Twaalf leuke plekken rondom Hellendoorn

Alweer zeven jaar wonen wij met hartstikke veel plezier in Hellendoorn. Je hebt hier in de buurt prachtige plekken waar je met de kinderen naartoe kunt gaan. Ik heb de mooiste, leukste en gaafste twaalf hier voor je verzameld!

#1 Reggespeeltuin Hellendoorn

Gloednieuw is deze zomerse hotspot. Vlakbij de ijsfabriek Ben & Jerry’s in Hellendoorn is een speelvijver aangelegd. Er zijn veel natuurlijke speelvoorzieningen met water en zand. Het is ontworpen door kinderen van groep 8. Zwemmen kan je niet in de vijver, maar pootje baden, spelen en spetteren wel. Ook is er een grote speelbult, rioolbuizen waar je doorheen kan kruipen en een klimboom.

Schuin achter deze vijver ligt een zomp, daar kan je in de zomer vanaf 11 uur elk uur meevaren op de Regge (4,50 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen).

Uitjes omgeving Hellendoorn

#2 Landgoed de Uitkijk en de diepe zandkuil

Meestal parkeren we de auto of de fiets bij Landgoed De Uitkijk en gaan vanaf daar lopend naar de diepe zandkuil (ik schat ongeveer 400 meter). Hiervoor begin je rechts achteraan op de parkeerplaats het zandpad door het bos te volgen, je loopt alsmaar rechtdoor, je steekt een weggetje over en gaat nog een stuk rechtdoor. Dan zie je een hele grote zandkuil voor je. Ideaal voor kinderen om een middag te ravotten. Mijn kinderen laten zich vaak van de berg af rollen. Ook een aanrader in de winter mét de slee. (ik ging er ooit met een vuilniszak vanaf en toen heb ik mijn hele bil open gehaald).

Tip: trek oude kleren aan en neem picknickspullen mee.

Na een middag uitrazen kan je bij de Uitkijk terecht voor bijvoorbeeld een lekker bakje cappuchino (of wijn). Hoewel het best een sjieke boel is, kan je er gewoon naar binnen met je wandelschoenen. Er is een kleine speeltuin voor de kinderen en er staat een kabouterhuis (als je op de knop drukt hoor je een sprookje). Echt genieten als we hier naartoe gaan.

#3 Het Lageveld in Wierden

Het Lageveld in Wierden is een recreatieplas. We zijn daar vaak te vinden voor een ontspannen middag. De kinderen kunnen lekker plonzen, spelen op de toestellen, met water en in de zandbak. Of we lopen een rondje en eindigen bij het strandpaviljoen.

Je betaald alleen de parkeerkosten van 5 euro.

 

#4 Lemelerberg

Op de Lemelerberg staat een theehuis en vanuit daar kun je prachtige wandelroutes nemen. Bijvoorbeeld het rolstoelpad, handig als je een buggy of kinderwagen bij je hebt. Aan het eind van de wandelroute kom je meestal uit bij het grote en stoere standbeeld van de Leeuw. Naast het theehuis vind je het speelbos: Het hol van de Leeuw. Hier kunnen de kinderen heel fijn spelen. Er is een boomhut, je kan zwaaien aan touwen, balanceren op houten balken, klimmen naar een hoge boomstoel en je kan ook zelf een hut bouwen of relaxen in een hangmat.

Tip: de appeltaart die je in het theehuis kan kopen is de allerlekkerste!

Uitjes omgeving Hellendoorn

#5 Memory museum

In Nijverdal kun je een bezoek brengen aan het Memory museum, een oorlogsmuseum. Sam en ik zijn hier een paar keer geweest en het blijft indrukwekkend. Het is zeker geschikt vanaf 7/8 jaar. Je kan zelf door het museum lopen. Of je kan een aparte kinderroute nemen, waarbij je gebruik maakt van een verzamelkist (dit kost 5,95). Als je de juiste antwoorden geeft op de vragen bij de verschillende diorama’s verdien je voorwerpen. Als het goed is heb je op het laatst 11 voorwerpen in je kist, die je mee naar huis mag nemen. Een mooie herinnering aan een leerzame dag.

Extra fijn: de vrijwilligers zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Uitjes omgeving Hellendoorn

# 6 Speelbos Sallandse Heuvelrug & Buitengewoon Lekker

Hier heb je drie leuke plekken bij elkaar. Het buitencentrum met een winkel vol hippe natuurspullen. Een mooie horecagelegenheid, waar het eten wordt bereid met zoveel mogelijk biologische producten.

En hier begint ook het speelbos: volg de eekhoorns en je vindt allemaal te gekke dingen om in te klimmen, te klauteren, je komt langs burchten, kuilen, geulen en tunnels. Er is net een nieuwe hangbrug geplaatst, dat is tof! Je kan een opdrachtenboekje kopen voor 1,50 euro.

Tip: houd de agenda in de gaten, zo hebben wij al eens met een schaapskudde gewandeld en hebben we uilenballen uit gepluisd. De agenda vind je hier.

Uitjes omgeving Hellendoorn

#7 Avonturenpark

Als je in Hellendoorn woont kan je er natuurlijk niet onderuit: het Avonturenpark Hellendoorn. Elk jaar probeer ik één keer met de kinderen te gaan. Het is een gevarieerd attractiepark met uitdagende attracties voor alle leeftijden. Een voordeel van dit park zijn de wachttijden, je hoeft (bijna) nooit lang in de rij te staan.

Tip: in de herfstvakantie is er Heksendoorn, het park is dan aantrekkelijk in Halloween-stijl aangekleed. Ga alleen het spookhuis in als je stalen zenuwen hebt. Wij zijn alledrie geen bangeriken, maar wat vonden we het eng (met levende engerds), we wisten niet hoe snel we naar de uitgang moesten.

 

#8 Landgoed Schuilenburg

Vroeger waren hier heuse veldslagen, maar nu is het een sfeervol kasteelterrein waar je vooral lekker kan genieten. Je kan er wat drinken en eten en er zijn tal van activiteiten die je er kan doen. Wij vinden vooral het kanoën hartstikke leuk, maar je zou ook kunnen kiezen voor een fluisterboot, een waterfiets of ’s morgens een keer meegaan op watersafari (inclusief ontbijt). Je kan zelfs een Tuktuk huren of yoga combineren met een high tea. Genoeg te doen en te beleven.

Schuilenburg kanoën klein formaat

#9 Go challenge in Heino

Sam en ik hebben hier een klimparcours gedaan. Wat is dat geweldig gaaf! Het is geschikt voor kinderen vanaf 1.30 meter. Naast het klimparcours hebben we de uitdaging met de bruggen gedaan. In het midden van een meertje ligt een eiland dat alleen te bereiken is via vijf bruggen. De eerste brug is nog makkelijk over te steken, maar de andere bruggen worden steeds moeilijker. Al had ik af en toe wel wat trillende benen en was ik bang dat ik ten onder zou gaan in het kroos … maar ik heb gelukkig droog de overkant bereikt.

Uitjes omgeving Hellendoorn

Uitjes omgeving Hellendoorn

#10 Klimkuil Wierden

Spiksplinternieuw en superleuk. Aan de rand van Wierden vind je een lange groene strook, tegen een bewoonde wijk aan. Er staan allerlei speeltoestellen, maar de natuur speelt hier vooral een grote rol. Bijna alles is gemaakt van natuurlijke materialen. Je kan er graven, dijken maken, met de kabelbaan, over modderpoelen balanceren, etcetera. Je moet echt kleren aan doen die vies mogen worden. Wij zijn er een middag geweest, maar dat was volgens de jongens veel te kort.

 

#11 de Flierefluiter

Een kwartiertje vanuit Hellendoorn en dan ben je bij de Flierefluiter in Raalte. Een grote buitenspeeltuin met vele glijbanen, schommels, karren/skelters, trampoline’s en speeltoestellen. Ook hebben ze een mooie binnenspeeltuin, een doolhof en zijn er veel dieren te zien én te aaien. Of heb je zin in een ritje op een pony? Het kan allemaal. Het is echt behoorlijk groot en daardoor ook wat onoverzichtelijk. Mijn jongste heeft nogal toezicht nodig, dus ik moet echt wel opletten waar hij is en wat hij allemaal uitspookt. Na een dag rondbanjeren ben ik zelf echt wel gesloopt.

Uitjes omgeving Hellendoorn

#12 Picknicken bij de Schotse Hooglanders

Ik heb mijn eigen favoriete uitje tot het laatst bewaard. Maar het is ook wel een ingewikkelde, want ík weet ze inmiddels wel te vinden, maar of jullie dat ook kunnen n.a.v. mijn uitleg? Ik heb het over de Schotse Hooglanders. Die staan in een gebied bij Haarle (5 tot 10 minuten rijden vanaf hier). Je wandelt een stuk vanaf de parkeerplaats het zandpad in (kruising Bathemerweg en Oude Deventerweg, fietsnetwerk knooppunt 59 Zuidbroek). Na een paar honderd meter heb je een houten hek aan de rechterkant, daar ga je het losloopgebied van de Schotse Hooglanders binnen. Je loopt langs de bosrand alsmaar rechtdoor. Het is spannend als je daar loopt, want het zijn toch indrukwekkende grote dieren met enorme hoorns en je weet nooit waar ze precies staan te grazen. Het is een mooi moment als je dan de eerste paar Hooglanders in je vizier krijgt! Thabang knijpt mijn hand soms helemaal fijn als we dichterbij komen. Op een veilige afstand leggen we ons picknickkleed, broodjes, drinken, ballen en weet-ik-veel-wat-ik telkens-mee-sleep neer. Ondertussen een beetje die beesten observeren, wat eten en spelen. En nog gratis ook. Wat wil je nog meer?

Tip: neem een verrekijker mee, er is hier nog veel meer te spotten.

Uitjes omgeving Hellendoorn

Bonustips: het bakkerij- en ijsmuseum in Hellendoorn en voor de oudere kinderen of voor de ouders: cano by night bij de Wilgenwaerd in Nijverdal (in de zomer op dinsdagavond) of een keer de Escaperoom doen bij Kartplaza (wel gruwelijk duur, maar ’t was zó geweldig om te doen, ook voor mijn zoon Sam van 13 jaar).

Onmeunig völle wille!

Heel veel plezier!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.