Gravitrax: de interactieve knikkerbaan van Ravensburger!

Wij zijn in huize van Hoof nogal van het constructie speelgoed. Het is een hele uitdaging in het lego schap een doosje te vinden dat niet al in onze collectie is en dus besteedde ik vorig jaar aandacht aan knikkerbanen. Een keer wat anders! Het leek mij het perfecte cadeau voor onze 8-jarige zoon. Maar jeetje, wat een aanbod en wat een variatie in prijs. Ik vind het fijn iets in huis te hebben waar zowel mijn kind als ik zelf blij van word qua degelijkheid en uitdaging maar door al die knikkers zag ik uiteindelijk de baan niet meer en besloot ik het een jaartje op te schuiven.

Lucky me: ik mocht een knikkerbaan testen!

En wat een geluk dat ik dat deed! Afgelopen jaar kwam Ravensburger namelijk met een nieuwe knikkerbaan en voor Vettt mocht ik deze baan testen. Getest is de baan inmiddels. Hij is een maand in ons bezit en bijna dagelijks komt de doos tevoorschijn. Niet allen Bink is razend enthousiast, ook papa bouwt graag mee en zus kijkt graag hoe de knikkers alle kanten op gaan. Zelfs ik vind het leuk om een blokje mee te bouwen. Hoog tijd dus om jullie te vertellen wat deze knikkerbaan zo leuk maakt. Net op tijd om nog mee te nemen op het sinterklaaslijstje ;-).

Knikkerbaan van Ravensburger


Knikkerbaan voor kinderen van 8 tot 99 jaar

Op de doos van het Gravitrax systeem staat dat de baan geschikt is vanaf 8 jaar. Wanneer de baan gebouwd is zullen jongere kinderen het vast ook prachtig vinden maar de kleine ronde magnetische balletjes en de diversiteit van de baan maken dat 8 ook echt wel de minimale leeftijd is om echt veel lol uit de knikkerbaan te halen. Met de 18 verschillende bouwelementen waaruit het systeem bestaat is het mogelijk banen vol actie in elkaar te zetten. Daarbij wordt de loop van je kogel, ofwel knikker, beïnvloed door natuurkundige wetten. Naast superleuk ook nog eens educatief, ik hou daar wel van!

Laat je fantasie de vrije loop met de knikkerbaan van Ravensburger.

Samen met papa bouwt Bink de eerste keer een baan uit het meegeleverde boekje met verschillende voorbeeld banen. Door de duidelijke tekeningen pikt hij het snel op en duurt het niet lang voordat alles is opgebouwd. De knikkers worden verdeeld tussen beide heren en al gauw worden ze beiden getriggerd de baan aan te passen om zo hun knikkers sneller dan de ander door de baan te laten glijden. Spelelement check!

Knikkerbaan van Ravensburger

Het boekje met de verschillende voorbeeld banen wordt na een paar keer bouwen bijna niet meer gebruikt door Bink. Veel liever laat hij zijn eigen fantasie losgaan op de bouwelementen en bouwt hij eigenhandig verdiepingen en verhogingen in zijn baan. Over die boekjes heeft Ravensburger goed nagedacht. Er zit in de doos ook een boekje met opdrachten, verdeeld in 6 verschillende moeilijkheidsgraden. Door te experimenteren met o.a. de hoogte van de baan en de rails kunnen kinderen zelf de oplossing ontdekken.

Op het lijstje!

Kortom: wij zijn fan van de baan en raden deze zeker aan als je op zoek bent naar een degelijke en uitdagende knikkerbaan. De startersdoos van Gravitrax is zeker voldoende om een goed start mee te maken maar pas op: verslaving ligt op de loer! Op zowel het lijstje van papa als Bink staan de uitbreidingssets voor de baan genoteerd. Iets in mij zegt dat Sinterklaas daar wel iets mee gaat doen ;-). De Gravitrax Starterskit bestel je bij bol.com voor 68,99 Euro.

 

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.