Wandelen met kinderen: De Tovertocht in De Lutte

Door

Ben je op zoek naar een leuke kinderwandeling in Twente? Vanaf Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte kun je met de ‘tovertocht‘ als échte tovenaar het bos ontdekken. In deze blog neemt Ellen je mee in deze leuke familiewandeling. Ze ging de tovertocht ervaren met haar kinderen van 5 en 6 jaar.

Over de Tovertocht in De Lutte

De tovertocht is een leuke wandelroute vanuit Natuurmonumenten. Deze kinderwandeling loopt door het bos van landgoed Egheria. Tijdens de wandeling voer je allerlei opdrachten uit. De wandelroute van 2 kilometer combineert een fijne buitenactiviteit mét een heerlijke afsluiter: een maaltijd van pannenkoekhoes De Stroper.

De tovertocht start bij Pannenkoekhoes De Stroper, hier ontvang je alles wat je nodig hebt, inclusief een heuse toverketel om tijdens jouw uitje een echte tovenaar te worden.

De tovertocht geeft als leeftijdsindicatie 6 t/m 10 jaar aan. Onze kinderen zijn 5 en 6 jaar en dat ging prima!

Tovertocht; een wandeling met opdrachten

Bij aankomst in De Lutte worden we warm onthaalt door de eigenaresse, Catharina. Ze legt onze kinderen precies uit wat de bedoeling is, ze hangen aan haar lippen! Ze belooft de kinderen dat ze ons zelf op komt halen als we voor het donker het uitpunt niet halen :-).

Met een rugzak met attributen, een boekje met de route en opdrachten én de toverketel, gaan we op pad. De toverhoeden worden op het hoofd gezet en het avontuur kan beginnen.

Onderweg verzamel je al van alles. Dit is erg belangrijk, want hier ga je je heksensoep van maken. De opdrachten die je onderweg doet zijn erg leuk en maken je op een leuke manier kennis maken met de natuur! Onze kinderen ( 5 jaar, 5 jaar en 6 jaar ) hebben alle opdrachten vol overgave gedaan.

Je eindigt deze kinderwandeling weer bij De Stroper. Heb je de tocht goed afgelegd? Dan krijg je een toverdiploma. De tocht heeft onze verwachtingen overtroffen, absoluut een aanrader! De tocht is erg leuk voor kinderen vanaf 5 jaar, omdat de route niet zo lang is (2 kilometer) is het ook prima te doen met jongere broertjes/zusjes.

tovertocht
Echte tovenaars!
tovertocht de stroper
Enthousiast verzamelen ze de ingrediënten voor in de heksensoep.

De Tovertocht kinderwandeling reserveren?

Het tovertocht arrangement kun je via Pannenkoekhoes De Stroper reserveren. Je betaalt €14,50 per kind. Voor OERRR-leden geldt er een korting. Deze prijs is inclusief:

  • alle attributen voor de wandeltocht
  • een pannenkoek (na afloop)
  • ranja (na afloop)
  • ijsje (na afloop)
  • verrassing (na afloop)

Wij bestelden na afloop voor onszelf ook een heerlijke pannenkoek en we hebben allemaal zitten smullen. Wat een fijne afsluiter van een leuke middag!

Meer informatie over het arrangement en de korting kun je vinden op de site van Natuurmomenten.

Tip: de tovertocht is ook leuk voor een kinderfeestjes

tovertocht de lutte
Na afloop krijg je een echt Toverdiploma!

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.