Tandem fietsen bij de Watermölle in Haaksbergen

Ieder weekend proberen wij er wel even op uit te gaan met de jongens. Maar na 26 weken wandelen, willen we wel een keer iets anders. Dit weekend gaan we fietsen, met een ouder-kind tandem. Deze zijn sinds kort te huur bij de Watermölle in Haaksbergen. En wij gaan bekijken of dit een leuk uitje is!

De Watermölle

De Watermölle is een hotel-restaurant in het buitengebied van Haaksbergen. Het is een prachtige omgeving om zowel te wandelen als te fietsen. Momenteel is de kiosk dagelijks geopend voor koffie, thee en lekkernijen, dat vind ik altijd een enorme plus nu de terrassen nog niet open kunnen. En bij droog weer wordt het vuurtje opgestookt, waardoor kinderen er marshmallows kunnen roosteren. Er is een heel gemoedelijk sfeertje, de jongens gaan meteen verstoppertje doen in het bos tegenover het hotel-restaurant. Daar wordt momenteel een kabouterpad aangelegd (deze opent op 3 april) dus het ook een heel geschikt plekje om met jonge kinderen te gaan wandelen.

Tandems huren

Maar wij komen er om te fietsen. De Watermölle verhuurt 3 ouder-kind tandems. Je kunt als ouder ook in je eentje gaan fietsen met twee kinderen. Dan kan er 1 kind meetrappen en 1 kind zit op een zadel met een plankje voor de voeten, superleuk! Maar wij zijn vandaag met z’n vieren. Dus iedere ouder neemt 1 kind op de fiets. Onze jongens zijn 5 en 7 en passen er príma op. De zadels zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar, waardoor iedereen comfortabel kan fietsen. Het is even wennen dat je een grote draaicirkel hebt, maar verder fietst het eigenlijk heel makkelijk en die kleine beentjes die meetrappen maken het ook echt lichter fietsen. De jongens vinden het zó speciaal om eens op een tandem te mogen fietsen. En eigenlijk vinden wij het minsten zo leuk!

De omgeving van de Watermölle

Je kunt je eigen route bepalen of een route van de Watermölle meenemen. Wij kozen zelf een route, dat deden we eenvoudig middels knooppuntenroutes, want die lopen echt langs het hotel-restaurant. Aangezien onze jongens niet bepaald van het type ‘sportieve doorzetters’ zijn, fietsen wij een redelijk korte route. Hier zijn we, met verschillende pauzes zo’n 2,5 uur mee bezig geweest. Maar er zijn ook langere routes mogelijk, ik zet even wat opties op een rijtje, die met de app fietsknoop eenvoudig te volgen zijn.
Korte route (14 km): 82, 83, 76, 54, 53, dan terug naar de watermolen.
Iets langer (18 km): 82, 83, 76, 54, 53, 51, 52, 85, 82, dan terug naar de watermolen.
Lange route (30 km) 82, 85, 22, 24, 46, 47, 83, 76, 54, 53, 51, 52, dan terug naar de watermolen.

Er zijn ook houders beschikbaar voor je Smartphone, die je op de tandem kunt bevestigen. Handig als je vanaf je telefoon een route wilt volgen.

Lunchen in het Haaksbergerveen

Met onze korte route fietsen we een groot stuk door het Haaksbergerveen. Wat een mooi gebied! Hier gaan we ons lunchpakketje opeten. Natuurlijk kun je je eigen rugzakje meenemen tijdens de fietstocht. Maar wij gaan voor de luxe optie en nemen een picknick mee van de de Watermölle. Dit is te boeken bij het reserveren van de tandems. Wij hebben een tasje mee met een thermoskan koffie, pakjes chocomelk, heerlijk belegde sandwiches, verse brownies en cakjes. Marjolein geeft ons zelfs nog een picknickkleedje mee (hadden we zelf niet aan gedacht). We krijgen al dat lekkers niet in een keer op, dus bouwen nog een paar keer een pauze in. Lekker even spelen langs de beek bijvoorbeeld. Ook altijd een succes bij onze jongens.
Als je een langere route fietst kun je ook het Buurserzand nog meepakken, of het Lankheet. Ook hele mooie plekjes in ons Twentse landschap.

Met het voorjaar in aantocht zullen er vast nog heel veel geschikte dagen zijn voor een fijne ouder-kind tandemtocht. Wij vinden het echt een aanrader!

Wil je een tandem van De Watermölle reserveren?

De tandems zijn te reserveren bij de Watermölle. De tandems kosten € 10,- per uur of €25,- per dag. De picknick kun je bij boeken. De kosten voor de picknick bedraagt € 30,- voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Reserveren kan via: reserveren@dewatermolle.nl
Voor meer informatie: +31 53 572 9250

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.