Kermis in Oberhausen

De kermis in Oberhausen, ik had er nog nooit eerder van gehoord. Ik weet dat er bij Centro in Oberhausen ontzettend veel te doen is. Ik ben er al vaker geweest. Maar de kermis in de stad was voor mij totaal iets nieuws. Iets nieuws, dat al jaren bestaat. Waar ik ongetwijfeld volgend jaar weer naartoe ga. De kermis daar is geen kermis, zoals wij deze in Nederland kennen. Hij is zo onzettend uitgebreid, voor groot en klein. De Sterkraderkirmes’ is dit jaar van 19 tot en met 24 juni. Gaat dat zien. De kermis is eigenlijk meer een groot festival, met foodtrucks en meer. Lees er alles over in deze blog!

Een uitje vlak over de grens

Op een goed uurtje rijden vanaf Haaksbergen (waar ik woon), ligt Oberhausen. Net over de de grens dus. Hier komen wij wel vaker, om lekker te winkelen in het Centro daar of om naar Legoland en Sealife te gaan. In de stad zelf was ik echter nog nooit geweest.

Elk jaar wordt hier een kermis gehouden, ‘de Sterkraderkirmes’. Zo dichtbij, maar echt zo anders dan elke kermis hier in de buurt. Op 19 juni, de openingsdag, ging ik met mijn schoonnicht (noem je de vrouw van je mans neef zo?), onze dochter Coco en ons neefje Dany hier naartoe. Het werd een middag om nooit te vergeten. Het is voor ons echt een hele gave ontdekking geweest.

kermis in oberhausen
Ijsjes eten

De kermis in Oberhausen: een groot festival met foodtrucks!

Zelf ben ik eigenlijk geen kermis liefhebber, ik ga liever met mijn gezin naar een pretpark toe. Maar deze kermis is echt zo anders!

In Nederland associeer ik een kermis met enkele botsautootjes, touwtje trekken, een draaimolen en dan heb je het wel zo’n beetje gehad. Na een uurtje heb ik het daar vaak wel gezien. In Oberhausen tref je totaal wat anders.

Ik kan deze kermis het beste beschrijven als een groot festival voor jong en oud. Er zijn veel hippe foodtrucks, gezellige terrassen, mode kraampjes, zelfgemaakte artikelen, kids kunnen fake tattoo’s krijgen, de meisjes kunnen mooi ingevlochten haren krijgen met gave kleurtjes en dan heb ik het nog niet eens over het grote aanbod aan attracties en activiteiten. Ook ik, die normaal gesproken niet echt een kermis liefhebber is, heb hier echt heel erg genoten. Juist omdat het zoveel meer is dan alleen die botsauto’s.

kermis in oberhausen
De opening door de fanvare
kermis in oberhausen
Altijd prijs op de kermis

Het grote reuzenrad, wat mooi

Deze kermis is dus net een groot festival, dit komt doordat het letterlijk middenin Oberhausen ligt. Pal naast het station, in de stad zelf. Parkeren kan er volop en is ook nog eens gratis. In de hele stad zie je de kermis terug, maar wil je je even terugtrekken op een van de vele terrassen is dat ook mogelijk. Wij vonden het grote reuzenrad het allermooiste. Je kan van bovenaf de hele stad zien en het schommelt niet (voor de mensen met hoogtevrees ideaal, want je gaat echt een eind de hoogte in).

Er zijn verschillende zweefmolens, wel vijftig soorten spelletjes die gedaan kunnen worden, attracties die je zelfs in sommige pretparken nog niet eens tegenkomt (achtbanen en wildwaterbanen) en de braderie met de vele kramen is ook zeker de moeite waard om lekker te snuffelen.

kermis in oberhausen
Het mega reuzenrad was geweldig
kermis in oberhausen
Eten bij een van de vele foodtrucks

De Entree is gratis

Zoals bij de meeste kermissen, is ook de kermis in Oberhausen gratis toegankelijk. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel jij die dag uit wil geven. Wij zijn eerst door de hele stad gelopen om te bekijen wat er allemaal te doen en te beleven is. Vervolgens lieten we de kinderen kiezen wat ze het liefst willen doen. Een bepaald budget mee en op is op. Daar hebben ze zich ook keurig aan gehouden. Wel was het ontzettend moeilijk kiezen voor ze, omdat de keuze écht overweldigend is.

Met een beetje hulp van ons mama’s, is het helemaal goed gekomen. Zij hebben een topdag gehad. De mama’s dus ook. Wij zijn laaiend enthousiast en komen volgend jaar terug!

Meer weten over de Kermis in Oberhausen?

De kermis vindt dit jaar van 19 jun t/m 24 juni plaats in Oberhausen, voor meer informatie over de kermis en openingstijden kijkje op de website: Kermis Oberhausen.

Meer lezen over leuke uitjes in Oberhausen?

Wil je meer lezen over leuke uitjes in Oberhausen? We schreven eerder onderstaande blogs:

Over Michelle

Meer blogs van Michelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.