Jij bent een sneu geval!

Door

Het zal je maar gezegd worden…

Bram uit de voorstelling ‘Sneue gevallen’ kreeg dit naar z’n hoofd geslingerd. Bram is namelijk anders dan andere kinderen. Heel z’n leven brengt hij door in zijn veilige snoezelkamer, omdat er kortsluiting in z’n hoofd ontstaat zodra hij teveel prikkels krijgt. Zijn grote held is Jan de Survivalman, wiens oma bij Bram in de straat woont. Eén keer per jaar gaat Jan naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Dat doet Bram besluiten de straat op te gaan. Hij wil Jan de Survivalman vragen hem van zijn angsten af te helpen. Voorzien van allerlei beschermingsmiddelen (allemaal uitvindingen van zijn vader) en zijn knuffelsteen Phil durft Bram de grote sprong te wagen. Op straat komt hij in aanraking met de harde buitenwereld, die hem langzaam maar zeker in laat zien dat hij zich prima kan redden zonder bescherming.

Sneue Gevallen

Wel een beetje spannend

Voor veel kinderen is dit helaas de harde werkelijkheid. In deze voorstelling wordt dat op een reële, maar toch humoristische wijze duidelijk gemaakt. Ik bezocht de première in het Sonnevanck Theater in Enschede, samen met Ben (8). Ik wil niet teveel verklappen, maar al voor aanvang van de voorstelling werden we blij verrast toen de ouders van Bram ons uit de foyer kwamen ophalen. Zonder de benodigde ‘voorzorgsmaatregelen’ mochten we de zaal niet betreden. Dat laatste vond Ben wel wat spannend. We konden zelf een plekje uitzoeken op de banken. Ik stelde voor om op de voorste rij te gaan zitten, maar dat leek Ben niet zo’n goed idee. We gingen ergens in het midden zitten. Lekker overzichtelijk en toch veilig. Achteraf helemaal niet nodig natuurlijk. We hebben onwijs genoten van de spelers, die het verhaal erg geloofwaardig brachten.

Sneue Gevallen

Wat een held, die Jan de Survivalman!

Zowel voor als na de voorstelling stond er wat lekkers op de tafels in de foyer en kon je even wat drinken. Na afloop kon je zelfs als één van de acteurs op de foto. Bij het verlaten van de zaal kregen de kinderen een poster van de enige echte Jan de Survivalman, de man die alles voor elkaar krijgen kan! Jan heeft er een fan bij, zijn poster prijkt boven Ben z’n bed.

Sneue Gevallen

Jan, de Survivalman!

Ook voor mij een première

Ik was nog nooit in het Sonnevanck Theater geweest, maar ga zeker nog een keer terug. Wat een gezellig en knus theater is dat! En Ben wil ongetwijfeld weer met me mee.

Wil je de voorstelling ook zien?

Dan heb je geluk! Sneue gevallen komt nog een keer naar Enschede. Op 31 maart staan ze in De Kleine Willem. Tickets bestel je voor 7,50 via deze link.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.