Het land van Jan Klaassen: indoor en outdoor speeltuin in de Achterhoek!

Door

VETTT gaat regelmatig op ontdekking in de Achterhoek. Inspiratie vinden we veel op de site van Kidsgeluk. Een initiatief van Achterhoek Toerisme waar je de tofste uitjes, wandelingen en overnachtingen in De Achterhoek ontdekt. Onderaan deze blog lees je daar meer over. Dit keer dus naar Het Land van Jan Klaassen. Ik had er al zoveel mensen over gehoord. Vlakbij Doetinchem zou een fantastisch relaxte speeltuin zitten. Hoogste tijd dat VETTT dat eens ging ontdekken. Op naar Braamt met mijn dochter van 3 en 7 oog in oog te staan met Jan Klaassen himself…

Een mega buitenspeeltuin

We rijden op een zaterdag richting Het Land van Jan Klaassen. De weersvoorspellingen geven regen in de ochtend en middag. Blijkbaar is dat voor veel mensen een reden om dit park niet te bezoeken, de parkeerplaats is zo goed als leeg. Heerlijk vind ik dat. Ik heb de kinderen verder niet ingelicht, ze kennen het park niet, ze hebben er nooit wat van gehoord en ze hebben geen idee wat te verwachten, ze gaan er cold-turkey in.

Het feest begint al op de parkeerplek, daar staat toch een vrolijke meid ons op te wachten en naar de juiste plek te wijzen. Het is duidelijk dat ze haar werk leuk vindt! En dat gaat eigenlijk de hele dag zo door, allemaal leuke enthousiaste spontane types die er zin in hebben. Bij entree horen we dat over een half uur de poppenkastvoorstelling start, het eerste half uur nemen we om de buitenspeeltuin te verkennen.

Land van Jan Klaassen

En de buitenspeeltuin is groot en ruim opgezet, overal vind je schommels, wipwappen, klimtoestellen, glijbanen, fietsjes, leuke chill hoekjes, zandspeel plekken en picknicktafels. Er is nog een mega glijbaan waar je met een matje af kunt, er is een doolhof, je kunt levensgroot Ganzenbord spelen en er is een heel groot springkussen. En eigenlijk was er nog zo veel meer…

Land van Jan Klaassen
Land van Jan Klaassen
Levensgroot Ganzenbord spelen
Land van Jan Klaassen
Deze doen het altijd goed!
Land van Jan Klaassen
Zowel buiten als binnen rijdt een treintje.

De binnenspeeltuin en de poppenkastvoorstelling van Het Land van Jan Klaassen.

Om 12.00 begon de poppenkastvoorstelling, die vindt de hele dag door op verschillende momenten plaats. Pippa (7) was haar aandacht kwijt toen ze in haar linkerooghoek de binnenspeeltuin zag. Coco (3) heeft aan een stuk naar de voorstelling zitten te kijken. De voorstelling duurt ongeveer een half uurtje en is super interactief en grappig. De kinderen worden voortdurend bij het verhaal betrokken.

Land van Jan Klaassen
De voorstelling van Jan Klaassen

Na het half uur doken ze gelijk het treintje in dat onderdeel is van de binnenspeeltuin. Het treintje rijdt af en toe. Als de bel gaat is dat een teken dat je in kunt stappen. Handig hoor, dat hoef je de kinderen maar één keer te vertellen :-). Ik ben persoonlijk wat minder blij met de binnenspeeltuin en ik sneak er tussenuit richting het buiten terras. Lekker in de zon, want die is inmiddels in volle glorie aan het schijnen!

Land van Jan Klaassen
Klimmen en klauteren in het binnengedeelte.

De binnenspeeltuin is wel te gek voor de kinderen, overal zijn dingen te ontdekken. Echt een avontuur om er te spelen en rond te dwalen.

Tips voor je bezoek aan Het Land van Jan Klaassen

  • Ga je in de zomer? Er is een gedeelte met allemaal sproeiers. Neem zwemkleren en handdoeken mee!
  • Er zijn regelmatig goede deals online te vinden. Even googelen dus 🙂
  • Overal staan picknicktafels, wil je de kosten een beetje drukken dan kun je dus prima je eten/drinken of een hele picknick van huis meenemen.
  • Persoonlijk vind ik het het allerleukste voor peuters en kleuters. Pippa (7,5) vond de mega-glijbaan heel tof maar verder was het voor haar niet heel uitdagend.

Kijk op de website van Het Land van Jan Klaassen voor actuele prijzen en openingstijden.

Land van Jan Klaassen
Pippa’s favoriet!
Land van Jan Klaassen
Overal zie je plekken waar je kunt zitten of kunt picknicken!
Land van Jan Klaassen
De watersproeiers!

Meer over Kidsgeluk in de Achterhoek

In de Achterhoek zijn ontzettend veel leuke uitjes met kinderen te ontdekken. Op de website Kidsgeluk vind je een heel gaaf overzicht. Kidsgeluk is een initatief van Achterhoek Toerisme. Ze hebben een app ontwikkeld waar allemaal leuke kinderuitjes op vermeld staat. Met de Kidsgeluk app kun je stickers verzamelen. Heb je 3 stickers verzameld? Dan krijg je een leuke verrassing. Bezoek je een uitje van Kidsgeluk, scan dan in de app de unieke QR-code en ontvang je sticker!

De app is te downloaden in de Appstore of via Google Play.

kidsgeluk


Meer blogs lezen over de Achterhoek? Kijk dan even hier: uitjes in de Achterhoek.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Achterhoek Toerisme.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.