Tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs!

Ik ben niet geweldig reislustig. Ik zou best van alles willen zien, maar ik ben niet het type dat met ‘oma’s bloedzuigersokken’ de jungle van Borneo trotseert of al druiven plukkend met ukelele van kampvuur naar kampvuur trekt in Nieuw-Zeeland. Ik moet altijd ergens iets van controle hebben. Ik moet ook altijd even wennen als ik op vakantie ben. 

Bucketlijst trip: Parijs mét Disneyland

Wat hoog op mijn reislijstje staat, met stip op één: New York City. Dat komt er de aankomende jaren ergens nog van. Vraag is nu alleen; met of zonder kids? Dat vragen we ons bij een trip aan Disneyland Parijs natuurlijk niet af. Die staat voor de korte termijn op twee. Lennon is inmiddels 4 jaar en we willen graag nog gaan voordat hij 6 is. Kinderen zijn dan nog gratis hè. En tja, de prijzen. Misschien wel het meest besproken onderwerp als het gaat om dit attractiepark in Marne-la-Vallée…

Toen ik klein was

Ikzelf ben inmiddels drie keer in de magische wereld van Disney geweest. Mijn moeder spaarde al jaren vijf gulden munten. En omdat mijn vader regelmatig kleingeld laat slingeren, duurde het geen jaren voordat moeders de trip bij elkaar had gefinancierd. We kregen van OAD reizen een videoband met Euro Disney Sing-a-Longs en we zongen alles mee. Ik kan de nummers nu nog. Ik weet nog goed dat we in het park alles even mooi vonden. De shows, de parade, de winkels en natuurlijk de attracties. In die tijd was ik van ons gezin nog de enige die samen met mijn vader al in de Spacemountain mocht bijvoorbeeld. Mijn moeder hield niet op met praten over The Pirates of the Caribbean en mijn broertje moest huilen toen we weer naar huis gingen.

Tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs

Nu Lennon klein is

Ik wil Lennon ook die mooie ervaring geven. Terwijl veel mensen zeggen dat we nog even moeten wachten totdat hij ouder is, denk ik; ‘Hoezo? Dan ga je toch nog een keer?’ roep ik de hulp in van Denise Hietbrink. Een bekende van me, hier uit het ons-kent-ons Hengevelde. Op Facebook zie ik dat Denise en haar gezin zeer, zeer regelmatig naar Disneyland Parijs afreizen. Ik spreek af met Denise, want ik heb hoge verwachtingen van de trip. Ik vond het een magische beleving, ik hoop dat het voor Lennon ook zo zal zijn.

Tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs

Het blijkt dat Denise een jaarkaart heeft aangeschaft. En dan kun je in principe zo vaak gaan als je wilt, uitgezonderd de blok-dagen (dagen waarop je geen toegang hebt). Als je al 2 of 3 keer zou willen gaan, kan het al uit, geeft Denise aan. Je kunt dan 300 dagen naar het park en krijgt diverse kortingen op hotelovernachtingen en merchandising bijvoorbeeld. Kijk hier op deze Facebook pagina van Disney voor actuele informatie. Persoonlijk vallen me de prijzen van een jaarkaart nog wel mee. Drie dagen twee parken kost met eenmalige tickets bijvoorbeeld ook al €188,- zo vond ik hier.

Tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs

Off we go…de tips van de expert voor een bezoek aan Disneyland Parijs.

Denise geeft me goede tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs. Zo raadt ze aan om niet in spitstijden aan te komen bij het park. Je hebt geen zin om je minivakantie te starten met de eerste wachtrij; een file. Zij rijdt daarom meestal zo rond de klok van 10.00 uur weg om vervolgens rond 16.00 uur bij Disney aan te komen. Daar wordt er meestal eerst even wat gegeten in een van de restaurants in Disney Village. Denise vertelt dat het eten in geheel Disney eigenlijk prima is. Niet perse goed of gezond, maar van prima kwaliteit. Ze heeft het onder andere over het Rainforest Café. En geloof me of niet, ikzelf kan nog me steeds de Ceasar Salad herinneren die ik daar ooit heb gehad. Niet de entourage, maar de salade met ansjovis en croutons, haha! Ik moet natuurlijk terug, dat begrijp je.

Denise slaapt met man en twee zoons (19 jaar en 8 jaar) meestal in een hotel in de buitenring van Disney, of in een B&B. Het is maar net welke prijzen voordelig zijn. Een keer verbleven ze in het Disney Hotel. Een hele mooie ervaring (de Disney-figuren komen al bij het ontbijt, dat scheelt weer handjes schudden = wachtrij in het park zelf), maar in principe toch wel feitelijk onbetaalbaar. Tegenwoordig kan je het ontbijt apart bijboeken, het is niet meer bij de prijs inbegrepen bij vele Disney-hotels. Denise zegt dat het vaak druk is bij de ontbijtbuffetten in de Disney-hotels (behalve in hét Disney-hotel waar er veel meer luxe is en daardoor aparte zaaltjes) en dat de keuze er zeker niet reuze is. Ze raadt aan om in het park zelf een lekkere sandwich en koffie bij Starbucks te kopen. Of, en dat doen we hier massaal in Hengevelde, de lekkere (krenten)bollen van Nollen mee te nemen. Je kunt veel zelf meenemen, maar Denise en ik zijn het erover eens dat geld (besparen) niet de hoofdmoot van de trip moet zijn. Een bezoek aan Disneyland is schreeuwend duur, maar je moet dat aldaar niet de magie laten overschaduwen. Zoals Denise zegt: ‘Het is gewoon heerlijk om soms in de zon met je verse popcorn op een bankje te zitten’. Inclusief superheldenbeker kost je dat wel 14 euro, maar je moet het zien in het totaal. “Ik ga thuis gewoon wat minder vaak uiteten, zo spaar ik een beetje uit voor de tripjes naar Disney.”

Nog een tip voor je bezoek aan Disneyland Parijs: plan your visit

De belangrijkste tip die Denise geeft is het maken van een plan. Nu het drukker en drukker is geworden in het park, is het voor jezelf goed te bedenken wat je wilt zien of doen. Er zijn diverse attracties, zoals Big Thunder Mountain en Peter Pan die zeer populair zijn en waar wachttijden kunnen oplopen tot wel twee uur. Zolang wachten op een ritje van 5 minuten, terwijl de snoepzak leeg is en de blaas vol, is geen pretje. Bovendien gaat dat allemaal van je Disney-tijd af! Denise heeft de ervaring dat een Fast Pass goed werkt. Vaak gingen ze s`morgens na binnenkomst in het park meteen naar de attracties en scanden hun FP. Daarop komt een tijd te staan waarop je naar binnen kan, je kunt op het moment zelf dan zo doorlopen! Als Denise haar eigen FP scande, maar niet in de attractie ging, kon zoon Sam na de eerste keer met papa, zo direct door voor een tweede rit. En zo had je binnen een kwartier toch twee keer de attractie gehad. Dat scheelt nogal! In mijn tijd (haha) was dit er nog niet. Evenals de gratis service genaamd ‘single rider’. Is je kind groot genoeg om alleen de attractie te beleven (omdat jij wellicht zeven kleur stront sch**t in het spookhuis of de achtbaan), dan is ook op deze manier de wachtrij stukken korter. Natuurlijk kun je ook met meerdere mensen van deze service gebruik maken, je zit dan alleen niet naast elkaar… Waar je wel gezellig met de billen tegen elkaar aan zit, is bij de shows. De vele shows die dagelijks worden opgevoerd door Mickey en zijn vrienden. En nog vele anderen trouwens. De parades zijn mooi, maar de shows are even better! Het zit allemaal strak in elkaar, je kijkt je ogen uit en je wordt er vrolijk van. Ondanks dat je wellicht soms alleen ‘bonjour’ en ‘au revoir’ verstaat. Maak een plan, dan haal je het meeste uit je dag!

Je houdt het allemaal bij in de speciale Disneyland Paris app. De app toont realtime wachttijden bij attracties maar geeft ook een duidelijk overzicht van shows bijvoorbeeld. Je kunt met de app een tafel bij een restaurant reserveren of tickets boeken. Natuurlijk heb ik deze app alvast op mijn telefoon gezet!

Magie te koop

Nog even terug naar Denise. Ze is inmiddels een bekende Hengeveldenaar. Op de eerste plaats door de prachtige creaties die ze maakt van taarten, koekjes en muffins. Of Facebook smullen we van haar foto’s. En natuurlijk gebruikte Denise haar trips naar Disney als inspiratiebron.

Tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs

Denise tipt verder nog dat er zoveel leuke winkeltjes zijn met de meest mooie uitgestalde muziekdozen, kostuums of glas geblazen gepersonaliseerde toverstokken. Mainstreet USA in het Disneyland Park is een geweldig leuke winkelstraat. Hou er wel rekening mee dat Dagobert Duck helaas niet je eigen suikeroom is. Tip van Denise: in het naastgelegen winkelcentrum Val d’Europe is een Primark gevestigd en een grote Disney-afdeling. Passend bij de Primark zijn de prijzen heel schappelijk. Hier is een mooi kostuum te vinden voor iedereen die met net iets minder genoegen neemt en bovendien niet een kleine € 100,00 wil uitgeven aan 1 kostuum.

Ik heb wel besloten dat ik heel binnenkort graag wil gaan. Voor de baby neem ik wel een fopspeen van Mickey mee, maar Lennon en ik zien er erg naar uit. Bij vriendlief twinkelen de ogen wat minder bij de gedachte aan het aanstaande tripje (“de Efteling is toch ook leuk”), maar natuurlijk gaat ook hij mee. Uiteindelijk geniet je waarschijnlijk het meest van je kind dat in de ban is van de magie van Disneyland. Nog even een goede aanbieding vinden… want al het geld dat je daarop bespaart, nemen we mooi mee het park in!

Oh, en wie net als ik toch enige twijfel heeft om te gaan vanwege terreurdreiging stelt Denise ook nog graag gerust. De controles bij zowel de parken als de Disney-hotels zijn tegenwoordig streng. Erg streng. Alle rugtassen worden gecheckt, er zijn militairen bij het treinstation en Disney Village voor bewaking en de kofferbak wordt bekeken bij aankomst bij een hotel. Denise geeft aan dat het erg veilig voelt. Donut worry dus! Genieten!

Dank voor je tips Denise! Merci!

Wil jij ook naar Disneyland Parijs?

Op de website van Disneyland Parijs vind je regelmatig aanbiedingen. Je ziet hier sowieso wat er allemaal mogelijk is en wat de kosten zijn!

Heb jij nog tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs?

Heb jij tips voor een bezoekje aan Disneyland Parijs? Laat het ons weten, vinden wij én de mee-lezers heel erg fijn :-). Michelle schreef een blog over Disneyland die lees je hier: Disneyland met kleine kinderen.

Over Milou

Meer blogs van Milou lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.