De weekendtips: 29 september t/m 1 oktober

HELLUP, het is gewoon al bijna oktober…! Vinden jullie het ook veels te snel gaan? Dit laatste septemberweekend heeft weer veel leuks voor je in petto!

29 september t/m 2 oktober : Najaarskermis (Oldenzaal)

Welk kind wordt er niet blij van? Een rondje kermis! Vorige week was Hengelo nog aan de beurt, dit weekend kun je zwieren en zwaaien in Oldenzaal tijdens de najaarskermis. Handig om te weten, op de website van Kermis Oldenzaal kun je kortingsbonnen downloaden.

30 september: Workshop bij de Muziekbank (Enschede)

Pippa is er al een tijdje niet meer geweest, maar iedere maand worden er bij de Muziekbank leuke workshops gegeven voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Pippa vind het helemaal te gek. De workshop staat dit keer in het teken van Pluk van de Petteflat en duurt van 13.30 tot 15.00. Voor meer info kijk je hier.

 

30 september: Brandweer Kids Event (Hengelo)

Voor veel kinderen is het een droom om eens in een brandweer auto te zitten of om eens een echte brandweer man te zien. Heb jij er zo één in huis zitten? Zorg dan dat je zaterdag 30 september van 15.00 tot 17.00 uur in en rondom de brandweerkazerne aan de Lansinkesweg 59 in Hengelo bent. Tijdens dit event organiseert de brandweer allerlei leuke activiteiten speciaal voor kids en hun ouders. Uiteraard allemaal in het teken van de brandweer en brandveiligheid. Het Brandweer Kids Event wordt om 15.00 uur geopend door de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg en commandant Brandweer Twente Stephan Wevers. Voor meer informatie over het Brandweer Kids Event kun je hier een kijkje nemen.

30 september: Appelpluk dag bij Oold Bleank (Rossum)

Ieder laatste zaterdag van september is het appelplukdag bij Fruitboerderij Oold Bleank. Pluk je eigen appels in de boomgaarden. Naast het appelplukken zijn er veel leuke activiteiten te doen. Voor meer info: Appelplukdag Oold Bleank.

30 september: Open dag Twente Milieu (Enschede)

Altijd al eens in een huisvuilwagen willen rijden? Benieuwd welk ongedierte ze bestrijden en hoe ze de riolering onderhouden? Dat kun je allemaal ontdekken tijdens de open dag van Twente Milieu.

Je krijgt een verrassende blik achter de schermen en er is val alles te zien en te beleven. Bekijk de verschillende wagens en leer van de afvalcoach hoe je dat afval nou eigenlijk het beste kunt scheiden. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht! Voor meer info kijk je hier.

1 oktober: Peuter- en Kleutervoorstelling Dikkertje Dap (Hengelo en Enschede)

Voor veel kinderen zal het de eerste keer naar de bios zijn, hoe bijzonder is dat? Verschillende bioscopen hebben op 1 oktober een speciale peuter- en kleutervoorstelling van Dikkertje Dap. Om Hengelo draait de film om 11.30 bij Cinema Hengelo.  In Enschede draait hij om 10.00 bij Kinepolis en om 11.oo bij Wolff in de binnenstad.

1 oktober: IVN Paddestoelentocht bij het Arboretum (De Lutte)

Zondag organiseert het IVN van 10.30tot 16.00 een paddenstoelenwandeling in het arboretum Poortbulten, gelegen aan de Lossersestraat 68 in De Lutte.Er is een bewegwijzerde route met door de Natuurgidsen aangebrachte bordjes met informatie over de betreffende paddenstoel.
is welkom van 10:30 to 16:00 uur. Voor meer info: Paddestoelentocht IVN.

Een heel fijn weekend allemaal! En heb je aanvullingen deel ze vooral hieronder of in een comment op Facebook! 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.