinnetjes naar muziek en maak je daarbij je eigen kunstwerk.

Kinderexpositie bij Concordia

De Kinderexpositie loopt tot en met 28 februari. De expositie is gratis, er staat wel een donatie-box voor een vrije geeft. Je vindt de kinderexpositie van Concordia aan de Langestraat 56, tegenover Dille en Kamille. Voor de openingstijden en meer details kun je het beste even op de website van Concordia kijken.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.