De weekendtips 8 t/m 10 september

Yay, ready for the weekend? Er komt voor mij een bijzonder weekend aan. De eerste keer dat Pippa mee gaat doen aan de Kidsrun van de Singelloop en de boyfriend ala Jan Doodle die tijdens het 1-jarige bestaan van STOET heel veel kindjes blij mag maken met hun persoonlijke Doodle. 

9 september: STOET 1 Jaar! (Enschede)

Hoe snel is dat gegaan, dit weekend viert STOET haar eerste verjaardag. Van 14.00 tot 23.00 is het feest. Met overdag een leuk programma voor de kindjes. Kinderen kunnen hun eigen boterham versieren, Jan Doodle komt kleurplaten maken, Jorienosaurus geeft een workshop er kunnen pizza’s gebakken worden door de kinderen. Voor de ouders zijn er STOET biertjes er is lekker bier, goede muziek. Klinkt als een feestje! Meer info vind je op de Facebook page van STOET.

9 september: Stoepkrijt wedstrijd (Enschede)

Dit weekend tijdens het D’ran Festival kun je meedoen aan een Stoepkrijtwedstrijd van het Jeugd Cultuurfonds. Op de stoep voor Museum Twentse Welle krijgt iedere deelnemer zijn eigen vak. Deelname is gratis, voor meer informatie kijk je op de site van Museum TwentseWelle.

8, 9 en 10 september: NK Wakeboarden (Het Rutbeek, Enschede)

Dit weekend zal het NK Wakeboarden plaatsvinden in Enschede. Rondom het event zal er van alles te oen zijn. Voor meer informatie kijk je op de Facebookpage.

9 september: Bothoven Buitenbios (Enschede)

Wat een mooi initiatief, de Bothoven Buitenbios. De gratis buitenbios wordt georganiseerd door Concordia Film | Theater | Beeldende kunst op initiatief van wijkbewoner Renate Morsink. De film die vertoont wordt is de film Captain Fantastic. Een tragikomische film over een excentrieke vader (door Viggo Mortensen) die na een ingrijpende gebeurtenis zijn zes kinderen alleen moet zien op te voeden.
Vanaf 18.30 uur kun je al komen picknicken en zijn er eetstandjes, muziek en een gratis kinderworkshop onder leiding van kunstenaar Jeroen Gras. De deelnemers werken samen aan een groot kunstwerk, dat hopelijk een mooi plekje krijgt in de wijk. Voor meer informatie kun je kijken op het Facebook event. 

9 en 10 septemer Open Monumenten dag van Natuurmonumenten (Diverse locaties)

Door het hele land kun je dit weekend Monumenten bezoeken. Op de website kun je op locatie bekijken wat er waar te zien is. Zo kun je bij Kasteel Twickel kijken, goed om te weten is dat het gebied daaromheen prachtig is om te wandelen. Ideaal uitje lijkt me als je er even uit wilt én hoe tof voor kinderen om in een echt kasteel/landgoed te mogen kijken. Maar er zijn nog veel meer prachtige plekken te bezichtigen!

7 t/m 17 september: Circus Renz (Enschede)

Het circus strijkt van donderdag 7 september tot en met zondag 17 september neer in Enschede bij de Diekmanhal. Ze geven in totaal acht shows. Artiesten uit de hele wereld geven optredens, zoals luchtacrobaten, jongleerders, clowns, en illusionisten. Ook zijn er veel dierenacts te zien. De dieren die meespelen zijn geen wilde dieren, maar onder andere Siberische steppenkamelen, honden en paarden. Klik hier voor het programma en om kaarten te bestellen.

Zondag 10 september: Menzis Singelloop met Kidsrun (Enschede)

Ik schreef er deze week al een blog over, Pippa gaat voor het eerste mee doen met de Kidsrun. Ze heeft haar vader uitgekozen om mee te mogen lopen. Ik zal braaf met een mooie bloemetje aan de finish-lijn staan. Het startnummer is binnen en het kind heeft er megaveel zin in, vooral in de medaille. In het Volkspark zal ook een kids area ingericht worden dus superleuk om even te kijken!

Dat waren de tips die wij voor je verzameld hebben. Heb je zelf nog leuke aanvullingen? Laat gerust een berichtje achter. Dat kan hieronder in een comment of op Facebook!

Groetjes,

Yvette

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.