Dagje Julianatoren: review

Door

Een tijd geleden lagen er bij de Jumbo van die A0-formaat kaarten van Nederland. Met daarop alle pretparken die meededen aan de Jumbo dagje uit actie. En ergens op deze kaart vond Pippa een heel mooi klein plaatje van Jul en Julia. “Kijk Mama, Jul en Julia! Daar wil ik wel naartoe!!!”.

 

Jul en Julia?

Ik kende Julianatoren wel, maar die Jul en Julia waren nieuw voor mij. Dat duurde niet lang, want ineens zag ook ik ál die reclames voorbij komen. En natuurlijk de tv-serie op Telekids. Dat doen ze toch goed bij Julianatoren. Mijn vriendin hoorde haar dochter (4) ook al regelmatig over meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin. Hoogste tijd om een pretpark date te plannen! Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren gingen we met 3 kinderen on tour (Rav van 7, Beau van 4 en Pippa van 3). Op naar het domein van Jul en Julia, Julianatoren!

 

Attracties en meer!

Bij Julianatoren zijn iedere dag openingsshows, het was de bedoeling om die mee te pakken. Maar die missie was niet helemaal geslaagd. Het park opende gisteren om half 11 de deuren, toen waren we er ook. De show begon om 10.15.

Julianatoren ervaringen

Helemaal klaar voor een dagje pretparken!

Er was nog voldoende plek op de parkeerplaats, en we waren zo binnen. We konden gelijk nog nét een klein stukje van de show meepikken.

Julianatoren ervaringen

Na de openingsshow, mochten ze even op de foto!

 

Onze eerste indruk toen we binnen kwamen was “Jeetje, wat is het druk!”. Maar wat bleek, iedereen begon bij de attracties vooraan waardoor daar de rijen stonden. Verder in het park konden we overal zo in. Soms was er wel een wachtrij, maar dat was echt minimaal.

 

De hele dag door vinden er verschillende voorstellingen plaats. Ik ben samen met Pippa naar de show van Fien en Teun geweest, dat was erg leuk. Ze mochten allemaal op kleine krukjes zitten en de kinderen konden meedansen en zingen als ze wilden. De ouders zaten er omheen. Na afloop kon je met de helden op de foto.

Julianatoren ervaringen

Showtime!

De shows van Fien en Teun lopen in juni af, vanaf juli zullen er dagelijks shows zijn van Woezel en Pip.

 

Fotomomentjes

Van fotomomentjes zoals hieronder waren er ontzettend veel. Alle figuren uit de TV-serie kwam je gedurende de dag ook in het park tegen. Zo konden de meiden (Rav bedankte vriendelijk) met Jul en Julia, meneer Kaasschaaf, mevrouw Suikerspin en met Fien en Teun op de foto.

Julianatoren ervaringen

Julianatoren ervaringen

 

Compact

Julianatoren is niet heel groot, alle attracties staan redelijk dicht bij elkaar waardoor je niet heel veel hoef te lopen. Ik hou daar wel van. Ik gebruik onze buggy eigenlijk bijna nooit meer, maar dit keer had ik hem wel mee. En ik was er blij mee. Eigenlijk had ik hem vooral mee als ‘pak-ezel’ maar Pippa ging er ook vaak in zitten. Dan zat ze heerlijk rustig, ik weet zeker dat het me heel veel ‘ik ben moe, wil niet meer lopen-discussies’ heeft bespaard. The buggy was my best friend!

Vanuit het reuzenrad heb je een mooi overzicht over het Julianapark en zie je ook hoe compact het is.

 

Julianatoren ervaringen

Lekker uitzichtje!

 

Picknick

Eerlijk gezegd vind ik pretparken nogal een duur uitje. Helemaal als je met meerdere kinderen op pad gaat. Ik probeer Pippa ook uit te leggen dat het niet vanzelfsprekend is dat je naar een pretpark kunt gaan. Geen idee wat ze daarvan begrijpt, maar ik blijf het maar gewoon herhalen.
Wat ik heel erg tof vind aan Julianatoren is dat het park het lijkt te omarmen dat je je eigen broodjes, snacks en drinken meeneemt. Er is een fijne picknickplek, met daar omheen speelgelegenheid voor de kinderen.

Julianatoren ervaringen

Lekker even weg uit de drukte en even geen van Jul- en Julia liedjes 🙂

In het hele park zijn trouwens veel plekken waar je even lekker kunt zitten en waar de kinderen zich ook goed kunnen vermaken. Zoals hier, waar wij even genieten van onze cappuccino. Terwijl de kids zich uit leven op de trampolines!

Julianatoren ervaringen

Even bijkomen 🙂

 

Julianatoren ervaringen

Julianatoren ervaringen

 

Leuk voor jong en wat ouder!

Rav wordt in augustus 8 en we hoopten heel erg dat het voor hem ook leuk genoeg zou zijn. Gelukkig vond hij het helemaal geweldig.

Julianatoren ervaringen

Stoertje aan het varen in goed gezelschap 🙂

Ik denk zelf dat het vooral leuk is voor kinderen tot een jaar of 8. Pippa is 3 jaar en ze mocht echt overal in, supergaaf natuurlijk voor haar. Bij sommige attracties moest je zelf wel mee, zoals bijvoorbeeld bij de achtbaan. Om half 5 gingen we, moe maar voldaan weer richting Enschede. Helemaal kapot (vooral ikzelf, haha) stortte ik me thuis op de bank. Het hakt erin zo’n dagje pretpark!

Juliantoren review

Ze wilde echt zelf die achtbaan in 🙂

 

Eindconclusie

Wij vonden Julianatoren alle vijf een dikke topper. Waarom? Check:

  • Het park is lekker compact fijn voor kinderen (en ouders).
  • Het concept van Jul en Julia is door het hele park goed doorgevoerd. De liedjes hoor je overal, door het hele park heen vind je de figuren terug en er zijn natuurlijk de voorstellingen.
  • Voor ons waren er veel zitplekken waar we even lekker ongestoord konden zitten en waar er voor de kinderen genoeg ruimte en gelegenheid was om te spelen.
  • In het gedeelte waar de attracties staan is het wat drukker en voelt het wat ‘opgepropt’ maar als je verder naar achteren loopt sta je ineens vol in de natuur. Dat is ook waar het picknickgedeelte is. Er zijn daar o.a skelters waar kinderen op kunnen rijden, er is een voetbalveldje en er zijn trampolines waar ze in kunnen hangen en springen.
  • De kinderen mochten in alle attracties.
  • Weinig tot geen wachtrijen.
  • Het is redelijk dichtbij, we deden er 45 minuutjes over.
  • En als laatste, het weer. Onderweg kwam er nog even een dikke bui over ons heen maar dat was het. We hadden ontzettend geluk met het weer!

 

Ben jij er ook geweest? Ik ben benieuwd naar jou ervaringen, laat gerust hieronder een berichtje achter.

Via de website bestel je je kaarten trouwens met korting. Kijk maar!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.