Interview: Jennifer & Noël van Kidz Vintage

Door

Een tijdje geleden was ik op bezoek bij de Kidz Vintage, een winkel met tweedehands merkkinderkleding. Twee dames die hun droom werkelijkheid lieten worden en een hele nieuwe uitdaging aangingen. In hun leuke winkel vind je allerlei tweedehands merkkinderkleding. Maak kennis met Jennifer en Noël, de dames achter Kidz Vintage!
 

Wie zijn jullie? En wat voor bedrijf hebben jullie?

Wij zijn Jennifer El Hamdaoui-Tijhuis en Noël Jacobsen. Jennifer is moeder van dochter Naïma (9) en zoon Rani (8) jaar. Noël is moeder van 3 dochters; Dewi (14), Amber (13) en Nora (8) jaar. Wij hebben Kidz Vintage, een winkel met tweedehands merkkinderkleding.

Kidz Vintage

Jennifer en haar gezin

 

 

Kidz Vintage

Noël en haar drie meiden

 

Hoe zijn jullie erop gekomen om Kidz Vintage te starten?

Inmiddels drie jaar geleden zat Jennifer met een Burn Out thuis. Toen was er ook tijd om echt na te denken over wat ik het liefst zou doen als ik mijn energie en rust terug zou hebben. Wat wil ik dan? Ik kwam er snel achter dat ik niet terug ging naar mijn oude situatie op werkgebied. Ik wilde het liefst wat voor mijzelf. Maar wat? De wintersport kwam er aan en ik kon geen skibroek voor mijn zoontje vinden in een prijs die ik er voor over had. Ze hebben zo’n skibroek maar zo kort en ook nog eens weinig aan. Toen kwam ik bij een tweedehands kinderkledingwinkel elders terecht. Daar ben ik geslaagd. Toen kwam de wintersport eraan en schoot het idee bij mij binnen. Dat kan ik ook. Ouders blij maken met de mooiste merkkleding en dat voor lage prijzen. De kleding van de kinderen dat niet meer past kunnen ze dan weer bij ons verkopen. Zo houden ze daar weer geld aan over. Dat is toch een ideale win-win situatie. Na de wintersport vakantie is Jennifer met dit idee aan de slag gegaan. Ze benaderde Noël Jacobsen of ze het idee samen wilde oppakken en vervolgens vervolgens zijn ze aan de slag gegaan. Kidz Vintage is in augustus datzelfde jaar geopend.

Kidz Vintage
 

Run je Kidz Vintage alleen of met anderen?

We runnen het met z’n tweetjes. We zagen allebei de uitdaging en zijn er ook direct mee aan de slag gegaan.

Kidz Vintage

Jennifer (links) en Noël (rechts) in hun winkel aan de Boddenkampsingel.

 

Hoe regelen jullie dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Dit samen doen is voor ons de perfecte oplossing om alles in balans te houden. We wisselen elkaar af in een vast schema met werkdagen in de winkel. We staan zelden samen in de winkel maar overleggen alles. De inkoop doen we samen. Onze kinderen gaan naar dezelfde school en we helpen elkaar met de opvang van de kinderen. De meiden dansen samen en de ene week brengt Jennifer ze en de andere week Noël. Hoe ideaal is dit! Wij zeggen perfect geregeld. En we houden zo alle tijd en energie over voor ons bedrijf, gezin, huishouden en onze vrienden.
 

Wat zouden jullie andere moeders mee willen geven?

Volg je hart en doe wat je altijd graag hebt willen doen. Dat maakt je de leukste en relaxte moeder. Want voel jij je op jouw werk fijn dan ben je thuis ook veel leuker voor je gezin en vrienden.
 

Wat vinden jullie het leukst aan Kidz Vintage?

Eigenlijk alles haha.. Het is net of we thuis aan het werk zijn in het meest leuke plekje van Enschede/Twente. Het pandje straalt zo veel warmte uit. De kinderen lopen en rennen hier ook altijd rond alsof ze thuis zijn. Jasjes gaan direct uit en spelen maar. Onze pashokjes zijn het meest geliefd. Dat maakt het voor de ouders ook extra leuk om rustig te kunnen rond neuzen tussen al onze kleding. We krijgen elke dag kleding geleverd. En dat wij het de moeders extra makkelijk maken met het opruimen van de kledingkast van de kinderen, maakt ons werk extra leuk. Want waar moet je met je kleding naar toe als ze niet meer passen? Marktplaats wordt veel gedoe genoemd en weggeven en weggooien is ook zo zonde. En nu verkopen wij het en houden de moeders er weer leuk geld aan over om weer nieuwe kleding bij ons of elders van te kopen in de juiste maat van dat moment. En het wordt als extra leuk ervaren dat de ouders vanaf welke plek dan ook via telefoon, laptop etc. hun eigen collectie kleding kunnen bekijken en wat er al verkocht is en voor welke prijs. Met deze transparantie vertrouwen mensen hun mooiste kleding toe aan ons. Dat vertrouwen geeft ons natuurlijk heel veel voldoening.

Kidz Vintage

Uiteraard moesten we zelf ook gelijk even shoppen :-). We scoorden een superleuk jurkje!

 

Hoe ziet Kidz Vintage er over 5 jaar uit?

Eerlijk? Geen idee. We vinden zoals het nu gaat perfect in combinatie met onze gezinnen. En het voelt nu dat dat er over 5 jaar niet anders uit gaat zien. Maar wie weet vind je over 5 jaar elders in het land nog wel een Kidz Vintage.
 

Wat is jullie favoriete plek in Twente?

Dat zijn echt wel heel wat plekjes. Één plek staat wel ver bovenaan. Dat is ons eigen huis. Kidz Vintage aan de Boddenkampsingel 140 staat voor mij op nummer twee. Samen zijn Noël en ik graag bij restaurant Fellini in de binnenstad voor een hapje/drankje en gezellig geklets. Onze kinderen gaan ook regelmatig mee voor ontbijt, lunch of diner. Of gewoon heerlijk wat drinken met een snackje. In Buurse is de Pannenkoekenboerderij “De Hooge Esch” erg populair bij ons. Lekker eten en de kinderen kunnen daar heerlijk spelen in de grote speelgelegenheden.
 

Kidz Vintage

Je vindt Kidz Vintage aan de Boddenkampsingel 140 in Enschede. Neem een kijkje op de site voor de actuele openingstijden: Kidz Vintage Enschede.

Kidz Vintage

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.