Vakantietip: dierentuin Rheine

Dan hebben de kinderen vakantie en wil je graag wat leuks met ze doen. Zwembad, (indoor)speeltuin, dierentuin, noem maar op. Wij waren afgelopen meivakantie bij de dierentuin Rheine. Een aanrader als uitje met je kinderen. 

Dierentuin Rheine: net over de grens

Na een vlugge Google-search kwam ik tot de ontdekking dat Duitse schoolkinderen in onze meivakantie gewoon in de schoolbanken zitten. Dus zaten we aan een uitje in Duitsland te denken. Een vriendin had via via van NaturZoo Rheine gehoord. 40 minuutjes vanaf Hengelo, 45 vanaf Enschede en vanaf ons huis in Tubbergen exact 54 minuten. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis, tot 17 jaar is het € 4,00 en entree volwassenen is € 9,00.

Geen leeuwen, wel tijgers

Verrassing! Juichende jongens woensdagochtend toen ze hoorden dat we naar de dierentuin gingen. ‘Zijn er ook leeuwen?’, was vraag één. ‘Nee, maar wel tijgers’. ‘Oh, dat is ook cool,’ aldus zoonlief. Dus op z’n Nederlands thuis broodjes gesmeerd, thermoskannetje gevuld en gaan met die banaan. Dankzij onze 5-jarige tijgerfreak, die de plattegrond net zolang bestudeerde totdat hij wist waar de tijgers waren, kwamen we al snel bij de Sumatraanse tijgers terecht. Vervolgens ging de tocht verder langs zebra’s, kamelen, kangoeroes, zeehonden, antilopen, prairiehonden, flamingo’s, ringstaartmaki’s, uilen, ooievaars, apen, pinguïns…

Dierentuin Rheine

Met 5 kinderen tussen de 4 en 9 ontkwamen we ook niet aan de kinderboerderij. Normaal zo stoer, maar zelfs de grote kereltjes smolten van de (baby)geitjes. Papa’s en mama’s op een bankje en de kinderen vermaken zich hier wel een tijd. Lunchen deden we bij de ooievarenbroedplaats. Heerlijke bankjes in de zon met uitzicht op heel veel ooievaars op weg naar hun nesten hoog in de bomen.

Dierentuin Rheine

Dichtbij de dieren

Leuk van NaturZoo Rheine is dat je bij heel veel dieren dichtbij kunt komen. Bijvoorbeeld de pinguïns, ze lopen gewoon om je heen. En er is een heus apenbos à la De Apenheul waar je bij de aapjes kunt komen. En de aapjes andersom ook bij jou. Blijkbaar was het ook paringstijd, want we zagen best veel aapjes ‘bezig’. We kwamen tot de ontdekking dat onze 7-jarige jongens al veel meer weten van de natuur dan wij dachten. Maar dat is een ander verhaal.

Een dierentuin is natuurlijk niet compleet zonder een speeltuin. Ben helaas vergeten een foto te maken van de speeltuin, maar wat een leuke is het! Flink groot met speeltoestellen voor heel jong en wat ouder.

Dierentuin Rheine

Stel je bij dierentuin Rheine geen Wildlands voor, maar het is ook niet zo klein als Tierpark Nordhorn. Bijkomend voordeel: in de Nederlandse schoolvakantie is het écht extreem rustig. Je gaat ze nog missen, die mensenmassa’s…

Kijk voor meer info op de website van NaturZoo Rheine.

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.