Zwemmen met kinderen bij ‘De Wilder’

Op een zonnige zondag ochtend gingen we naar Zwembad De Wilder. Hoewel zwemmen met kinderen niet mijn favoriete uitje is is het wel echt een van mijn favoriete jeugdherinneringen; zwemmen bij ‘De Wilder’. Ik kom uit Enschede en door de week gingen we niet heel vaak de stad uit. Alles moest immers wel lopend of op de fiets te doen zijn (vroegah…). Maar eens in de zoveel tijd leende mijn moeder op woensdagmiddag het kleine peugeotje  van oma en ging ze met mijn 3 broertjes en mij de lange reis naar Haaksbergen afleggen. Voor mijn gevoel was die weg eindeloos, maar het leidde wel naar mijn lievelingszwembad. Want ‘De Wilder’ had zo’n badje met koud water. Tha bomb was dat!
En nu we meer dan 20 jaar verder zijn en ik inmiddels weet dat Haaksbergen niet heul ver weg is, gingen we er met onze boys naartoe.

Zwemmen met kinderen, niet mijn favoriete uitje!

Ter inleiding: Zwemmen met kinderen… het is niet mijn meest favoriete uitje. Misschien ligt het aan mij, want ik ken ouders die met veel plezier ieder weekend het water in duiken met het hele gezin. Maar ik vind het zo’n gedoe! Allereerst al de vele shoppers die ik vooraf moet inpakken, met zwembandjes, andere zwembandjes (voor als Joes besluit dat oranje écht niet kan vandaag), oordoppen, handdoeken voor in het zwembad, handdoeken voor na het zwemmen, zwemluiers, en ga zo maar door. Maar dat is nog peanuts vergeleken met de struggle in de kleedhokjes. Dat omkleden, wat een horror. Vooraf, wanneer ik weer over mijn badpakissues heen moet, maar vooral aan het eind, als iedereen nat, moe en alles behalve meewerkend is. Kortom, ik serveer de suggestie om te gaan zwemmen regelmatig de prullenbak in.

Maar áls we gaan, hebben we eigenlijk altijd zoveel plezier dat de eindconclusie is: we moeten echt vaker gaan zwemmen met de kinderen! Het is goed voor het watervrij maken van de jongens, het breekt zo lekker de dag en we zijn mooi actief bezig met z’n allen.

Hoppa, op naar De Wilder in Haakbergen

En dus gingen we op een zonnige zondag met ons gezin op pad naar Haaksbergen. De jongens vonden het echt een uitje, omdat ze ‘De Wilder’ nog niet kennen. Bij binnenkomst zien ze meteen een mega opblaas-springkussen-stormbaan-haai. Dus het kinderbadje, waar Joes zich eigenlijk wel prima kan vermaken met een gieter en een emmertje, wordt meteen gedag gezegd en we hebben een hele lange tijd bij de haai doorgebracht. Heel leuk dat dit niet alleen voor de grote kinderen te gek is, maar ook de kleintjes krijgen al de ruimte om deze stormbaan te proberen. Er is voldoende toezicht en iedereen houdt rekening met elkaar, ook de sfeer is er heel gemoedelijk. Dat vond ik sowieso wel opvallend.

Wellicht was het m’n eigen goede humeur, maar er was een heel fijn sfeertje. En dat terwijl het er behoorlijk druk was! Toen we bijvoorbeeld naar de volgende attractie moesten van de guppenkoppen, was de grote glijbaan aan de beurt. Het lampje dat moet aangeven wanneer je mag glijden was stuk. Maar dat leverde totaal geen problemen op. Iedereen wachtte rustig een seconde of tien voordat ze gingen glijden. Ook de grote knapen. Supertof!

Dat was het sowieso, supertof. Al was het alleen al vanwege mijn jeugdsentiment. Want het koude badje is er nog steeds! En zo is het eigenlijk met het hele zwembad, het is nog precies zoals vroeger. Hier en daar zie je dus ook wel dat het niet vorig jaar is opgeleverd, wat roest aan de trap van de grote glijbaan bijvoorbeeld. Maar daar zien mijn jongens gelukkig helemaal niks van.

Ik geef zelf les aan groep 8. Wij gaan met onze groep 8 ook altijd zwemmen bij ‘De Wilder’. Dus uit ervaring weet ik, dat zij zich net zo vermaken als de kleintjes. Het gaat er op die  dag vaak wel een stuk wilder (I kill myself…) aan toe op de stormbaan, omdat we dan vaak de enigen in het zwembad zijn. Maar voor oudere kinderen is er nog een grotere hit dan de stormbaan, namelijk ‘het touw’. De naam geeft het al aardig weg, het is gewoon een flink touw boven het water. En dan kun je als een soort Tarzan in een liaan, dan wel Jane, jezelf het water in slingeren. Succes gegarandeerd!

Aan het eind van de rit at Riem nog een patatje en de jongens een ijsje. Om vervolgens met rode wangen van zowel het zwemmen, als het ellendige omkleden weer in de auto te stappen.

Helemaal kapot weer naar huis

Van zo’n ochtend zwemmen met kinderen waren wij wel mooi kapot, Riemer en ik dan. Want het is wel intensief met die kleintjes zonder zwemdiploma, maar mét eindeloos enthousiasme. Al genoten we stiekem ook reuze, omdat zij zo genieten.  Tussendoor waren we samen al wel een beetje aan het dromen over hoe het later zal zijn. Over een paar jaar, als de jongens hun zwemdiploma hebben en wij dus gewoon de hele dag langs de zijkant kunnen gaan zitten met een tijdschrift. Aan de ene kant klinkt het super rustgevend. Aan de andere kant moet ik er ook nog niet aan denken dat er een tijd komt dat ze het super gênant gaan vinden als hun moeder, uit oud sentiment, in het koude badje moet springen.

Zwembad De Wilder in Haaksbergen

Wil je meer weten over de openingstijden en prijzen van zwembad De Wilder? Neem dan even een kijkje op de website van het zwembad. In de vakanties organiseren ze er altijd leuke vakantie-activiteiten voor kinderen, die vind je ook terug op de site.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.