Erop uit in de herfst! 6 x leuke herfstuitjes…

Door

Het seizoen dat misschien wel het meest wisselvallig is: de herfst! Toch is dat voor ons geen reden om er niet op uit te gaan. Deze uitjes zijn ook leuk op dagen dat het wat minder weer is!

Oyfo (voorheen Techniekmuseum Heim)

Nooit geweten dat techniek zo leuk kon zijn! Natuur- en scheikunde waren niet mijn sterkste vakken op de middelbare school, maar Ben en ik vonden het techniekmuseum echt fantastisch! Er valt daar onwijs veel te beleven en te leren. Wij maakten ons dagje uit helemaal af door er met de trein naartoe te gaan, want het is maar een kleine 10 minuten lopen vanaf het station in Hengelo. Tijdens schoolvakanties worden er speciale doemiddagen georganiseerd en ook voor kinderfeestjes kun je hier terecht. Meer informatie vind je hier.

leuke herfstuitjes

Cosmos sterrenwacht

Mijn kinderen zijn hier allebei geweest met school en kwamen helemaal enthousiast terug. Je leert hier van alles over het sterrenstelsel en de planeten. Neem bijvoorbeeld een kijkje door de grootste telescoop van Nederland of bezoek het planetarium. En in de herfstvakantie organiseert de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop een speciaal programma met onder andere een superspectaculaire Grote Waterraketten Lanceer Wedstrijd!

Wonderryck

Nog zo’n gaaf museum is Wonderryck in Denekamp. Het oudste natuurhistorische museum van Nederland! Ook hier zijn Ben en Yfke allebei al geweest met school en ook hier willen ze graag nog een keer naartoe. In de vakanties worden er altijd de leukste activiteiten georganiseerd. Ga er bijvoorbeeld apenkooien of proef eens een insect.

NS Spoordeelwinkel

De NS heeft elke maand 25 nieuwe treinuitjes in de aanbieding. Zo kun je bijvoorbeeld met de trein een museum bezoeken of een dagje naar de dierentuin. Via de website kun je in één keer zowel je treinkaartjes als de entreetickets bestellen en uitprinten, altijd tegen een scherp tarief. Erg handig en een ritje in de trein maakt een uitje voor kinderen toch net wat specialer. Vettt blogger Daphne schreef eerder een blog over hoe handig de NS Spoordeelwinkel kan zijn.

Arboretum Poort Bulten

Deze botanische tuin in De Lutte is ook in de herfst absoluut een bezoekje waard. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme, maar vooral in de herfst zijn al die kleuren prachtig. En na een frisse wandeling kun je heerlijk opwarmen in de Schenkerij. Kijk op de website voor actuele info.

leuke herfstuitjes

Badepark Bentheim

Als het buiten dan echt slecht weer is, zijn wij regelmatig te vinden in het zwembad. Onze favoriet is het Badepark Bentheim. Deze hoort bij het naastgelegen Roompot park. Zowel jong als oud kan zich hier prima vermaken. Wat ik persoonlijk altijd erg prettig vind aan de Duitse zwembaden, is dat het er over het algemeen altijd schoon en overzichtelijk is.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.