Hemelvaartsdag: Dauwpop met de kinderen

Op Hemelvaartsdag vindt de 23e editie van muziekfestival Dauwpop plaats in Hellendoorn. Iedereen die een keer met kinderen naar een festival wil; dit is een perfecte gelegenheid!  Samen met manlief en mijn oudste twee zonen Jasper en Julius (toen 7 en 10) zijn we geweest en ik kan nu wel stellen dat mijn zonen festivalgangers in de dop zijn.

Het festivalterrein

Dauwpop is een klein tot middelgroot festival en het festivalterrein ligt in de bossen aan de Luttenbergerweg. Het is makkelijk per auto te bereiken, de borden geven al ver buiten Hellendoorn aan hoe je moet rijden. Parkeren kan in de weilanden (tegen betaling) en dan is het nog een klein stukje lopen naar het terrein. Maar je kunt natuurlijk ook met de trein! Er rijden vanaf het station speciale bussen naar het festivalterrein.

Die locatie is direct ook één van de grootste succesfactoren van dit geweldige festival. Alle podia zijn opgebouwd tussen de heuvels in het bos, wat een geweldige sfeer geeft. Die sfeer wordt benadrukt door de totale aankleding, waar ieder jaar opnieuw heel veel aandacht aan wordt besteed. Van een Braziliaanse favela met haar bonte kleuren tot een rode Amerikaanse ‘Barn’. Je hoeft niet echt van de muziek te houden om toch van de geweldige entourage en zomerse sfeer te kunnen genieten.
Er zijn verschillende podia, waarop bijna alle muzieksmaken wel vertegenwoordigd zijn. Daarnaast vind je onder andere foodtrucks met de lekkerste hapjes van Oosters tot Mexicaans, een cocktailbar (ook alcoholvrij), een koffiebar met een echte barista en ook gewoon ‘klassiekers’ als patat, hamburgers en pizza.

Dauwpop met kinderen

 

Voor de kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er kindertickets, waardoor het ook aantrekkelijk is om met de hele familie te gaan. Er is kinderopvang (tegen vergoeding) voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar. Het zijn ervaren leidsters die je kind opvangen. Kids kunnen hier een vuurtje stoken of met houten planken iets timmeren. Er is een playstation en ze kunnen allerlei spelletjes doen of gewoon knutselen. Vooraf had ik mijn jongens hiervoor online aangemeld. Ze wilden echter liever bij ons blijven, want “die optredens zijn veel cooler”. Tip is dus om gewoon ter plekke te kijken of de activiteiten iets voor jouw kinderen zijn.

 

kidsdauwpop 8 (4)

Relaxen op een kleedje

Omdat je met kinderen niet de hele tijd bij een optreden vooraan gaat staan is het handig om een picknickkleed mee te nemen. Wij hebben een lekker plekje in het gras gezocht en heerlijk in het zonnetje genoten van de muziek. Een zonnetje draagt natuurlijk ook alleen nog maar meer bij aan de geweldig relaxte sfeer. De meeste kleintjes op het festival zitten ook met hun ouders op een kleedje, veelal ook met een koptelefoon op tegen het harde geluid. Mijn eigen zonen had ik oordopjes ingedaan, maar doordat de muziek in de openlucht is en omdat we niet te dicht vooraan stonden bij de optredens waren deze niet echt nodig.

Lekker rappen en rocken

Onze jongens houden van rockmuziek. We kwamen in het bijzonder voor Kensington, waar ze enorm fan van zijn. Maar ‘s middags hebben ze hebben ons eerst meegetroond naar wat ik het podium voor de jongsten wil noemen: hip hop, dance en Nederlandse rapartiesten. Stond ik in eens bij Ronnie Flex & Friends. Niet echt mijn ding, maar onze kinderen vonden het vet cool en vonden zichzelf heel stoer. Ze hebben flink staan ‘dansen’ en deden mee met allemaal coole bewegingen die ik niet echt begrijp. Zo geweldig om te zien, alle kinderen zongen – nou ja, rapten moet ik zeggen – de bekende refreinen mee.

Het hoogtepunt voor ons was de hoofdact van Kensington op het hoofdpodium in de grote tent. We hebben de jongens op een hek voor de geluidstechniek gezet, waardoor ze alles supergoed konden zien. We hebben meegezongen, gesprongen en gedanst en eigenlijk was er weinig verschil tussen papa en mama en de kinderen. Het is laat geworden en hoewel het festival nog niet afgelopen was en eigenlijk de avondsfeer nog geweldiger was, zijn we na het hoofdoptreden toch naar huis gegaan. De kinderen zeiden alleen maar “wanneer gaan we weer?” Ze vonden het echt te gek en wij ook. We zijn geen 20 meer, maar papa en mama hebben genoten alsof ze dat nog wel waren.

Dauwpop met kinderen

Het draait bij Dauwpop in de eerste plaats om muziek en de line-up van de artiesten moet je aanspreken, maar ook als je niet speciaal voor een band of artiest komt is het toch een geweldige belevenis. Komende donderdag is één van de hoofdacts Doe Maar… Als je het over nostalgie hebt; ik was zelf ongeveer net zo oud als mijn kinderen nu toen zij op hun hoogtepunt waren. Hoe dan ook, of je nu gaat voor de muziek of de geweldige sfeer, Dauwpop is een echte aanrader om met kinderen te bezoeken.

Kijk voor meer informatie en de line-up van dit jaar op de site van Dauwpop! Veel plezier!

Over Monique

Als vaste Vettt-blogger lees je op Vettt.nl regelmatig blogs van Monique.

 

 

 

 

 

Over Monique

Meer blogs van Monique lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.