Ontdekt: Blotevoetenpad Twello

Een tijdje geleden sprak ik met 2 vriendinnen (en hun mannen en kinderen) af om het Blotevoetenpad in Twello te lopen. Heerlijk met z’n allen banjeren door de modder, genieten van de mooie natuur, lekker spelen in de speelwei en rondstruinen in de kassen. Wij hadden er zin in! Het blotenvoetenpad in Twello is vanaf Enschede in ongeveer 3 kwartier te rijden. Om 10.30 uur gingen de jongens en ik op pad. Oude kleren, zwembroeken en handdoeken mee, zodat we echt nergens op hoefden te letten en de jongens zo vies konden worden als ze maar wilden! Want pas dán kunnen ze zorgeloos en eindeloos spelen, leren en ontdekken. En de wasmachine die draait wel weer….

De modder in!

Eenmaal aangekomen in Twello is de locatie gemakkelijk te vinden. Parkeren is gratis. In het winkeltje krijg je uitleg en daarna kun je direct op pad. De afstand van twee kilometer doe je in zo’n anderhalf uur. Maar langer kan en mag natuurlijk ook. Afhankelijk van het weer en de waterstand in de IJssel kan het pad op sommige plekken lekker modderig en nat zijn. Je kunt kiezen of je door de modder gaat of het pad ernaast neemt. Maar DOOR de modder is natuurlijk wel veel leuker en een echte beleving. In het begin voelt het heel onwennig (en voor sommigen misschien zelfs vies), maar eenmaal gewend aan de modder voelt het juist fantastisch! Al moet je je gedachten erbij houden bij iedere stap die je zet, want het kan best glad zijn af en toe. Ik vond het zelf heerlijk en zelfs soms erg mindful om bij iedere stap na te moeten denken en alles zo intens aan je voeten te voelen en op je evenwicht en lijf te moeten vertrouwen…

Blotevoetenpad

Stenenpad

Ook ontdek je onderweg een stenenpad, dat eerst begint met kleine steentjes (au!), dan iets grotere stenen en aan het eind grote kiezels. Heel apart om overheen te wandelen. Mijn jongens leken er weinig moeite mee te hebben, maar ik ontdekte dat ik toch hele gevoelige voeten heb. Ook kun je spelen in de ondiepe gracht. Daarna loop je hele stukken door een bamboebos. Ikzelf vond dat heel sprookjesachtig. Magisch mooi! En natuurlijk lekker klimmen in de boomstammen en onderweg allerlei diertjes ontdekken.

Uitrusten in de kassen

Als je weer aan het eind komt, kun je je lekker afspoelen in de grote fontein met vijver eromheen, zodat je daarna enigszins schoongespoeld kunt spelen in de speelwei, de stroberg (favoriet van mijn jongens) en de zandbak. Wij kunnen ondertussen even bijkomen in de theetuin of  het kascafé, waar je kunt genieten van de heerlijkste (biologische) drankjes en lekkerste hapjes van de kleine kaart.  Bezoek ook meteen even de streekwinkel, die heerlijke biologische producten verkoopt. En ook boeken, zaden, en tuingereedschap, dus voor ieder wat wils!

hof van twello

De moeite waard!

Het blotevoetenpad is écht een enorme aanrader. Kinderen vinden het zonder twijfel fantastisch. Mij jongen vroegen me gelijk wanneer we er weer naartoe gaan. Het is een magische ontdekkingstocht midden door de prachtige natuur.  Reserveren vooraf  is niet nodig. En weer of geen weer, dit pad is altijd geweldig om te lopen. Want onderweg hadden wij heel eventjes regen en dat resulteerde natuurlijk in alleen nog maar meer modder. Dikke VETTTE aanrader dus!

Blotevoetenpad

Hof van Twello

Het Blotevoetenpad is onderdeel van Hof van Twello en is het hele jaar door geopend. Voor meer informatie over de openingstijden en het Blotevoetenpad kijk je op de website: Blotevoetenpad Twello. Tijdens de zomervakantie is het Bloetevoetenpad Twello zelfs iedere dag geopend.

De tarieven in 2020 zijn als volgt: Voor iedereen vanaf 13 jaar betaal je €6,50, voor kinderen van 5 t/m 12 jaar betaal je €4,- en kinderen onder de 5 jaar zijn gratis.

Hof van Twello is een unieke boerderij, waar iedereen welkom is. Naast het Blotevoetenpad is er het gezellige kascafé, de streekwinkel, de lommerrijke theetuin, het terras en op de minicamping. Er komen regelmatig busgroepen om onder andere deel te nemen aan een van de workshops die bij Hof van Twello georganiseerd worden.

Nog meer leuke activiteiten in de natuur?

Ben je ook gek op leuke activiteiten die je lekker buiten kunt doen met de kinderen? Dan vind je deze blogs vast ook leuk om te lezen:

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.