Over het nut en genot van een diffuser met etherische oliën

Heb jij wel eens van een diffuser gehoord? En van etherische oliën? Ik kwam drie jaar geleden in aanraking met etherische oliën, maar mijn kennismaking met een diffuser was pas deze maand. En weet je, sinds ik mijn diffuser in huis heb, staat hij elke dag aan! In de hoop dat het mijn kinderen helpt focussen tijdens hun huiswerk en helpt ontspannen voor het slapen gaan. In deze blog deel ik mijn ervaring over het nut en genot van een diffuser met etherische oliën van PURE by ME in huis.

Mijn kennismaking met etherische oliën en de diffuser

Ik ontdekte etherische oliën toen ik een jaar of drie geleden een handscan liet maken met een Zytocompass handscan. Ik zat toen middenin een burn-out en greep zo goed als alles aan om er weer snel bovenop te komen. De handscan die ik liet doen zorgde voor een gericht advies in het gebruik van essentiële oliën. De handscan zelf leek me wat zweverig, maar de uitslag en de geadviseerde oliën waren raak. Hoe dan? Ook vertelde ik in dit gesprek het een en ander over het karakter van mijn jongens, Ravi (nu 8) en Bodhi (nu 6). Ik kreeg drie proef-rollers mee met een olie op maat erin voor mij en mijn jongens. Ik begon hierna elke dag fanatiek te rollen, je weet maar nooit! Helaas zakte mijn fanatisme al snel weg door moeheid, vergeetachtigheid en het gebrek aan een razendsnel snel resultaat.

Sindsdien valt het me op hoeveel mensen er ‘into’ etherische oliën zijn. Zal het dan toch werken? Vol interesse scrolde ik langs posts op Facebook en Instagram van olie-liefhebbers over hun favoriete oliën en de unieke werking hiervan. Vet interessant wel! Dus toen Maud van PURE my ME Vettt benaderde om hun producten uit te testen was ik daar natuurlijk wel voor in. Die tweede kans greep ik meteen aan!

Over diffusers

Eerst even wat informatie over diffusers en etherische oliën. Dan snap je beter waar ik het over heb. Een aroma diffuser of etherische olie diffuser is een eenvoudige, milieuvriendelijke en gezonde manier om een heerlijke en therapeutische geur aan je huis te geven. De diffuser is tevens een perfecte mini luchtbevochtiger. Want het water dat je toevoegt wordt omgezet in stoom door middel van hoge frequente trillingen, hierdoor ontstaat er een koude verneveling.

De diffusers van PURE by ME verschillen in prijs van € 39,95 tot € 59,95.

Diffuser Pure van PURE by ME
Dit is de diffuser ‘Pure’ van PURE by ME

Over etherische oliën

Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van de plant of vrucht, bijvoorbeeld uit lavendel of de schil van sinaasappel. Iedere olie heeft een andere werking ter ondersteuning van je gezondheid en welzijn en voor vrijwel iedere klacht of kwaal is er wel een geschikte olie. PURE by ME verkoopt verschillende soorten en merken oliën die verkrijgbaar zijn in verschillende varianten. Je hebt enkelvoudige oliën die gemaakt zijn van slechts één ingrediënt. Deze olie is 100% natuurzuiver en puur. Je hebt ook samengestelde oliën, gemixte oliën voor de meest optimale werking.

etherische oliën van PURE by ME
Mijn etherische oliën van PURE by ME

PURE by ME verkoopt naast de enkelvoudige- en samengestelde oliën ook een Kids Collectie, een Happy Home Blend, een Burn-Out Collectie en een HSP Collectie. Je kunt de oliën ook in een roller of spray krijgen, wanneer je onderweg bent of geen diffuser in huis hebt.

De verschillende oliën (onder andere van het merk De Groene Linde) zijn te verkrijgen, variërend in prijs, van € 5,30 tot € 15,95.

Keuzes maken

Ik mocht een diffuser en 3 verschillende etherische oliën uittesten. Hoe tof?! Ik nam natuurlijk meteen een kijkje op de website van PURE by ME. Binnen no-time was ik overprikkeld en had ik keuzestress. Ik heb maar meteen Maud van PURE by ME ingeschakeld en om advies gevraagd.

Ik heb twee jongens met een, zeg maar gerust, divers karakter. De overlap tussen Ravi en Bodhi is dat ze beide gevoelig zijn, al uit zich dat compleet anders. Ravi is 8 jaar, heel zelfverzekerd als het op zijn fysieke gesteldheid aankomt, hij is enorm sportief. Maar onzeker over veel andere zaken. Hij beweegt de hele dag, is enorm onrustig en zelfs een blok beton op zijn schoot zou hem niet helpen om stil te blijven zitten. Huiswerk maken is dus een ding, omdat zijn focus heel ver te zoeken is. Dit maakt hem soms boos en gefrustreerd. Bodhi is 6 en bang voor monsters. Hij durft niet te fietsen, is heel onzeker, extreem gevoelig en heeft snel last van kinder-migraine. Hij is hiernaast super lief, behulpzaam, grappig en leergierig.

Naar aanleiding van bovenstaand verhaal kwam Maud met een uitgebreid advies. Dat hielp mij enorm, ik hoefde alleen nog maar te kiezen en dat kon nooit een foute keuze zijn. Ik koos uiteindelijk voor de Pull In olie uit de HSP lijn. Met het advies dat deze olie heel fijn is tegen het einde van de middag of begin van de avond. Nou herken ik veel van mijzelf in mijn kinderen, dus deze olie vind ik zelf ook heel prettig. Ook koos ik voor de Focus olie voor de concentratie van Ravi. Deze olie zorgt voor een betere concentratie en een frisser hoofd. Ook fijn bij het schrijven moet ik zeggen! En voor Bodhi koos ik de Monstertjes spray. Een heerlijke frisse spray om te gebruiken zonder diffuser. Deze spray gebruiken we voor het slapen gaan, het verjaagt monsters en zorgt voor minder angsten bij kindjes.

Monstertjes spray PURE by ME
Monstertjes spray voor Bodhi

Mijn ervaring 

Ik koos voor de diffuser Pure van 400 ml. Onze woonkamer en keuken zijn open, waardoor de diffuser veel ruimte moet verstuiven. De 400 ml is hier groot genoeg voor en nog mooi ook. En dat klopt, want de hele kamer en keuken ruiken binnen no-time super fijn. En dat vinden de kinderen ook, pak van mijn hart. Bodhi heeft ook een hele gevoelige neus en vindt al snel iets stinken, heel snel! Maar van deze drie geuren worden wij alle vier blij. Fijn, want het ding staat al vanaf dag 1 non-stop aan als we thuis zijn. En thuis zijn we natuurlijk veel in deze gekke periode. Voor ons dus ook hét perfecte moment om de diffuser uit te testen.

Het rondspuiten met de monstertjes spray wordt door Bodhi geen avond vergeten. Ik heb hem nog geen avond horen klagen over angsten en hij is nog geen enkele keer beneden geweest met welke smoes dan ook. Ik kan je deze spray dus echt aanbevelen wanneer je bange kindjes hebt.

De Pull in en Focus heb ik afgewisseld in de diffuser zitten. Ik merk dat mijn kinderen mega onrustig zijn in deze periode waarin ze niet naar school kunnen. Waarin ze te weinig bewegen, hun vriendjes missen en hun schoollessen van hun vader en moeder moeten aanhoren. Het is niet anders, maar anders is het zeker wel!

Ik merk geen enorm verschil, de oliën maakt ze niet mega relaxed, helaas. De oliën zorgen ook niet voor een hyperfocus zodat het huiswerk binnen 2 uur af is, ook helaas. Maar ik zie wel dat we allemaal opmerken dat het fijn voelt en ruikt in de woonkamer en in de keuken. Van de jongens krijg ik niet veel meer input helaas. Zelf ben ik er in elk geval heel blij mee. Vriendlief Bram vindt het een stijlvol ding met een verfrissende geur. Gelukkig…Hij zou hem lelijk vinden! Ik kan in elk geval niet wachten om ook wat andere oliën uit te proberen. Want in het advies van Maud kwamen nog meer hele fijne oliën naar voren waar ik nu wel heel benieuwd naar ben geworden. Oh help, ik word een etherische olie-freak!

“Door etherische oliën te gebruiken los je je problemen en/of klachten niet op, maar ze zijn wel heel fijn om je te ondersteunen.” -Maud-

Wil jij meer weten over etherische oliën en de verschillende diffusers? Neem dan snel een kijkje op de website van PURE by ME. Hier vind je ook meer informatie over Elke en Maud, die PURE by ME nog maar net zijn begonnen. Ze kwamen tegelijk in een burn-out terecht en leerden elkaar kennen via Instagram. Allebei zijn ze dolenthousiast over etherische oliën omdat ze merkten hoe de oliën hen konden ondersteunen.

Diffuser Shanti
PURE by ME verkoopt verschillende soorten diffusers. Dit is de Diffuser Shanti

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.