Sinterklaas Rocky Road

Wil je eens wat anders op tafel zetten met Sinterklaas? Of wil je het snoepgoed een keer anders presenteren? Dan is deze Sinterklaas Rocky Road een aanrader! Lekker en simpel, wat wil je nog meer? En het is ook nog eens leuk om samen met kinderen te maken. Er is wel een grote MAAR…. Je blijft ervan snoepen!

Sinterklaas Rocky Road inspiratie

Samen met mijn oudste zoon Bram maakte ik deze Sinterklaas Rocky Road van witte chocolade. Witte chocolade is zijn favoriet en snoepmonster is zijn bijnaam… Vandaar dus deze combinatie.
Inspiratie haalde ik o.a. bij de Instagram van Kersoptaart vandaan. Wat maakt zij toffe chocolade creaties. Collega-blogger Famke scoorde daar ook al eens wat sprinkles voor een Rocky Road recept voor de paasbrunch.

Bram vond het erg leuk om dit recept te maken. Het wachten terwijl de Sinterklaas Rocky Road in de koelkast stond, was de grootste uitdaging voor hem.

Wat heb je nodig voor deze Sinterklaas Rocky Road?

ingrediënten sinterklaas rocky road
ingrediënten
 • 500 gram witte chocolade
 • 350 gram snoepgoed; ik heb gekozen voor een mix van kruidnoten, schuimpjes, tumtum en mini marshmallows
 • snoepgoed voor de topping: zie hierboven en evt. wat chocolade munten
 • eventueel 200 gram ongezouten roomboter
 • bakvorm, bakblik of cakeblik
 • bakpapier

Hoe ga je te werk?

 1. Breek de witte chocolade in stukken en smelt deze au bain marie. Je kunt eventueel ongezouten roomboter toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de Rocky Road minder hard en wat smeuïger wordt. Roer het goed door en laat het even iets afkoelen.
 2. Pak een bakvorm en leg hier een stuk bakpapier in. Zo krijg je de Rocky Road er straks makkelijker uit. Leg de helft van het snoepgoed erin en giet vervolgens de helft van de gesmolten chocolade er overheen. Leg de andere helft van het snoepgoed erin en giet de laatst gesmolten chocolade erover. Ik heb ervoor gekozen om het in twee delen te doen vanwege de hoeveelheid, maar bij een minder grote Rocky Road kan het ook in één keer.
 3. Versier de bovenkant van de Rocky Road met wat snoepgoed en een paar chocolademunten. Druk dit in de chocolade terwijl deze nog warm is. Dit is je topping.
 4. Zet het geheel een paar uurtjes in de koelkast.
 5. Haal de Sinterklaas Rocky Road twee uurtjes voordat je ervan wilt gaan snoepen uit de koelkast. Zo kun je het makkelijker snijden.
gesmolten chocolade rocky road
gesmolten chocolade over het snoepgoed
Sinterklaas Rocky Road
met de topping

Sinterklaas Rocky Road klaar, smullen maar!

In plaats van witte chocolade kun je natuurlijk ook kiezen voor melk- of pure chocolade en de vulling snoepgoed kun je ook aanpassen naar jouw smaak. Persoonlijk vind ik marshmallow onmisbaar in een Rocky Road.
Wil je minder maken? Ook de hoeveelheid is makkelijk aan te passen.

Wat is jullie favoriete Sinterklaas Rocky Road? Op Vettt.nl vind je trouwens nog meer leuke blogs met Sinterklaas inspiratie. Famke maakte deze zoutdeeg letters en Marsha maakte deze Sinterklaas smoothie.

stukjes sinterklaas rocky road

Over Danielle

Meer blogs van Danielle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.