Kidsproof adresjes Enschede

Op uitnodiging van Enschede Promotie mocht ik een weekendje weg naar mijn geboortestad Enschede. Nu was ik hier al jaren niet meer geweest, dus het eerste wat me opviel, was hoe Enschede veranderd was. Deels ten goede (hallo superleuke, hippe adresjes en Søstrene Grene), deels ten slechte (dag Bijenkorf en hallo Primark). Maar hoe zeer Søstrene Grene ook lonkte, deze chick had een missie: op zoek naar kidsproof adresjes.

Haverstraatpassage

Die kidsproof adressen moesten natuurlijk ook leuk zijn voor deze mama (en papa). En liefst ook een beetje uniek. De Intertoys sloegen we dus over 😉 We hoorden dat we voor de hipste adresjes naar de Haverstraatpassage moesten. In dit straatje was vroeger echt helemaal niets, zo herinner ik me nog, maar nu is het omgetoverd tot de leukste straat van Enschede. Zo zit er onder andere De Broodbode, Conceptstore The Upperside, Goods4home, Saladebar ETN, Knhus en Hartware by Geesje. Laatste winkel is niet echt kidsproof (nee, niet die dure porseleinen vaas!!!), maar The Upperside, De Broodbode en ETN zijn dit wel. Over The Upperside is al eerder wat geschreven, dus wil je meer weten over dit leuke adres, check dan deze blog.

Weekendje Enschede

Conceptstore The Upperside

IJs van Van der Poel

IJssalon Van der Poel is beroemd in Enschede vanwege haar lekkere ijs en de vele smaken. Er zijn twee vestigingen: een vlakbij het station en een wat meer in het centrum. Tip: ga naar de vestiging vlakbij het station en eet je ijsje om de hoek op. Daar vind je een leuk parkje met een waterkunstwerk, het Willem Wilminkplein. Onze kleine heeft een uur lang rondgerend op de trappen vol met water en rondom de waterval. Gratis vermaak. Ik snap trouwens goed dat Van der Poel zo bekend is hier. Het ijs is echt verrukkelijk.

Weekendje Enschede

De trappen bij het Willem Wilminkplein

Stoet

Stoet is ook al vaker genoemd op deze site, maar ik kan het gewoon niet maken om deze lunchroom over te slaan. Het is zo’n plek waarvan je denkt: die wil ik ook in mijn eigen stad. Stoet betekent boterham in het Twents. Maar naast goed belegde boterhammen kun je hier ook terecht voor lekkere taartjes, yoghurt met granola, soep, koffie en thee. Stoet is gevestigd in de bibliotheek, maar heeft een eigen ingang en terras. Wat ik leuk vind, is dat het heel huiselijk aandoet en dat het super kindvriendelijk is. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, stoepkrijten en op de menukaart staan boterhammen met vruchtenhagel of pindakaas. De prijs: slechts 1,50!

Weekendje Enschede

Broodje bij Stoet

Mevrouw Janne

Deze winkel moet je echt weten te vinden. Hij zit namelijk een beetje verstopt buiten het centrum. Misschien ken je de @pestaart nog aan de Batjanstraat, op zo’n 10 minuten lopen van het centrum. Hier zit nu Mevrouw Janne, een leuke winkel vol kleurrijke dameskleding (heel veel King Louie jurkjes) en kinderspullen. Ik werd meteen super enthousiast van de Kik Kid kleertjes, de vrolijke broodtrommels en leuke boekjes. Moeders van dochters: je kunt hier ook matching outfits kopen.

Weekendje Enschede

Mevrouw Janne

In hetzelfde pand zit trouwens ook B&B De Stadsboerderij, een ongelooflijk leuke Bed & Breakfast met een sfeer die je normaal alleen in Frankrijk vindt. Dus wil je een keer een nachtje weg zonder kids… ga dan hiernaartoe. Of neem je kind mee. Er is een kinderbedje aanwezig.

Theetuin Ik & mijn moeder

In het oude koetshuis, midden in het Wooldrikpark vind je theetuin Ik & Mijn moeder. Hier geniet je van lekkere thee (of koffie natuurlijk), versgebakken taarten en een goede lunch. Bij mooi weer zit je buiten op het terras, tussen de vele bloemen en planten. Bij minder mooi weer zoek je de warmte binnen op. Geen straf, want er is een mooie speelhoek voor kids. Maar die kan niet op tegen de boomhut in de tuin, de droom van elk kind!

IMG_7852

Theetuin Ik & mijn Moeder

Wooldrikspark

Als je dan toch bij Ik & mijn moeder bent, ga dan ook even naar de kinderboerderij in het Wooldrikspark. Deze is echt heel leuk. Er lopen onder andere geiten, varkens, kippen, konijnen, cavia’s en alpaca’s. De meeste dieren kun je aaien en wie wil, kan ook een zakje voer voor ze kopen. Liever iets te smikkelen voor jezelf? Er zijn ook ijsjes te koop. Aangrenzend is een prachtige natuurspeeltuin met mega schommel en glijbaan.

Kidsproof Enschede

Altijd leuk met kinderen, de Kinderboerderij!

De Basis

Wat hebben we met z’n drieën ontzettend lekker gegeten bij De Basis. De naam zegt het al: wat je hier eet, is goed vanaf de basis. En die basis is de eigen moestuin. Het concept is erop gebaseerd dat je meerdere kleine gerechten kiest en deze deelt. Wij genoten onder andere van papadums met mango chutney, roodbaars met gember en een heerlijke oosterse salade vol eetbare bloemen. De kleine man kreeg gebakken aardappels en een rauwkost salade. Tijdens het wachten werd hij vermaakt met kleurboeken en stickers. We hadden er dus geen kind aan. Wat ook erg fijn is aan De Basis is de leuke inrichting. Echt een plek waar je blij van wordt!

Weekendje weg met koffer of rugtas?

We houden ervan om er weekendjes op uit te trekken en zo nieuwe steden te ontdekken. Het liefst nemen we onze spullen mee in een harde koffer. Daar houden we onze spullen het meest overzichtelijk in. In de webshop van Eminent vind je een erg mooi aanbod van verschillende koffers. Nieuwsgierig? Bekijk ze op deze mooie website 

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.