Disneyland met kleine kinderen: geweldig voor jong en oud en het blijft magisch!

Een waar sprookje, dat is en blijft Disneyland. Als kind kwam ik al vaak in dit park. Ik ben opgegroeid met Disneyfilms. The Lion King in de bios kan ik mij nog maar al te goed herinneren. Disneyland, waar sprookjes bestaan en je je even in een andere wereld waant. Een park waar zoveel te zien en te doen is. Echt magisch! Gewoon een complete wereld op zich. Ik weet niet eens meer precies hoe vaak ik hier in totaal al geweest ben. Vervelen doet het in ieder geval nooit. We gingen in mei (weer) naar Disneyland met kleine kinderen. Voor de derde keer zelfs, als gezin. Voor Coco (4) was dit ook al haar derde keer en Sonny (1) zijn tweede. En magisch? Dat was het wederom.

Disney
Disneyland Parijs

Disneyland met kleine kinderen

Vele mensen verklaarden ons voor gek om met Coco (toen net 2) naar Disneyland te gaan. Dit was in september 2016. “Ze kan nog nergens in”, “Ze herinnert zich er straks niets van”, “Veel te vermoeiend voor zo’n klein kind”… Vele opmerkingen die wij destijds naar ons hoofd geslingerd kregen. Want? Waarom is Disneyland alleen leuk voor kinderen die al in alle achtbanen kunnen? Moet je per se alle achtbanen gezien hebben om een leuke tijd te hebben gehad daar? Ik vind van niet. Dus op al dat commentaar zijn we natuurlijk niet ingegaan en hup, op naar Parijs.

En wat vond onze peuter het destijds geweldig. Ze begon net fan van Elsa te worden en na dat weekend was ze het helemaal. Elsa voor en Elsa na. Je weet wel, ‘Let it gooooooooo’. Lyrisch was ze bij het zien van de ‘echte’ Elsa. We hebben vele shows en alle parades gezien. Om over de ontmoeting met Mickey Mouse maar te zwijgen. Daar is ze al gek van sinds dat ze 6 maanden oud was.

Disneyland is echt voor jong en oud

Disneyland verveelt gewoon nooit. In oktober 2017 gingen wij als gezin terug. Coco was net drie geworden en onze Sonny was net geboren. Hij was 5 weken oud toen wij wederom een heel weekend naar Disney vertrokken. In een dag kan je alles daar echt niet zien. Een compleet weekend is zeker nodig.

Ook toen kwamen de nodige opmerkingen. Ik was natuurlijk nog herstellende van de keizersnede. Gezien ik daar amper last van had, zijn we gewoon gegaan. Liever met een kleine baby die de hele dag slaapt, dan met een kindje van 8 maand (bij wijze van) die niet meer hele dagen in de buggy wil liggen. Ook ditmaal was het weer geweldig. We hebben zoveel gezien en gedaan. Er zijn ontzettend veel attracties waar je in kunt met het hele gezin en je kunt alle shows samen bekijken.

Disneyland Parijs met kleine kinderen
Disneyland Parade

Disneyland 2019

Afgelopen 17, 18 en 19 mei gingen wij weer richting Parijs. Ditmaal namen wij ook onze nichtjes mee. Er verandert daar zoveel. Elk seizoen heb je verschillende thema’s in het park. Na twee keer in de herfst te zijn geweest (Halloween thema), gingen wij ditmaal in de lente. Wederom geboekt via de ANWB. Hoe langer je hier lid bent, hoe goedkoper het eigenlijk wordt en hoe meer extra’s en voordelen je krijgt. Tip hoor! Via de overige aanbieders, ben je echt veel meer geld kwijt. Heb het elke keer weer grondig uitgezocht, maar ANWB it is! Als de folder met de autovakanties weer op de deurmat valt, boek ik meteen weer.

Disneyland Parijs met kleine kinderen
Coco en Sonny met Minnie

Via de ANWB autovakanties boek je het Disneyland park en het park ernaast, Walt Disney Studios. Je kunt dan kiezen in welk hotel je wilt slapen. Er staan vaste weekenden (vrijdag, zaterdag en zondag) aangegeven, waar je uit kunt kiezen. Wij logeren altijd, als we hier naartoe gaan, bij The Davy Crockett Ranch. Een Disney hotel, op nog geen 5 minuten rijden van het park. Een soort Center Parcs idee is het daar. Hele stoere 6-persoons houten blokhutten met, niet geheel onbelangrijk, twee slaapkamers en twee badkamers. Een redelijk ruime woonruimte met bank, eetstoelen, een eettafel en een keukentje voorzien van het belangrijkste. Ideaal met kinderen dus. Niet hutje mutje op een hotelkamer. Ontbijt zit erbij inbegrepen en via de ANWB krijg je dus drie volle dagen toegang tot beide parken en eetvouchers voor in het park.

Wat kost een weekend Disneyland met kleine kinderen?

Wij gingen met zijn zessen en waren voor een weekend (vrijdag t/m zondag) 900 Euro kwijt met z’n zessen. Als we met z’n vieren waren gegaan was het 650 Euro geweest. We boekten het bij de ANWB en daar geldt, hoe langer je lid bent hoe meer korting. Mocht je nog tips hebben voor Disneyland Parijs acties dan hoor ik het graag van je :-). Je kunt Disneyland Parijs natuurlijk ook via de site van Disneyland boeken, daar vind je ook regelmatig acties!

Blije kindersnoetjes

Ook ditmaal was het weer een meer dan magische tijd. Sonny kan natuurlijk lopen, kent de Disney figuren inmiddels en wuifde naar iedereen die voorbijkwam. Wat een blij snoetje heb ik gezien. Als onze kids genieten, genieten wij ook. Wij hebben zoveel attracties gehad, prachtige shows gezien, lekker gewinkeld in de (wel veel te dure) shops daar en lagen er elke avond op tijd in. Moe na hele dagen lopen. Het is daar zo groot. Moe, maar voldaan. Disneyland kan je met geen enkel ander pretpark vergelijken. De Efteling is er echt niets bij. Disney is Disney. Disney is en blijft gewoon geweldig!

Disneyland Parijs met kleine kinderen
Walt Disney Studios
Disneyland Parijs met kleine kinderen
Walt Disney Studios

Wat hebben wij ditmaal allemaal gezien? Echt te veel om op te noemen. The Pirates, It’s a Small World, ritjes met mijn nichtje in The Space Mountain en The Big Thunder Mountain, van de ontmoetingen met Disney figuren tot de mooiste Mickey Mouse show ooit, van de Theekopjes attractie, naar de draaimolen en door naar de Pinokkio attractie…. Puur genieten.

Vlog

Als je wilt zien hoe ons laatste avontuur was? Klik dan even hier. Ik heb namelijk weer een te leuke vlog gemaakt van deze drie dagen Disney. Mocht je nog twijfelen om hier met de (kleine) kids naar toe te gaan? Ik hoop na het lezen van dit blog en het zien van mijn vlog niet meer. Het leven is maar kort, dus geniet. Disneyland is magisch. Disneyland is voor jong en oud.

Disneyland Parijs met kleine kinderen
Coco in haar ‘Jessie Toy Story jurk’. Mama 60 euro lichter, maar kijk dat blije snoetje eens.
Disneyland Parijs met kleine kinderen
Sonny met WOODY

Meer blogs over Disneyland met kleine kinderen lezen?

Er verscheen al eens eerder een blog over Disneyland met kleine kinderen op VETTT. In deze blog lees je verschillende tips voor het bezoeken van Disneyland Parijs! Wil je gelijk boeken? Check dan op de site van Disneyland Parijs wat er allemaal mogelijk is.

Over Michelle

Meer blogs van Michelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.