Hittegolf op komst: mijn voorbereidingen!

Door

Zo zeg, ik had het deze week al pittig. Dacht ik dat het dit weekend wat aangenamer zou worden staan er volgende week ineens nog meer zomerse dagen op de planning. Ik kan eigenlijk beter tropisch zeggen…temperaturen in juni die oplopen richting de 40 graden. Ik heb wat voorbereidingen getroffen

#1 Hittegolf voorbereidingen: een mobiele airco

Ik vraag me oprecht af of het wat is, de recensies van mobiele airco’s zijn heel wisselend. Maar het lijkt erop dat deze die ik nu gevonden heb het zou moeten doen: de slaapkamer koel maken. Laten we het hopen! Ik bestelde bij Bol.com de Termozet Airzeta Clima. Een recensie op de site van de Mediamarkt vertelde me dat hij top was, ik kocht deze mobiele airco bij Bol.com waar hij een paar tientjes goedkoper was. Vandaag besteld blijkt zaterdag in huis, nét op tijd!

#2 Het opblaasbad

Voor overdag heb ik bedacht om in een opblaasbad met stoeltjes te gaan zitten. Ze waren in de aanbieding bij de Action, die heb ik net gemist. Ik vond deze op Bol.com voor 29,99. Ik ga morgen opmeten of het in onze tuin past!

#3 Hittegolf vraagt om waaiers

Daar kun je er niet genoeg van hebben, als er geen wind is dan creëer je wind. Ik heb er nog één op zolder staan, ik vrees dat dag nog niet genoeg is maar we gaan het meemaken!

#4 Schaduwplekken maken

Onze parasol moet nog vervangen worden, daar zit ineens heel veel haast bij. De zon staat overdag vol op het huis. Werk aan de winkel dus!

#5 Zoek verkoeling op!

Vooral op het einde van de dag is het heerlijk om op hete dagen nog naar een zwembad of waterplas te gaan. Wat te eten mee en daar nog even relaxen, heerlijk! Mooi excuus dus om volgende week wat avond-picknickjes te plannen. En heel veel ijsjes te eten. Een aantal fijne plekken voor verkoeling zijn onder andere:

Else am see
Else am see

Ik ben benieuwd of jullie al voorbereidingen hebben getroffen? Heb je nog goede tips? Kom maar door, ik ben benieuwd!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Angelique
    juni 21, 2019

    Ik heb gister inderdaad ook maar een groter zwembad aangeschaft en al een hele lading ijsjes ingeslagen want tja zul je net zien dat volgende week alles uitverkocht is!