Weekendje weg met z’n 4tjes!

Door

Jeetje wat had ik zin om er even tussen uit te gaan. Blij verrast was ik dan ook toen ik op uitnodiging van Center Parcs een weekendje mocht komen logeren in Emmen. Hét Emmen waar de allernieuwste en vetste dierentuin van Nederland (en omstreken!), Wildlands Adventure Zoo speciaal voor ons (en 9.996 anderen) een pre-opening zou houden. Ons allereerste weekendje weg met z’n 4-tjes!
 

Test: past het?

Afgelopen weekend pakten we onze relatief kleine vierwieler in. Dit was gelijk test 1: zouden we alles meekrijgen in onze fijne Polo? Op zich zijn we wel goed in het concept ‘travelling light’ (& late). Ik moest uiteraard alles op het laatste moment nog bij elkaar zoeken. Met voor iedereen een kleine tas, een tas met wat boodschappen (gewoon uit de koelkast en voorraadkast getrokken, daar hebben ze immers ook winkels :-)), een paar Lego poppetjes en boekje + stiften voor Pippa waren we ready to go. De hoedenplank kon niet meer netjes dicht maar who cares?! Emmen here we come!
 

Vakantie om de hoek!

Na een uurtje(!) rijden kwamen we om 17.00 aan op Center Parcs Sandur in Emmen. Een uurtje rijden en je waant je in een hele andere wereld. We troffen een huisje aan het water aan. Fijn!

Center Parcs Sandur

Het uitzicht op ons huisje vanaf de kinderboerderij

Pippa ontdekte dat haar slaapkamer een tv had (Halleluja, wat was zij blij!), we vonden in de woonkamer een open haard en boven zelfs een sauna. Op tafel stond een fles wijn, een welkomstasje met een Wildlands poster, bandjes, een kompas en chocolade-eitjes. Wat een fijn begin van het weekend, whooooop! Zo blij als 4 kleine kinderkes.

Center parcs Sandur

Potverdorie wat was zij blij met die tv!

 

Dance the night away

Koken ging hem niet worden. Nee we schuiven aan in één van de 3 eetgelegenheden op het terrein zelf. Waar we Pippa eigenlijk gelijk al kwijt waren, de ballenbak, speelautomaten en klimtoestellen riepen haar. Uiteindelijk vonden we haar in zo’n spelcomputer waar je in kunt zitten. Klaar om te eten. Het eten was prima, genoeg keuze, goed betaalbaar en er was een klein kinderhoekje waar ‘in het zicht’ gespeeld kon worden. Na het eten begon het hoogtepunt van de avond: Kidsdisco. Na wat podiumtijd voor Pippa gingen we op huus an om de volgende ochtend fris en fruitig kennis te maken met de allernieuwste dierentuin van Nederland: Wildlands Adventure Zoo.

 

Goodmorning Emmen

Wakker worden met uitzicht op het omliggende water, allemaal eendjes die om je huisje lopen en wat gezonde stress. Yes, gezonde stress tijdens een weekendje weg. Zou niet moeten. Dat tempo zat er al niet in bij ons, maar nu met Coco erbij en een vriend met een gebroken hand wordt het er gewoon niet beter op. Er was dit weekend wel een soort van schema, het ontbijt was tot 10.00 (yeah, een ontbijtbuffetje!). En de kaartjes voor Wildlands konden we tussen 10.00 en 11.00 bij de Wildlands ingang ophalen. Ik ervaarde dus lichtelijke stress. Collegablogger Stephanie van Wolferien was er dit weekend ook met haar gezin. Toen wij aankwamen bij het ontbijt hadden zij al lang en breed uitgegeten. Dat hebben we dus wel vaker.

Een paar keer in- en uit ademen, tussendoor voeden, zelf nog wat eten en daar gaan we dan. We verlaten het terrein van Center Parcs Sandur en rijden richting Wildlands Adventure Zoo samen met gastblogger Stephanie alias Badass Burgertrut Wolferien en haar 3 mannen richting Emmen. En dat was welgeteld 10 minuutjes in de auto! Ohja…of 30 minuutjes op de fiets. Je begrijpt, wij kozen voor die eerste optie.
 

Heel Noord-Nederland verzameld

Aangekomen op de megagrote parkeerplaats vinden we snel een plekje. Wat op zich knap is. Het is namelijk dRUhuk. Oef. Ik had verwacht dat er alleen een groepje bloggers en heel veel pers zou zijn. Not! De pre-opening blijkt grotendeels voor bezoekers van de AH Noord-Nederland die speciale punten hebben verzameld. En dat waren er veel. Heel veel. Bij de ingang wacht de vriendelijke pers voorlichter van Wildlands Adventure Zoo ons op en krijgen we onze entree kaarten. Het feest kan beginnen!

Tickets wildlands adventure zoo

Yes, we mogen naar binnen!

 

De drie werelden: Nortica, Serenga en Jungola

Bij binnenkomst kom je aan op een groot opgezet centraal plein, het Kompasplein. Hier neem je gelijk je Expeditie-kaart mee. Om het plein heen vind je de ingangen naar de verschillende ‘werelden’. Er zijn drie Wildlands werelden: de Jungola, waar het tropisch is en waar bij mee beginnen. De Nortica en de Serenga. Ieder wereld heeft zijn eigen ‘top-attractie’. Stephanie en ik pakken de expeditiekaart erbij!

Jungola Wildlands

Let’s do this1

Wij besluiten met Jungola te beginnen. De ingang van de Jungola doet denken aan Ankor Wat in Cambodja. Ontzettend gaaf nagemaakt.

Jungola Wildlands

De ingang van Jungola Wildlands

De aankleding en decoratie van het park is écht geweldig, het blijft verrassen en de thema’s zijn tot in detail doorgevoerd. De temperatuur in de Jungola is trouwens ook waarheidsgetrouw. Tropische temperaturen. Jassen gaan uit, sjaals gaan af en je zou je bikini aan kunnen trekken (niet gedaan!). Je waant je door tropische planten, prachtige vogels, kleurrijke vlinders, bijzondere rupssoorten en ringstaart maki’s.

Jungola Wildlands

Als deze vlinder vliegt kleurt hij felblauw, heel mooi! Maarja dat zie je nu nét niet 🙂

Voorbij de vlindertempel kom je bij de Olifantenvallei. Waar de kinderen met de olifantendouche kunnen spelen.

Jungola Wildlands

Jungola Wildlands

Tijdens de jungle tocht loop je een heel stuk langs de Rambola river. Stap in een van de bootjes en ontdek Jungola vanaf het water!

Jungola Wildlands

Op de uitkijk 🙂

Voor de kinderen is er een bamboe doolhof en een heuze jungle trail die gelopen kan worden. Super vet! De combinatie van drukte, tropische temperaturen en oververhitte kinderen deden ons besluiten om de boottocht over te slaan.

Jungola Wildlands

Alsof je in Azie loopt!

Na de Jungola en een minibreak op het Kompasplein met verkoelend ijsje duiken we de Nortica in. De middelste van de drie werelden. Dit is de plek waar je de pelsrobben, ijsberen en pinguins vindt. Even wat verkoeling na het hete Jungola. Ook hier was het druk, we kregen trek en de kids werden er ook niet vrolijker op. De Nortica zijn we daardoor vrij snel doorgelopen om ergens neer te strijken voor een late lunch en een kleine break. Hier moeten we gewoon nog een keer terugkomen!

Nortica Wildlands

Even een ijsje scoren!

Op het centrale plein streken we neer, we vonden al snel binnen een plekje. Heerlijk even zitten, bijkomen en nieuwe energie opdoen voor het laatste gebied, de Serenga. De Horeca hier verraste ons in positieve zin. We hadden heerlijke broodjes Pulled Porc, een fijn wijntje en goede capuccino. Het overtrof absoluut mijn verwachtingen. Heerlijk want ik was wel toe aan een fijne lunch. We bleven langer zitten dan gepland en op een gegeven moment begonnen we zelfs te twijfelen of we nog wel naar de Serenga zouden gaan. Het was al tegen vijven (om 5 uur zou het park sluiten) en we waren aardig in de chill-modus belandt na deze fijne zit. We herpakten onszelf en gingen ervoor, als ware strijders trotseerden we de Serenga. En dat was de beste beslissing van de dag.

De ultieme tip voor je dierentuinbezoek

De Serenga is prachtig, je waantje in Afrika. Alleen de entree al. En het allermooiste: er is bijna niemand meer. De ultieme tip dus, zorg dat je (nog een beetje energie over hebt en) tot het aller-aller-laatst blijft en je hebt het park hélemaal voor jezelf.

Serenga Wildlands

Serenga Wildlands

In de Serenga loop je door de uitgestrekte savanne en om om je heen kun je alle mooie dieren te bewonderen. De Serenga is extra indrukwekkend omdat er (bijna) niemand meer is. We hebben de Serenga savanne zo’n beetje voor ons zelf. Nog niet alle dieren zijn te bewonderen omdat ze nog aan het wennen zijn of omdat het nog te koud is. Weer een reden om terug te komen!

We zagen zebra’s en gnoes in een uitgestrekte savanne. Die kun je overigens bewonderen vanuit een verlaten trein die tevens als wandelpad dient.

Serenga Wildlands

De ingang van de ‘trein-route’

In Wildlands zie je geen hokken en hekken. Er is geprobeerd alles zo natuurlijk mogelijk te houden en de beleving centraal te stellen. Dat is zeker gelukt! De dierentuin is erg ruim en het hele concept is prachtig doorgevoerd. Tot in de kleinste details. Zo kun je aanschuiven in een Afrikaanse kapsalon of op bezoek bij de Djembe Academy. Vet toch?!

Serenga Wildlands

De Djembe Academy

Serenga Wildlands

Kappertje spelen bij Nzuri Hair Studio

Serenga Wildlands

In alle rust de Serenga ontdekken!

Eerlijk is eerlijk, we hadden hier veel langer kunnen blijven. Maar we waren echt de aller-aller-laatsten die de Serenga uitliepen. Veel dieren waren al niet eens meer te zien omdat ze al naar binnen waren. Zoals de Bavianen bij de megagrote bavianentempel.

Serenga Wildlands

De tempel der Bavianen.

Wildlands zal ons zeker nog weer terug zien een dag was eigenlijk te kort en het was te druk om alle attracties te doen. En het is gewoon een superfijn en mooi park, je raakt hier niet snel uitgekeken. Het was heerlijk om na zo’n enerverend dagje met 10 minuutjes in je huisje te zijn om daar in bad te plonsen en vervolgens op de bank neer te strijken. Op zondag namen we uitgebreid de tijd om te ontbijten. Er werd nog wat gespeeld op het park en we brachten een bezoek aan de kinderboerderij waar die nacht geitjes geboren waren. In de loop van de middag pakten we onze tasjes weer in om binnen een uurtje weer thuis te zijn. Heerlijk! Een absolute aanrader deze dierentuin en de combi met een weekendje of midweek in een huisje is helemaal relaxed. Als je de keuze hebt zou ik wel voor een rustige dag gaan, doordeweeks of tijdens een studiedag van school. Of je bezoek verspreiden over een weekend, zodat je wat meer tijd hebt om het park te bezoeken. Wildlands Adventure Zoo is op vrijdag 25 april 2016 officieel geopend voor het publiek.
 

Samenwerking tussen Center Parcs en Wildlands Adventure Zoo

Ik schreef al dat Center Parcs Sandur op een half uurtje fietsen van Wildlands ligt. Met de auto ben je er in 10 minuutjes. En ze werken samen! Kies je voor een verblijf bij Center Parcs Sandur dan kun je voor de prijs van een dagpas meerdere dagen het park in (tot maximaal 7 aansluitende dagen). Ideaal, want het is nogal een kluit om het hele park (met kids :-)) in één keer te doen. Deze deal geldt ook voor Center Parcs De Huttenheugte. Wij vonden Center Parcs Sandur een erg fijne plek om te verblijven. Rustig gelegen, aan het water en er is veel voor kinderen te doen. Zo is er kinderanimatie, een binnenbad, kinderdisco, een midgetgolfbaan, een kinderboerderij en nog veel meer! Meer informatie over Center Parcs Sandur en deze toffe samenwerking vind je op de website van Center Parcs.
 

Meer ervaringen lezen?

Blogger Stephanie alias Wolferien was er ook met haar gezin. Heel erg tof, benieuwd naar haar ervaringen? Deze lees je hier: Wolferien in Widlands.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.