De Forelderij: meer dan alleen een visvijver

De Forelderij in Usselo staat bekend als echte visvijver. Lekker aan de waterkant een hengeltje uitgooien. Dan kom je echt tot rust. Zeggen ze, toch? Nou, ik moet er niet aan denken. Ik heb gewoon niets met vissen, behalve onze Minnie en Elsa in het aquarium thuis. Leuk om naar te kijken, niet meer dan dat haha. Maar De Forelderij heeft meer in petto. Voor jong en oud welteverstaan. Een echt familieuitje. Vorig jaar Moederdag was ik hier voor het eerst, met oma Edith en co. en er zouden nog vele uitjes volgen. In deze blog licht ik de pluktuin van De Forelderij toe. Wat een geweldige belevenis, waar je je uren in kan vermaken.

Een familieuitje

De Forelderij in Usselo is een echt familieuitje. Natuurlijk kunnen de visliefhebbers zich hier nog altijd naar hartelust uitleven met hun hengeltje, maar er is zoveel meer dat dit leuke recreatieplekje te bieden heeft. Een prachtige houten schuur met terras en overkapping. Hier kan je heerlijk lunchen en dineren. En ze hebben er erg lekker gebak en koffie. Zo fijn. Er is zelfs nog een winkeltje bij. Er kunnen (bedrijfs)feestjes worden gevierd. Met de feestdagen verzorgen ze leuke en vooral lekkere brunches met heel veel keuze en de zomerdag kan je hier genieten van een tafel BBQ. Zo lekker. Beide heb ik daar al eens mogen proeven en ik ben echt groot fan. Het is kleinschalig, gemoedelijk en vooral erg gezellig. Heel overzichtelijk en kindvriendelijk. In de speeltuin kunnen de kinderen zich goed uitleven en op de grasvelden kan lekker worden gevoetbald. Ook is er een mega grote pluktuin. Zo groot, daar raak je gewoon niet gauw uitgekeken. Een echte belevenis.

De pluktuin van De Forelderij
Coco en Sonny plukken aardbeien in de pluktuin van De Forelderij

De pluktuin van De Forelderij

De pluktuin van De Forelderij licht ik in deze blog even uit. Zoals jullie inmiddels misschien wel weten, ben ik met mijn gezin dol op de natuur. Als het even kan, gaan wij wel de natuur in. Wandelen, picknicken. Het buitenleven, zo fijn. Pluktuinen, daar zijn wij ook dol op. In de pluktuin van Boekelo komen wij elk jaar, maar bij De Forelderij hadden wij nog nooit geplukt. Was dat even jammer. Die tuin had ik nooit eerder zo goed bekeken als ditmaal. Wat groot en ontzettend netjes aangelegd. Wat een voordeel is van deze pluktuin ten opzichte van anderen? In deze pluktuin kan je niet alleen de meest mooie en verse bloemen plukken, maar er is veel en veel meer. Groentes, kruiden, fruit… Om maar even wat te noemen.

Prachtige verse bloemen kunnen geplukt worden
Prachtige verse bloemen, kunnen geplukt worden in deze grote pluktuin

Leerzaam

In de pluktuin is dus ontzettend veel te zien. Bij elke groente of fruitsoort staat netjes een bordje met de dag van zaadplanting geplaatst en hier staat aangegeven wat het is. Onze oudste, Coco van vier, vroeg mij meermaals wat op de bordjes stond. “Wat is dit mama? Groeit dit zo? Ik dacht aan een boom?” En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is dus ontzettend leerzaam voor kinderen. Coco heeft op dit moment op school het thema ‘Weet wat je eet’. Het is daarom heel leuk voor haar te zien, waar al dat gezonde voedsel toch vandaan komt. In de supermarkt, bij de dagmarkt en bij de groenteboer kunnen we dit alles kopen, maar verser dan dit kan het toch niet? Vers van het land. Heel leuk om haar al denkend door alle paden te zien lopen. En paden? Die zijn er in overvloed. Geloof dat ik wel 20 paden gezien heb, met zoveel diversiteit in producten. Heel mooi.

Restaurant

Ik heb ook een leuke Vlog gemaakt over deze middag bij De Forelderij. Hier komt ook ons bezoekje aan het restaurant aldaar aan bod. Hier werken zulke vriendelijke mensen. Ik heb er met de kids eventjes gezeten, zij aan de appelsap en mama genoot van een welverdiend wit zoet wijntje. Ze hebben kinderstoeltjes voor de kleintjes. Ook niet geheel onbelangrijk. Onze Sonny moet nog twee worden, dus die wil nog wel eens wegrennen nu hij in zijn peuterfase zit. Ideaal dus als je als papa of mama zijne even rust wilt. Ik was natuurlijk de buggy weer eens vergeten, dus fijn dat hij in de kinderstoel kon zitten. Dan smaakt mijn wijntje net iets fijner, haha. Naderhand hebben de kids nog even fijn gespeeld in de prachtige speeltuin en toen was het alweer tijd naar huis te gaan. Ik gok zo, dat wij hier deze zomer vaak te vinden zijn. Jullie ook? Een gratis tip, van mij voor jullie.

Mama aan een wijntje, de kids aan de appelsap
Mama geniet rustig van een wijntje, terwijl Coco en Sonny een appelsap delen
Spelen in de speeltuin
Sonny vindt de tractorband-zandbak altijd geweldig hier

Over Michelle

Meer blogs van Michelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.