Een familie uitje bij de Koperen Ezel in Epe

De Koperen Ezel in Epe, in de Achterhoek. Wat een ontzettend leuk familie uitje. Van te voren wist ik niet zo goed wat ik verwachten moest. Het is meer dan alleen een kinderboerderij, werd mij verteld. Via een collega kreeg ik de tip hier toch echt eens te gaan kijken. Toevallig reden wij een week ervoor hier langs. Over de Veluwe. Mijn man en ik hadden het er toen nog over, ‘zullen we hier binnenkort eens lekker gaan wandelen?’ Dat we dit een week later met meerdere familieleden zouden doen, inclusief een ezel aan een touw was niet helemaal het plan. Maar oké,  je moet alles een keer hebben gedaan in het leven, toch? De Koperen Ezel in Epe, ik ben fan. Een niet koperen, maar gouden ontdekking. 

Familie uitje op de Veluwe

Als familie zijn wij echt van de uitstapjes. Een week geen familie uitje, is een week niet geleefd, is ons motto. Of het nu een wandeling is, hier in de buurt door de bossen of het veen, een etentje in een restaurant, leedvermaak in de speelhal, op jacht in de dierentuin of een tropische vakantie… Wat dan ook, wij zijn een gezin dat heel veel onderneemt. Dat weten heel veel mensen, zo ook een lieve collega van mij die dit uitje tipte.

Terwijl mijn man en ik met ons tweetjes onderweg waren naar Scheveningen (Lion King the musical it was), passeerden wij de Veluwe. Altijd mooi daar. Ik zei tegen hem ‘zullen wij hier binnenkort eens gaan wandelen? Het is hier zo prachtig’. Op het moment dat wij lekker aan de klets waren over onze toekomstige wandeltocht, kreeg ik een app. Mijn zeer gewaardeerde collega Sandra appte mij een site door van de Koperen Ezel, in Epe. Een uitgebreide kinderboerderij, waar men ook een ezel kan huren. Met (picknick)zadel of huifkar. Hoe toevallig, Epe ligt in de Veluwe.

Wandelen met een ezel

De volgende dag heb ik gelijk contact gezocht met deze ontzettend leuke kinderboerderij. De site van de Koperen Ezel zag er echt leuk uit. Ons volgende familie uitje stond gepland. De week erop zou onze dochter Coco (4 jaar) vakantie hebben van school en op de eerste echte vakantiedag, hadden wij dus een ezeltje gehuurd. Coco helemaal gelukkig, gezien zij echt zo’n enorme dierenvriend is. Ze kon haar geluk niet op.

De avond ervoor belde familie van ons op, wat we morgen gingen doen. Ja, nou, euh. Wij hebben een ezel gehuurd. Een waaaaaat? En zo geschiedde het. Zij wilden dolgraag mee. Op naar Epe dus!

De Koperen Ezel is meer dan een kinderboerderij

Na een autorit van nog geen uur (ideale afstand met kleine kindjes) vanaf Haaksbergen, kwamen wij aan in Epe. Het viel ons allemaal gelijk op dat dit meer dan alleen een kinderboerderij zou zijn. Overal waar wij keken, zagen wij dieren en speeltoestellen. Er is hier zo ontzettend veel te doen, dat je je hier goed een hele dag vermaken kunt. Dat zie je niet vaak bij een kinderboerderij. Van konijnen tot schapen, van een dromedaris tot natuurlijk een weide vol ezels. Hier zie je heel veel dieren. Er is een ontzettend groot en gezellig terras met horeca gelegenheden, wat volop overzicht biedt tot de grote speeltuin. Een familie uitje, voor jong en oud dus.

De entree is hier 1 euro per persoon, wat ten goede komt aan het onderhoud van de Koperen Ezel. Wil je een ezeltje huren? Dat kost nog geen 30 euro voor een uurtje. Gegarandeerd plezier. En plezier? Dat hadden wij zeker.

Ezel familie uitje

Toby, de ezel

Toby de ezel

Toby, daar zou Coco op komen te rijden. Gelijk al helemaal fan, van dit schattige (maar oh zo eigenwijze) beestje. Nadat hij speciaal voor ons uit zijn geliefde weide was geplukt, werd hij opgezadeld om mee op avontuur te gaan. Bij de kassa hadden wij brokjes gekocht voor een paar cent en ik kan je vertellen, die hadden we ook nodig.

Toby houdt namelijk heel erg van eten en had zo om de minuut wel zin in wat lekkers. Of dit nou gras was of de brokjes, hij wilde stoppen en eten. Wat hebben we gelachen met ons allen onderweg. Het was echt een geweldig avontuur, waar nog lang over nagesproken zal worden. Een avontuur in een prachtige omgeving op de Veluwe. Precies wat mijn man en ik die week ervoor in de auto aan het bespreken waren.

De tocht van een uur staat uitgestippeld op een kaart die je van de kinderboerderij meekrijgt. Hier staan meerdere routes op, afhankelijk van de tijdsduur die je met hen afgesproken hebt. Je kunt een ezel huren vanaf 30 minuten tot zelfs wel 8 uur.

De Koperen Ezel

Coco heeft zo genoten

Aanrader

Nadat ik enkele foto’s en een YouTube vlog hierover op social media gedeeld had (abonneer je snel op mijn YouTube kanaal voor nog meer leuke uitjes), kreeg ik zulke lieve reacties. De dag erna gingen er zelfs al mensen naartoe naar aanleiding van mijn berichten hierover. Hoe leuk! Een blog voor Vettt kan dan ook niet uitblijven.

Dus! Is het een keer mooi weer? Heb je een weekend dat je weg wilt met de familie? Niet te ver rijden vanaf ons mooie Twente? Nog niets voor de komende vakantie gepland? Ga hier dan zeker een dagje naartoe, wat ons betreft een perfect familie uitje!

Over Michelle

Meer blogs van Michelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.