Naar het theater met je kind: Hallo Familie

Wij mochten voor Vettt naar de theatervoorstelling ‘Hallo Familie’ in Schouwburg Hengelo. Heel leuk, want het theater staat absoluut hoog op ons favoriete dingen lijstje. We bezoeken regelmatig een musical of toneelvoorstelling en gelukkig is er ook in 2019 weer veel leuks in het theater te zien. Maar eerst op naar Hengelo voor de voorstelling ‘Hallo Familie’, die op 1 februari nog te zien is in het Wilminktheater!

5 jaar geleden gingen we voor de allereerste keer naar een jeugdvoorstelling in het theater. Ik weet het nog goed. Ageeth de Haan zong met haar band de leukste kinderliedjes tussen een prachtig decor met wilde dieren. De peuters en kleuters die er waren keken ademloos toe en vergaten zelfs mee te zingen en te klappen. Zo onder de indruk waren ze. Langzamerhand maakten de voorstellingen van Nijntje en de Gruffalo plaats voor musicals als Dolfje Weerwolfje, De Gelaarsde Kat en De Kleine Zeemeermin. Stuk voor stuk een groot succes. En nu voor het eerst naar een voorstelling van het MAAS Theater en Dans, we hebben er zin in.

De theatervoorstelling

Hallo Familie begint om 19:00 uur wat het al bijzonder maakt, want in het donker naar het theater is écht nog leuker en spannender. Eerst nog gezellig wat drinken in het theatercafé (of erna) en laat de voorstelling dan maar beginnen… Hoewel het even wennen is in het begin (het is niet een klip en klaar verhaal dat je aan de hand meeneemt), zit mijn dochter er na enkele vragende blikken al snel in. Fantastisch, noemt ze het als de voorstelling afgelopen is. 

Hallo Familie is, zoals het programmaboekje al zegt, een wonderlijke voorstelling en een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Het verhaal speelt zich af in een keuken met een oma die op haar kleinkind past. Je ziet vervolgens de ouders, ooms en tantes door de ogen van het kind; wonderlijke wezens die zich steeds raarder gaan gedragen. Met de meest vreemde kostuums en dansjes. Kortom heel experimenteel, wervelend, bizar en magisch. Het is niet voor niets dat deze voorstelling genomineerd is voor de Zapp Theaterprijs 2019.

Beeld: MAAS Theater en Dans

Ook naar Hallo Familie in het theater?

Op vrijdag 1 februari kun je de voorstelling Hallo Familie nog zien in het Wilminktheater in Enschede. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen deelnemen aan een workshop, waarin ze hun fantasie de vrije loop laten en aan de slag gaan met portretten van echte of zelfverzonnen families én de Skibidi-dans leren… De workshop start om 17.30 uur en de voorstelling begint om 19:00 uur.

 Nog meer inspiratie en leuke doe tips vind je in het online magazine van Hallo Familie.

Meer informatie over alle andere jeugdvoorstellingen in 2019 vind je op de website van het Wilminktheater.

Veel plezier!

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.