Zelf gezonde ijsjes maken: smoothie ijsjes

Door

Gezonde ijsjes!

Met de tropische temperaturen van vorige week zou je ze eigenlijk zo uit de diepvries moeten kunnen toveren: gezonde ijsjes. Vorig weekend ging ik ervoor, ik maakte zelf ijsjes. Smoothie ijsjes wel te verstaan, en alles wat over is veranderde gelijk in een smoothie. Twee vliegen in één klap.

Bij de Flying Tiger kocht ik siliconen calippo ijsvormpjes. Grote voordelen: ze lekken niet als je ze in de vriezer ligt. En het ijsje smelt niet in je hand, dat vind ik altijd wel handig voor kleinere kinderen. Het is mij al iets te vaak voor gekomen dat er ‘iemand’ in totale paniek raakte omdat het ijsje ging smelten :-).
 

Wat heb je nodig?

– IJsvormpjes (ik kocht de siliconen Calippo ijsvormpjes bij Flying Tiger in Enschede). Ken je deze winkel nog niet? Het is er een walhalla! Dikke vette aanrader, met veels te veel leuke hebbedingetjes. Ook een topper voor leuke cadeautje’s. Hij zit in de Klanderij.
– Keukenmachine

 

Ingrediënten

– 5 eetlepels Griekse joghurt
– Vers geperste sinaasappelsap  (6 sinaasappelen)
– 200 gram ingevroren frambozen (ik kocht een zak bij de lidl)
– 1 banaan
– Eventueel honing naar smaak

Zelf gezonde ijsjes maken
De ingredienten

 

Aan de slag!

Vervolgens doe je alle ingrediënten in je keukenmachine of blender en giet je het in je ijsvormpjes. Doe de vormpjes niet helemaal vol, want dan krijg je ze niet meer goed dicht.

Pippa heeft ze goedgekeurd, hopelijk vallen ze bij jullie ook in de smaak! Meer lezen over kindvriendelijke recepten en andere food-gerelateerde zaken? Check deze dan even: Vettt’s categorie Food.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Chantal
    mei 9, 2016

    Ga ik zeker proberen!! Eerst even langs de Ikea.