Tips met kids in Twente, de leukste uitjes in augustus!

Door

Bijgekomen van de vakantie kun je -als je wilt- jezelf gelijk al helemaal vol plannen met leuke uitjes. De kalender voor augustus is weer goed gevult. Hierbij mijn persoonlijke favorieten voor de tips met kids in Twente.

Kinderdorp tijdens Boeskool is Lös (4 t/m 9 augustus, Oldenzaal)

Tijdens dit jaarlijks evenement wordt er ontzettend veel voor kinderen georganiseerd. Veel meer dan ik had verwacht, dit jaar zijn er zelfs een aantal nieuwe dingen speciaal voor kinderen. Zoals de Boeskool op safari en het kinderdorp is een stuk groter dan voorheen. Tijdens de safari (op de woensdag en de donderdag) gaan kids op pad met een bus om allerlei opdrachten uit te voeren, ze eindigen met een theater workshop. Ik ga er zelf ieder jaar naartoe omdat er een grote rommelmarkt is waar je super goed speelgoed in kunt slaan! Het complete kinderprogramma vind je hier: Kinderprogramma Boeskool is Lös.

Leuke dingen met kinderen twente

 

Thomas de Trein (15 en 16 augustus, Boekelo)

Thomas de Trein viert zijn verjaardag in Boekelo. Samen met Thomas en zijn vriendjes ga je een treinreis maken tussen Boekelo en Haaksbergen. Een paar jaar geleden was hij er ook, vriendinnen van me zijn er toen geweest met hun kids en zij waren super enthousiast. Volgens hen was het een aanradertje! Meer informatie over dit evenement vind je op de site van Museum buurtspoorweg Boekelo.

 

Foodtruckfestival Stoer Voer (15 en 16 augustus, Hengelo)

Tijdens het weekend van 15 en 16 augustus zal de allereerste editie van het Foodtruckfestival Stoer Voer plaatsvinden in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Het klinkt als een leuk festival, op de site kon ik niet heel veel informatie over de aanwezige foodtrucks vinden. Gelukkig is de Facebook pagina meer up-to-date: Foodtruckfestival Stoer Voer.

Fields Of Joy Festival, 22 augustus (Oldenzaal)

Op zaterdag 22 augustus kun je lekker los op Het Hulsbeek in Oldenzaal tijdens de allereerste editie van Fields of Joy Festival. Het festival is gratis voor kids tot 10 jaar en voor deze kleine feestvierders zijn er leuke dingen te doen in De Speelhoek. Er zijn speeltoestellen, er is een springkussen, er kan geknusteld worden en er worden verschillende workshops gegeven. Enne…Buurman & Buurman komen langs! Voor meer info: Fields Of Joy Festival.

 

Tips met kinderen twente

Fields of Joy Festival, De Speelhoek

 

Kids at the Park (23 augustus, Hengelo)

Het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo wordt op 23 augustus helemaal omgetoverd met toffe dingen voor het hele gezin. Er staan allerlei kraampjes, er worden optredens gegeven, er is een klimwand, kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops en er zijn allerlei sport- en spel activiteiten. Meer weten? Check de website van Kids at the park.

Kids at the park

Kids at the park

 

Manana Manana Festival (28, 29 en 30 augustus, Hummelo)

Niet in Twente maar wel ontzettend leuk. Manana Manana is een 3-daags festival in Hummelo. En ik word hier persoonlijk ontzettend blij van. Bandjes, visjes vangen, kindje(s) mee, marshmallows roosteren. Helaas kan ik (nog) niet uit ervaring spreken maar de aftermovie van vorig jaar laat goed zien wat je kunt verwachten. Meer info: Manana Manana Festival.

Mañana Mañana 2014 – The official Aftermovie from Mañana Mañana on Vimeo.

 

 

Bekijk de volledige agenda

En dit was nog niet alles. Er is nog meer te doen in de maand augustus, ga naar deze pagina voor de complete agenda.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.