YES: B-diploma in the pocket!

Zit jou zoon/dochter ook op zwemles? Dan herken je het vast, je kijkt ernaar uit dat deze fase achter de rug is. Want, met het zwemdiploma op zak heb je ineens weer een verplichting minder. Die verplichting is tijdelijk overigens want over 2 jaar mag Coco. Maar wij zijn er voorlopig vanaf, na welgeteld 15 maanden zwemles! 

Hoe lang duurt dat nou eigenlijk, het zwemdiploma halen?

Eerlijk? Dat was wel wat ik mij afvroeg. Hoelang ben je nou eigenlijk bezig met het halen van een zwemdiploma? Ik vind het fijn om te weten wat ik kan verwachten. Maar eenmaal begonnen aan de zwemles wilde ik vooral dat ze het leuk zou vinden. En of dat nou 1 of 2 jaar zou duren maakte mij ineens niet zoveel uit. Want hoe vervelend is het als je kind steeds met tegenzin naar de zwemles gaat…

Uiteindelijk zijn wij effectief 15 maanden bezig geweest voor zwemdiploma A en B.  Meestal ging ze er met heel veel plezier naar de zwemles naartoe en af en toe met tegenzin. Afgelopen juni haalde ze diploma A, en in november Diploma B. Ik hoor je denken ‘dat is tochbijna 2 jaar?’. Klopt, maar tussendoor hebben we weleens een les gemist en in de zomervakantie hebben we ervoor gekozen om niet alle lessen te volgen. Dus effectief zijn we 15 maanden bezig geweest wat aardig gemiddeld blijkt te zijn.

Benieuwd naar de eerder blog over de eerste zwemles? Lees hier de blog over de eerste zwemles.

Zwemles bij zin in zwemmen

Van de eerste zwemles met bandjes, naar helemaal zelfstandig en met veel plezier zelf kunnen zwemmen. Trots!

Zwemles in het weekend

Iedere zondag meldden wij ons voor de zwemles bij Het Roessingh, bij zwemschool ZIN in Zwemmen. De keuze voor ZIN in Zwemmen heb ik deels gemaakt op basis van goede ervaringen van anderen, daarnaast was het voor ons een voordeel dat de lessen in het weekend gegeven worden. Na bijna twee jaar zwemlessen volgen, kan ik zeggen dat ik ZIN in Zwemmen een hele leuke en relaxte zwemschool vindt. ZIN in Zwemmen vind je op verschillende locaties in Twente.

In Enschede worden de lessen in het weekend gegeven, op zaterdag en zondag. Voor ons was dat juist heel fijn. De jongste, Coco, slaapt ‘s middags nog en zo kon één van ons bij Coco blijven en de ander kon mee naar de zwemles. De locatie van de zwemlessen in Enschede (Het Roessingh) is ook fijn. Je kunt een rondje lopen door het park, of beneden in het restaurant wat drinken of een boekje lezen. Er  zijn ook ouders die dat uurtje gebruikten voor een rondje hardlopen!

Wat zijn onze ervaringen met zwemles in Enschede bij ZIN in Zwemmen?

Ik kan me voorstellen dat je dit leest en dat je benieuwd bent hoe wij de lessen hebben ervaren. Er zijn veel zwemscholen en het is lastig om de juiste te kiezen, ik heb veel rond gevraagd en ik hoorde over ZIN in Zwemmen goede berichten. Daarnaast sprak het mij aan dat de lessen in het weekend zijn, zodat ik of mijn vriend niet steeds met twee kinderen naar de zwemles hoef. Lees hieronder wat de voordelen- en nadelen waren:

Wat waren voor ons voordelen van zwemles in Eschede bij ZIN in Zwemmen:

  • Er wordt gewerkt met een Volgsysteeem. Via een app kun je zien hoe je kind het doet.
  • De lessen in Enschede zijn in het weekend.
  • Pippa ging bijna altijd met heel veel plezier naar zwemles. En als het wat minder ging werd ze goed opgevangen.
  • Als je een keer niet kunt kun je je voor de les afmelden en kun je jouw kind voor een inhaalles inplannen. De inhaallessen kunnen ook gereserveerd worden op andere locaties (Losserhof, Keizer in Oldenzaal). Die flexibiliteit vind ik heel fijn.
  • Er worden om de 8 weken kijklessen georganiseerd
  • Je hebt de mogelijkheid om je zwemdiploma af te kopen
  • De lessen gaan in de zomervakantie door, met een aangepast ‘vakantie-rooster’
  • Ik vond de locatie voor de zwemles in Enschede erg fijn. Je kunt op je gemak, in een fijne omgeving wachten.

En de nadelen…

  • Soms blijkt het weekend gewoon wat minder handig, vooral in de zomervakantie. In het begin hadden we les om 15.15, later werd dat 16.15. We hadden dus wel geluk dat we vrij laat op de middag les hadden. Maar eigenlijk kan ik dit nog niet echt een nadeel noemen, want als je een keer niet kunt dan zeg je de les af en haal je hem op een ander moment weer in…
  • Dat aan- en uitkleden in de veels te warme kleedkamer. Maar dat heb je bij elke zwemles. Wij zorgden dat de zwemkleren thuis al aangedaan werden en voor de terugweg ging er een onesie mee, dikke vettte aanrader! Ik heb wel eens met maillots lopen prutsen, dan probeer je je kind in een veels te volle kleedkamer onder veels te hoge temperaturen in zo’n maillot te hijsen. Oh, en je hebt dan zelf ook nog veels te veel aan want hey, het is winter. En met een beetje pech, moet je je de peuter ook nog in de gaten houden, of die is inmiddels onder de douche gaan staan. Been there done that. Ik vertel je, dat wil je echt niet hoor. Slecht voor de onderlinge relatie, jouw hartslag en de terugweg wordt er ook niet gezelliger op.

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden voor zwemles?

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar meedoen met de zwemlessen voor het diploma-zwemmen. Wij begonnen toen Pippa net 5 jaar was en dat was voor ons perfect. Daarvoor toonde ze weinig interesse in zwemmen, kopje onder wilde ze nooit, haar hoofd onder de douche was eigenlijk al een uitdaging. Vanaf haar 5e hoorde ze op school andere kinderen over zwemles en begon ze er zelf om te vragen.

Het is inderdaad wel raadzaam om de kinderen een maand of 3 tot 4 voor aanvang in te schrijven. Vooral als je een voorkeur hebt voor lessen op een bepaalde dag en/of tijd

Nog meer zwemlessen bij ZIN in Zwemmen

Naast het Zwem abc worden er ook andere zwemlessen gegeven bij ZIN in Zwemmen. En die zwemlessen zijn er al voor baby’s vanaf 8 weken. Er zijn ook PLUSlessen voor kinderen met een beperking en er worden peuterzwemlessen gegeven. Neem voor meer informatie over de zwemlessen bij ZIN in Zwemmen een kijkje op de website.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met ZIN in Zwemmen.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.