Blotevoetenpaden!

Ik zocht blotenvoetenpaden in en om Twente voor jullie bij elkaar om eens te ervaren hoe tof het is om met je kinderen de natuur in te gaan en je blote voeten in de modder te laten verdwijnen! Het lopen van een van de  blotevoetenpaden is trouwens niet alleen heel erg leuk, maar stimuleert het hart en de bloedsomloop en regelt daarbij ook de bloeddruk. Ook is het nog eens goed voor je rug en bevordert het de darmwerking!

Blotevoetenpaden: een overzicht!

Ik ben op zoek gegaan aar Blotevoetenpaden in en om Twente. Hieronder vind je een overzicht van de blotevoetenpaden die ik ontdekte. Ik ben benieuwd of jij al eens bij één van deze blotevoetenpaden geweest bent én of je nog aanvullingen hebt!

#1 Blotevoetenpad Bij Buitenpost (Twello)

Bij dit toffe blotevoetenpad in Twello loop je 2 km lang op je blote voeten door gras, modder, de leemkuil, water, zon en regen. Je klautert over de restanten van de boomstammen in het moerasbos, plonst van de glijbaan, doet je ogen dicht op het zintuigenpad of geniet in het heerlijke kasrestaurant. Je maakt een reis door veel verschillende landschapjes en sferen en beleeft het pad, de natuur, de zon, wind en vogelgeluiden intens met al je zintuigen. Ook kun je er terecht voor een bezoek aan de streekwinkel, de speelwei, het kascafé of terras! Een prachtige en unieke locatie!

Meer info: Bij Buitenpost

Blotevoetenpad

#2 Blotevoetenpad Erve Brooks (Gelselaar)


Gelselaar is een klein dorpje en ligt in de Achterhoek. Er staat een eeuwenoude  Saksische boerderij, waar je kunt spelen, eten een feestje kunt vieren of het blotevoetenpad bewandelen. Hier loop je op diverse soorten ondergronden. Onderweg kom je een riviertje tegen, dat uitmondt in een meertje, waar je even lekker kunt uitrusten en waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen met water en zand. Ook is er een uitkijktoren en waterbrug. Dit pad is goed te combineren met het avonturenpad dat er ook te vinden is! Genoeg vertier voor een hele middag dus!
Meer info: Erve Brooks

#3 Blotevoetenpad Schaapskooi Stroothuizen (Denekamp)

Weggestopt tussen bossen, vennen en heide ligt de schaapskooi Stroothuizen. Het gebied is als in een sprookje. Schapen lopen er vrij rond en met de nostalgische lekkernijen maak je er gemakkelijk feest. Stroothuizen biedt rust en ruimte in deze stressvolle en drukke wereld. De Schaapskooi staat op een van de mooiste plekjes van Twente. Sinds 2015 is er ook een belevings- annex blotevoetenpad gerealiseerd en is er een natuurlijke speeltuin. Veel om te zien en te ontdekken dus!
Meer info: Schaapskooi Stroothuizen

#4 Blotevoetenpad Doepark Nooterhof (Zwolle)

Doepark Nooterhof is een natuurbeleving voor jong en oud. Er is een totemspeelplaats, twee watertuinen, een amfitheater, een vlinder en bijentuin,  een tuin voor de vergeten groente, en natuurlijk niet te vergeten een blotevoetenpad!
Meer info: Doepark Nooterhof

#5 Blotevoetenpad Blotevoetenpad A. Vogeltuin (‘t Harde)

In de A. Vogeltuin is echt van alles te beleven. Jullie kennen A. Vogel misschien van de geneeskrachtige kruiden en planten. En dat is een beetje waar deze hele tuin over gaat. Er is een kruidentheehof, een pluk- en smultuin, een wandeling met luistertour over alle kruiden en planten in de tuin, een speurtocht en een blotevoetenpad natuurlijk. Hier kun je voelen hoe het voelt het om door kruiden te lopen? Wat is het effect van de pepermuntplant op een vermoeide voet? En hoe voelen verschillende grondsoorten tussen de tenen aan? Het pad met verschillende voelbelevenissen leidt je door de bloeiende kruidenvelden en eindigt bij een waterbron naast de speeldernis.
Meer info: A. Vogeltuin

#6 Kijktuinen Nunspeet (Nunspeet)

Sinds 2012 is er een prachtig blotevoetenpad aangelegd bij de kijktuinen in Nunspeet. Een 1 km-pad waar van alle soorten sensaties onder je voeten langs komen. Klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen, maar ook het zand, de grond en de boomschors tussen je tenen voelen in het bos. Soms loop je over een gazonnetje, daarna over het hoge gras van de prairie. Hoe voelt het lopen over iets heel anders als vijverplastic of antiworteldoek of over een rioolbuis als evenwichtsbalk?
Meer info: Kijktuinen Nunspeet

Houten bruggetjes, evenwichtsbalken, bungelbanken, een uitkijkboom, wilgentenen, zand, modder, bospaden, stapstenen, keien, houten stapstenen van boomschijven, van alles kom je tegen op je ontdekkingsreis over het blotevoetenpad.

Heb jij al eens een van deze blotevoetenpaden bewandeld? Laat ons even weten wat je ervan vond! En ga je nog een van deze toffe paden bewandelen dan wens ik jullie heel veel plezier het is een echte aanrader die je kinderen niet snel zullen vergeten! (zeker niet als je zoals ik met je kont in de modder valt en dit nog heel vaak moet aanhoren van je kinderen). Heb je aanvullingen? Ik ben heel benieuwd!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.