Hotspot ontdekt: Het Paradijs in Enschede

Door

Geen nieuwe hotspot, maar zeker een hotspot: Het Paradijs in Enschede. Het Paradijs bestaat eigenlijk al jaren. Het is een Vegetarisch restaurant, maar eigenlijk is het meer een restaurant én kunstwerk ineen. Je kijkt er je ogen uit, zo ontzettend bijzonder.

Werk van een kunstenaar

Bij Het Paradijs zit je midden in een groot kunstwerk. De kunstenaar die dit ooit bouwde, en er zelfs heeft gewoond, wilde in een Paradijs wonen en creëerde dat voor zichzelf. Met zelfs een supercoole slaapplek voor hond Tessa, daar bouwde hij in zijn Paradijs een klein grotje voor. Inmiddels heeft de kunstenaar al jaren het pand verlaten én sinds 2012 zijn Lisa en Thijs Snitslaar de trotse eigenaar van dit unieke plekje in Enschede. Met onderstaande foto probeer ik een beetje ene beeld te schetsen van hoe het eruit ziet. Maar je moet er écht zelf eens gaan kijken, er zijn zoveel toffe bijzondere details!

Het Paradijs

 

Het Paradijs

Het Paradijs, opnieuw ontdekt!

Tijdens mijn babyshower van Pippa was ik ook bij Het Paradijs, maar doordat ik toen zo ontzettend overvallen was (en het al donker was) herinner ik het me niet echt meer. Ik had het er al vaker met vriendin Judith over gehad om er eens te gaan eten met onze dochters, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Laatst had ik een heel leuk gesprek bij Het Paradijs en ze nodigden mij uit om eens te komen eten met de kinderen. Omdat het al zo lang op mijn to do list stond, nodigde ik Judith en Lola (7) uit. Heel eerlijk denk ik dat dat een hele goede keuze was. Uiteraard omdat ze heel goed gezelschap zijn, maar ook omdat de kans dan groot zou zijn dat we zelf ook rustig konden zitten. Pippa is 6, onze andere dochter Coco is 2 en nogal ondernemend. Bij Het Paradijs kan ze alle kanten op en zou ik écht wel goed op moeten letten. Prima, maar ik koos dit keer voor de makkelijke weg; Coco bleef dus thuis bij Maurice.

Het Paradijs

Lievelingsrestaurant

Na 2 minuten waren Pippa en Lola het er over eens, dit was hun lievelingsrestaurant! Ze ontdekten de ene verrassing naar de ander, en toen ze zelfs een speurtocht konden doen in hun nieuwe lievelingsrestaurant was het helemaal feest.

Het Paradijs

Speurtocht voor kinderen

De mensen van Het Paradijs hebben een speurtocht gemaakt voor kinderen, er zijn vier verschillende niveau’s. De kinderen krijgen een geplastificeerde kaart met afbeeldingen, deze afbeeldingen kunnen ze in het Paradijs terugvinden. Zo moeten ze een schildpad vinden en gaan ze op zoek naar verschillende beelden en bomen die in Het Paradijs te vinden zijn. Ze vinden het fantastisch, ze gaan op ontdekkingstocht door het hele restaurant. En wij? In alle rust drinken wij een biologisch wijntje en bestudeerden we de kaart.

Het Paradijs

De kaart

Bij Het Paradijs staan uitsluitend Vegetarische gerechten op de kaart, daarnaast zijn er veganistische gerechten. Vier verschillende voorgerechten en vier verschillende hoofdgerechten. Er staan geen kindergerechten op de kaart, wat ik wel wat jammer vond, maar er kan van alles in kinderporties gemaakt worden. En er wordt -as we speak- aan een kinderkaart gewerkt, dus dat is goed nieuws! De kaart wisselt per seizoen. En het personeel is ontzettend meedenkend, vriendelijk en behulpzaam, er hangt echt een lekker sfeertje!

Wij namen vooraf brood (van De Broodbode) met dip en als hoofdgerecht deelden we de Tajine en de Vegetarische Curry. De foto’s van onze hoofdgerechten kunnen het in de verste verte niet halen bij hoe ze smaakten, die foto’s laat ik dus achterwege. Maar geloof mij, het was super!

De kinderen hadden frietjes van zoete aardappel en een burger van erwtjes. Nou moet ik heel eerlijk zijn, de burgers vonden de kinderen niet lekker (wij wel!). Van de zoete aardappelfriet zaten ze ontzettend te smullen.

Het Paradijs

Het brood met een knoflooksaus en een bietendip. Nomnom!

 

Het Paradijs

Het eten voor de dames… Supermooi ziet het eruit!

Kinderhoek

Naast de speurtocht heeft Het Paradijs ook twee kinderstoelen en een kinderhoek. Maar die kinderhoek hebben onze kinderen heel even ‘ontdekt’ en daarna gingen ze snel weer verder met de speurtocht. Niets kon die speurtocht overtreffen… Toen we weggingen mochten ze zelfs nog een prijs uitzoeken, omdat ze de speurtocht goed hebben afgerond. Trots als een pauw en vol nieuwe indrukken gingen ze naar huis…

Het Paradijs

Lastig kiezen!

Paasbrunch

Op eerste Paasdag organiseert Het Paradijs een Paasbrunch en kunnen er in Het Paradijs paaseieren gezocht worden. De paasbruch is uitsluitend op reservering, meer informatie vind je op de Facebook page.

Meer weten?

Ik kom zeker terug. Dit is zo’n unieke plek in Enschede en erg leuk om met kinderen naartoe te gaan. Daarnaast wordt er veel aandacht aan het eten bestaan en smaakt het fantastisch. Wij zijn fan!

Omdat Het Paradijs vaak gereserveerd is voor feesten en partijen is het wel aan te raden om vooraf te bellen of ze geopend zijn. In principe is Het Paradijs van woensdag tot en met zondag geopend. Op vrijdag t/m zondag ook voor de lunch! Je vindt Het Paradijs in de Nicolaas Beetsstraat, een zijstraat van de Lasondersingel in Enschede. Voor meer informatie check je de website.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.