Interview met Kitty van Sjiek Photo & Film

Door

Voor Vettt interview ik Kitty van Sjiek Photo & Film. Ze is fotografe en werkt vanuit Oldenzaal. Kitty zal tijdens het Vettt Bengelfestijn op 5 mei de fotobooth hosten!

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Ik ben Kitty de Bot, 41 jaar, fotografe, creatieveling, fashion fan en moeder van 3 kinderen: Thijs (10), Luca (8) en Veerle (5). Ik heb mode en kleding gestudeerd in Enschede. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in de mode, waar ik verschillende creatieve, commerciële en leidinggevende banen heb gehad. Daarna werkte ik een aantal jaren in de zorg. Heel wat anders, maar ook zo leuk!

Mijn bedrijf heet Sjiek Photo & Film. Een fotostudio die staat voor verfrissende eigentijdse shoots met een creatieve inslag. Wij houden van het mooie beeld vastleggen en de klant hiermee een prachtige waardevolle herinnering geven. Daarnaast filmen we ook.  Mooie promofilms voor bedrijven,  evenementen, startende ondernemers en nog veel meer!  We zijn bezig om hierin iets heel gaafs te introduceren!

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Eigenlijk ben ik er bij ’toeval’ ingerold. Toeval tussen aanhalingstekens, omdat ik niet in toeval geloof.  Bij mij waren ’t de losse puzzelstukjes van de afgelopen jaren, die ineens in elkaar vielen.

Fotografie was altijd al een hobby. Een aantal jaren geleden ben ik toen met een aantal andere fotografen begonnen in een  groot anti-kraakpand in Hengelo. Ik zag een advertentie voorbijkomen: atelierruimte te huur. Ik werd gelijk enthousiast. Hoe inspirerend is het om in een groot oud pand te zitten met kunstenaars en een illustrator? We hebben daar met de fotografen een eigen fotostudio gebouwd, deze delen we nog steeds. Samen kochten we professionele apparatuur en fotografeerden we uren samen. Wat hebben we veel ideeën uitgewerkt! Je leert zoveel van elkaar!

Op een gegeven moment kreeg ik aanvragen voor shoots. Dat kwam vooral via Facebook binnen van mensen die mijn foto’s hadden gezien. Dat vond ik zo leuk dat ik verschillende cursussen en en masterclasses ben gaan volgen op het gebied van fotografie, waaronder ook een newborn masterclass. Newborn fotografie heeft me eigenlijk naar het pand in Oldenzaal, waar ik nu zit, gebracht. Ik ging op zoek naar een ruimte die geschikt was om baby’s te fotograferen, zo kwam ik bij mijn huidige studio terecht, die ik huur bij Kitsch en Koekjes in Oldenzaal.

Vanaf november 2017 werk ik twee dagen per week vanuit Kitsch en Koekjes. Inmiddels heb ik hier heel veel newborn, retro-, kids en familieshoots mogen organiseren. Ook de kinderfotofeestjes organiseren we vanuit Kitsch en Koekjes.

Sjiek photography

Sjiek Photo & Film: Newborn Shoot

 

Sjiek photography

Sjiek Photo &  Film: Retro Shoot

Run je je bedrijf alleen of met een ander?

Alleen. Maar met heel veel steun van het thuisfront lieve vrienden en familie! Mijn man is cameraman, die leert mij nu het vak filmen! Hij is een kei in het filmen en editen. Je voelt de emotie en creativiteit in zijn werk. Dus op den duur zie ik dat absoluut in mijn bedrijf groeien. We vullen elkaar perfect aan. Hij weet vaak gelijk wat voor beeld ik in mijn hoofd heb. Super handig! We versterken elkaar!

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Uhhh… gewoon doen! Een perfect clean en opgeruimd huis uit je hoofd zetten. Gezellige troep accepteren en je vrije tijd vooral in je kinderen en lieve vrienden steken! Dat levert je heel veel positieve energie op.

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Het is de tijd van het ouderschap en niet meer van het moederschap. Dus samen opvoeden, samen zorgen voor de kids het huishouden, elkaar evenveel gunnen en samen geld inbrengen. En doe dat waar je gelukkig van wordt! Dat heb je ook voor ogen voor je gezin. Je hoeft alleen maar het goede voorbeeld te geven door te doen. Maak wel goede afspraken zodat er rust is en iedereen van elkaar weet wat je kan verwachten zodat je op elkaar kunt bouwen.

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Dat het mij gelukkig maakt. Door de creatieve, open en gezellige sfeer. Het samenwerken en sparren met andere ondernemers. Het uitwerken van nieuwe ideeën. De spanning van een nieuw idee gaat het werken of moet ik het bijstellen? Ik geniet er iedere dag van!

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Dan is mijn fantastische idee, dat al 2 jaar kant en klaar op de plank ligt, geland in Twente. Het is een stevig project waar je klaar voor moet zijn en dat ben ik bijna! Over 5 jaar hebben we onze naam gevestigd in Twente en zijn we naast onze foto- en videografie bezig met… euh ja, dat is ook nog geheim. Volg ons maar op social media!

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Twente is zo leuk! Het Lutterzand, de Engelse tuin, Singraven, de Tankenberg; allemaal even prachtig. Maar ik hou ook erg van de stad en de verborgen winkeltjes en straatjes opzoeken en inspiratie op doen. Want fotografen zien overal weer een mooi beeld in!

Meer weten over Sjiek Photo & Film?

Neem een kijkje op de website van Sjiek Photo & Film. En een tip: op de Facebook pagina loopt een toffe moederdagactie. Tijdens het Vettt Bengelfestijn op 5 mei (Universiteit Twente, Enschede) is Kitty ook aanwezig, ze gaat alle kinderen (en hun ouders) in de fotobooth op de foto zetten!

Sjiek Photo & Film

Sjiek photography: moederdag actie

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.