De weekendtips 1 t/m 3 september

Yes, daar zijn ze weer! De Vettt weekendtips voor komend weekend. Vanaf nu weer iedere donderdag (m.u.v. de schoolvakanties) op Vettt te vinden. Het laatste weekend van de zomervakantie, geniet ervan!

Het wordt een bijzonder lekker weekend, Vettt zit namelijk in de publieksjury van de Proef Eet, supercool toch? Samen met collega-bloggers Nadja Hanterink van The Story Styler, Danielle Poortier van Food Love and Happiness en Maryke Mondria van Vettt vormen we de publieksjury. Gaaf he? Dat wordt veel vertoeven in de binnenstad en genieten van alle heerlijkheden. Uiteraard nemen we ook een kijkje bij het Kidsplein van de Twentenannnies. Superveel zin in dus!

Dit weekend staat voor ons in het teken van de Proef Eet maar er is nog veel meer leuks te doen, check hier ons overzicht:

1 t/m 3 september Proef Eet (met Kidsplein!) Enschede

Ik verklapte het hierboven al, heel veel Proef Eet voor mij dit weekend. Er gaat eigenlijk geen jaar voorbij dat ik niet naar de Proef Eet ga. En sinds vorig jaar is er een leuke toevoeging voor ouders en kinderen: het kidsplein. Vorig jaar was het een stand, waar kinderen allerlei leuke activiteiten kunnen doen onder begeleiding van de Twentenannies. Dit jaar is dit een stuk uitgebreider en vind je het kidsplein op de Klokkenplas, dat is achter restaurant Copacabana. Een heerlijk rustig stukje in de binnenstad. Pippa vond het vorig jaar superleuk, ik vond het ook zeker een aanrader. Lees hier de blog van Maryke, ze ging namelijk ook op zoek naar kidsproof gerechtjes en lekkere toetjes.

1 t/m 3 september International Army Show (Vliegveld Twenthe, Enschede)

In mijn zoektocht naar leuke weekendtips kwam ik ineens deze nieuwkomer tegen! Ik kan me voorstellen dat heel veel kinderen (en hun ouders) hier wel enthousiast van worden. De International Army Show is een nieuw evenement voor liefhebbers en eigenaren van legervoertuigen. Je kunt o.a honderden voertuigen bekijken, je kunt meerijden in tanks, jeeps & trucks, er is een militaria beurs in de hangar, een army camping en er zijn ook nog eens speciale activiteiten voor kinderen. Meer informatie vind je op de website.

 

2 september: Open dag Theatermakerij (Enschede)

Zaterdag organiseert de Theatermakerij in Enschede van 10.00 tot 14.00 een open dag. De Theatermakerij is een toneelhuis waar kinderen, jongeren en jong volwassenen bezig kunnen zijn met theater. Ik ben ze al vaker tegen gekomen en ik word heel enthousiast van dat wat ze doen. Misschien dat ik er zaterdag met Pippa nog wel even ga kijken, ze bieden lessen aan vanaf 6 jaar.

2 september: Tuckerville (Enschede)

Dit weekend komen artiesten als Triggerfinger, Douwe Bob, Racoon en Amy MacDonald naar Enschede. Tijdens Tuckerville kun je genieten van een fijn festival, dat ook nog eens ingesteld is op kinderen. Je kunt je kind(eren) meenemen. Speciaal voor de kleinste gasten is er namelijk Kidsville! Kijk op de website voor meer informatie.

2 september: Kleurrijke Zaterdag (Oldenzaal)

Kleurrijke zaterdag is een gratis evenement voor kinderen om het schooljaar op een vrolijke manier te starten en de zomervakantie af te sluiten. Het Plechelmusplein van Oldenzaal wordt omgetoverd tot krijt-kunstwerk. Van 12:00 tot 17:00 is iedereen welkom om te komen stoepkrijten. Meer informatie vind je op de Facebookpage.

2 en 3 september: Kids at the Park (Hengelo)

Volgens mij is dit echt superleuk. Alleen lukt het mij op de één of andere manier nooit om er bij te zijn. Dit weekend wordt het Prins Bernhardplantsoen weer omgetoverd tot een nog leuker park. Met allerlei leuke activiteiten voor kinderen, daarnaast zijn er kraampjes, is er een podium, zijn er modeshows en worden er allerlei leuke workshops gegeven. Kijk voor meer informatie op de site van Kids at the Park. 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.