6x een cadeau voor jongens van 8 jaar

8 Jaar alweer, de tijd vliegt. Mijn zoon is ineens een grote jongen geworden. Die niet meer warm te krijgen is voor een simpel Junior spelletje of een plastic diertje. Nee, het moet groots en meeslepend zijn. Ravi (8) kijkt ook alleen nog maar naar de bovenste planken in de speelgoedwinkel. Waar de dure LEGO sets en grote bestuurbare auto’s staan. Maar helaas groeit bij papa & mama, bij vriendjes, opa & oma of bij Sinterklaas het geld niet op de rug. Ik snap dus dat het verzinnen van een passend cadeau erg lastig is! Want wat koop je nou voor een jongen (of meisje) die poepverwend is? Ik help je en ging op onderzoek uit. In dit overzicht vind je 6x een leuk cadeau voor jongens van 8 jaar.

 1. Ravensburger Impact! – Dobbelspel
 2. Globe met verlichting
 3. Regenwormen van 999Games
 4. Voetbal van Decathlon
 5. VTech KidiTalkie – Walky Talky
 6. Handgemaakte vilten dierenkoppen – Slaapkoppen van Jes

#1 Ravensburger Impact! – Dobbelspel

Leeftijd: 8 – 12
Prijs: € 16,95

Ravi (8 jaar) is gek op spellen en hij wil niets liever dan doorgaan, doorgaan en doorgaan. Zolang hij wint natuurlijk ? Nieuwe spellen zijn dus altijd welkom. Grotere familiespellen, maar ook kleine spelletjes die we gezellig met z’n tweetjes kunnen spelen. Impact! Is een leuk dobbelspel, verrassend, simpel en grappig. Het is op meerdere manieren te spelen en zo kan het spel elke keer weer een andere wending hebben.

Ravensbruger Impact is te koop bij o.a Bol.com via deze link.

Cadeau jongen 8 Ravensburger Impact Dobbelspel
Dobbelen maar!

#2 Globe met verlichting

Leeftijd: 6-12             
Prijs: € 13,51 (20 cm)

Kinderen van 8 jaar en ouder gaan zich steeds meer beseffen waar wij ons op de aarde en in het heelal bevinden. En hoe leuk is het dan wanneer je dit ook kunt laten zien aan je kind. Deze wereldbol heeft ook nog eens een sfeervolle verlichting. Ravi heeft deze op zijn kamer staan en ik doe het lampje hiervan, dat heel zacht schijnt, altijd aan voor het slapen gaan. Deze toffe globes zijn in verschillende afmetingen te koop.

Cadeau jongen 8 jaar Globe
Deze globe is echt een aanvulling op een stoere jongenskamer!

#3 Regenwormen

Leeftijd: 8+
Prijs: € 14,95

Ben je op zoek naar een klein cadeautje waar ook echt mee wordt gespeeld? Dan is Regenwormen echt een ontzettend leuk en leerzaam spel voor het hele gezin. Wij hebben zelf Regenwormen Junior, maar ik merk dat Ravi (8) al toe is aan de volgende stap. Je kunt het op elk moment en overal spelen en het duurt niet langer dan een half uurtje. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen!

Cadeau jongen 8 regenwormen
Regenwormen is echt een super leuk spel voor jongens van 8 jaar en ouder

#4 Een bal van de Decathlon – maat 4

Leeftijd: 8-12
Prijs: € 3,99

Sinds de Decathlon winkel in Enschede zit komen wij er regelmatig met het hele gezin. Ravi kreeg voor zijn verjaardag een enorm coole (en helemaal niet dure, maar wel van hoge kwaliteit) mountainbike van het merk B’TWIN. Bij de Decathlon kopen wij ook gymschoenen, voetbalspullen en andere sportartikelen. Maar favoriet bij mijn jongens zijn toch echt de voetballen. Voor elke ondergrond en elke leeftijd hebben ze een voetbal die bij het kind past. En echt waar, ze kosten geen drol! Maar zijn wel super duurzaam. Een voetbal, maat 4, is dus een te gek cadeau voor een jongen van 8 jaar. Bijvoorbeeld voor een kinderfeestje, zwemdiploma, rapport of gewoon zomaar! 

Cadeau jongen 8 bal
Ravi is zo blij met zijn fiets! Maar ook de bal is favoriet!

#5 KidiTalkie

Leeftijd: 4 – 10 
Prijs: € 39,95 

Ik noemde de KidiTalkie van Vtech ook al in mijn blog met cadeaus voor jongens van 5 jaar. En dat komt omdat mijn jongens hier natuurlijk samen mee spelen. Want wat heb je in je eentje aan een walkie talkie? Leuk voor jong en oud dus. Deze KidiTalkie heeft een bereik van wel 200 meter. Je kunt dus op afstand praten, spelen en (geanimeerde) berichten delen! Er staan ook nog eens 4 uitdagende spellen op om met twee spelers tegen elkaar te spelen! De KidiTalkie is te koop bij Bol.com.

 

 

KidieTalkie - walkietalkie cadeau

 

Hoe tof is deze KidieTalkie?

6 Handgemaakte vilten dierenkoppen – Slaapkoppen van Jes

Leeftijd: vanaf 0  
Prijs: vanaf € 40,00 

Ik kwam de Slaapkoppen van Jes een tijd geleden tegen en was op slag verliefd! Ik was toen al een poosje op zoek naar mooie dierenkoppen voor de nieuwe kamers van mijn jongens. Ik schreef een blog over haar mooie dierenkoppen en koos voor Bodhi (5) een olifant en voor Ravi (8) een cheetah, zijn lievelingsdier. Jessica maakt alle dierenkoppen op maat en met de hand. En het leuke is, ze komt gewoon uit Lonneker, Twente! Wil je dus een uniek cadeau geven? Dan zijn deze slaapkoppen, vind ik, echt te gek! Gelukkig was Ravi er ook blij mee 🙂

Deze slaapkop is misschien niet het cadeau dat een jongen van 8 op zijn verlanglijstje heeft staan! Maar ik weet zeker dat ze er blij mee zijn als de kop eenmaal in hun kamer hangt. En zie je ook de globe weer shinen?

Cadeau jongen 8 slaapkop

 

Cheetah

Heb jij nog goede tips voor een leuk cadeau voor een kind van 8 jaar?

Heb jij nog leuke tips voor toffe cadeau’s voor kinderen in deze leeftijd? Ik ben heel benieuwd, super als je jouw cadeautips ook wilt delen! Plaats gerust een berichtje hieronder!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
 • Leontien Hofstede
  oktober 17, 2019

  Fantasy fort! Onze 3 jongens van 3, 7 en 9 vinden het allemaal fantastisch om met de grote kartonnen platen en klittenband een fort te maken en daarin te spelen! Zit zo in elkaar en is ook zo weer opgeruimd.