Bloemkool nuggets van Pauline

Door

Ik ben gek op gezonde kindvriendelijke receptjes. Toen ik deze bloemkool nuggets tegen kwam zette ik ze op mijn to-do lijst. En yay, het bleek ook nog een dikke hit hier bij de peuter. 

Wat heb je nodig voor de bloemkool nuggets?

Bloemkool nuggets

Whoops, ik vergat de geraspte kaas 🙂

Ingrediënten

– 2 eieren
– 70 gram panko (Het is Japanse broodkruim. Ik kocht het bij de Toko maar de     grote supermarkten verkopen het ook)
– 100 gram geraspte kaas (die ontbreekt hier boven op de foto)
– 300 gram bloemkool
– handjevol peterselie
– 1 teentje knoflook
– zout en peper

Verder

– Keukenmachine om de bloemkool fijn te malen
– Oven
– Ovenplaat
– Bakpapier
– Een beetje geduld en wat tijd. Ze stonden ongeveer 20 minuten in de oven en met de voorbereidingen was ik ook zo’n 20 minuten bezig.

 

Wat moet je doen?

Je verwarmt de oven voor op 200 graden.

Je wast de bloemkool, snijdt er roosjes van en hakt het fijn in de keukenmachine. De knoflook en peterselie hak je ook fijn. Vervolgens doe je de gehakte bloemkool met de knoflook en peterselie in een kom. Je voegt naar smaak zout en peper toe. Dit geheel meng je.

Dan is het tijd om de overige ingrediënten (panko, kaas, eieren) toe te voegen. Dit meng je goed. Als het mengel te nat is dan voeg je extra panko toe. Het is de bedoeling dat het mengsel plakkerig aanvoelt.

Je legt de ovenplaat klaar met daarop het bakpapier. Met natte handen maak je kleine rondjes van het mengsel, deze leg je op het bakpapier.

Bloemkool nuggets

Bloemkool nuggets

Nu zet je het geheel in de oven. Volgens het recept van Uit Pauline’s keuken ging het 10 minuten in de oven, dat ging bij mij niet op. Ik heb ze eerst 15 minuten in de oven gezet, tot de bloemkool nuggets een mooie goudkleur kregen. Vervolgens heb ik ze voorzichtig omgedraaid en nog 5 minuten terug gedaan in de oven. Dat ging prima.

Wat vind de peuter?

Pippa vond ze gewéldig. Wij waren zelf ook enthousiast, ik vond ze zelf wel wat aan de droge kant. Maar ze doen het natuurlijk ook prima met een beetje ketchup of een ander sausje on the side. We aten het trouwens met gekookte aardappelen en een vleesje. Deze houden we er zeker in!

Uit Pauline’s keuken

Het originele recept komt van de blog van Pauline, Uit Pauline’s keuken. Ik haal daar wel vaker fijne recepten vandaan, zeker een aanrader!

Meer inspiratie voor kidproof gerechtjes?

Check hier alle food-gerelateerde blogposts die ik scheef: Vettt eten.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Nathalie
  juli 28, 2015

  Ahhhh wat een mooi receptje! Doe ga ik eens voor ons meisje proberen!

  • Vettt.nl
   juli 28, 2015

   Leuk, ben benieuwd wat jullie ervan vinden!