Dagje in Zoo Osnabruck

Door

Een tijdje geleden werd ik getipt door Ilse, één van de Vettt-lezers. Ze was super enthousiast over Zoo Osnabrück, het zou echt een aanrader zijn. Over het algemeen ben ik wel fan van de dierentuinen in Duitsland. Een goede reden om eens een bezoekje te brengen.

Off we go…

Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen zondag stapten we met vrienden in de auto richting Osnabrück. Met 2 man, 2 vrouw en onze bijna 4-jarige Pippa lieten we een zonnig Enschede achter ons. We verruilden het voor een Osnabrück dat bepakt was met donkere wolken. Bijna een uur en twee broodjes Bratworst XXL (blame it on the men) verder kwamen we aan in Osnabrück. Een aantal weken geleden had ik al contact met iemand gehad van de dierentuin, ze vond het zo leuk dat we langs wilden komen dat de kaartjes gesponsord werden. Yay! Bij de kassa lag alles netjes klaar en konden we zo doorlopen naar binnen. Oh en nog leuker, ik mag ook kaartjes weg gaan geven. Daarover later meer…

Zoo Osnabruck

Bij binnenkomst kregen we een Nederlandse(!) plattegrond. Je kunt je route helemaal uitplannen, de bordjes volgen en de voedertijden in de gaten houden. Zoals jullie inmiddels weten ben ik niet zo’n planner. We liepen nogal kris kras door de dierentuin en dat was prima te doen.

Dierentuin Osnabruck

De dierentuin biedt aardig wat afwisseling. Zo begonnen we in een soort van donkere grot met een megagangenstelsel van dieren die onder de grond leven. Heel leuk om te zien! Je zag er ook aardig wat jongen. Dit ondergrondse gedeelte van de dierentuin is overigens alleen in het weekend en op feestdagen geopend.

Verder zie je in de dierentuin heel veel katachtigen. Zoals leeuwen, tijgers maar ook woestijnkatten.

Zoo osnabruck

 

Dierentuin Osnabruck

Naast de katachtigen vind je er ook dieren als de neushoorn, de Aziatische olifant, Chimpansees en zelfs Oerang Oetans. Die laatste, de Oerang Oetan hebben wij overigens niet gezien. Het verblijf van de giraffen was gesloten, maar ik zie net op de website dat dat een goede reden heeft. Er is zaterdag een kleintje geboren!

Naast landdieren zijn er ook best wat dieren te bewonderen die in het water leven zoals zeeleeuwen en pinguins.

Dierentuin Osnabruck

Osnabruck dierentuin

Daarnaast is er een Aquarium waar je verschillende tropische vissen ziet. Hier moet je je niet al teveel van voorstellen, het is mooi hoor maar erg klein. Voor een meisje van bijna 4 was het erg indrukwekkend 🙂

Aquarium Dierentuin Osnabruck

En regelmatig kwamen we tijdens het slenteren door de dierentuin een fijne speeltuin tegen met daarbij een tentje om even een lekkere cappuccino te scoren.

Speeltuin giraffe

Wij vonden het een fijn en relaxte dierentuin. Er is ontzettend veel afwisseling, naast de dieren die je normaal alleen ver over de Duitse grenzen vindt zijn er ook allerlei kleinere boerderijdieren. Je kunt er prima rondlopen en voor de hondenliefhebbers; de viervoeter is welkom!

We gingen op een zondag, het was niet heel druk maar dat had waarschijnlijk ook met het wisselvallige weer te maken. De dierentuin is trouwens erg compact, je hoeft geen ontzettende afstanden af te leggen maar dat heeft natuurlijk als gevolg dat de ruimte die sommige dieren hebben niet altijd even groot is. Dat blijft voor mij altijd wel een dilemma. Hoe mooi dierentuinen ook zijn, het heeft ook altijd iets zieligs.

Speciale App voor kinderen

De dierentuin in Osnabrück heeft een speciale app ontwikkeld voor kinderen. De App bereidt kinderen van 2 tot 6 jaar voor op hun dierentuin bezoek. Zo kunnen ze al lekker in de stemming komen. We hebben er voor gekozen om Pippa pas ‘s ochtends pas te vertellen dat we gingen. Ik had er geen trek in om de hele week te horen of het al zondag was. En stel…dat dan ineens op die zondag toch je plannen wijzigen. De App hebben we dus heel egoïstisch even overgeslagen :-).

 

Handig om te weten

De dierentuin is de hele winter geopend en ligt op een klein uurtje rijden vanaf Enschede. Honden zijn welkom. De dierentuinen in Duitsland zijn over het algemeen een stuk betaalbaarder dan in Nederland. Voor volwassenen betaal je €18 in het hoogseizoen (t/m 1 november) en voor kinderen van 3 tot 14 jaar betaal je €11,50 in het hoogseizoen. Voor alle details en de meest up-t0-date info neem je een kijkje op de website van Dierentuin Osnabruck.

Meer lezen over Dierentuinen in Duitsland?

We hebben op Vettt meerdere blogs geschreven over dierentuin in Duitsland, hieronder een overzicht:

Zoo osnabruck

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
14 Comments
 • Avatar
  Marijn Dikken
  september 24, 2015

  Ja, leuk, met man Martijn en onze dochters Annika (4) en Silke (2)! Onze favoriete dierentuin tot nu toe is Munster, maar in Osnabruck zijn we nog niet geweest!

 • Avatar
  Jantina Boedeltje
  september 24, 2015

  Heerlijk genieten met mijn gezin. (Michel , Esmée en Jasmijn).
  In deze dierentuin zijn we nog niet geweest,het stuk dat je geschreven hebt klinkt goed.

 • Avatar
  henrike
  september 24, 2015

  Lijkt me een leuk dagje uit! Samen met man en onze twee dochters van 4 en 7!

 • Avatar
  Sarenah
  september 24, 2015

  Oh wat ontzettend leuk, een sportief dierig dagje. De allerkleinste van ons is helemaal wild van bloemen en dieren, reden om eens een bezoekje met de familie te gaan brengen aan dit mooie park.
  Wat zou er nu mooier zijn wanneer we kaartjes hiervoor kunnen winnen!

 • Avatar
  Inge
  september 24, 2015

  Zou erg leuk zijn!! Samen met onze meisjes van. 5 en 7…

 • Avatar
  karin Eertman
  september 24, 2015

  Leuk! Ga er graag heen met mijn 3 mannen!!!!

 • Avatar
  Marlies Vermeulen
  september 25, 2015

  Leuk!
  Ik ga graag met mijn vriend en onze twee kindjes. We zijn gek op beestjes 🙂

 • Avatar
  carolien
  september 25, 2015

  Naar de dierentuin gaan is echt een gezinsuitje. Dus hoe voorspelbaar… zou ik dus ook graag met ons gezin gaan. De jongste van 5 is dol op dieren en natuur en kan zich zelfs over de kleinste dingen verwonderen. Het zou voor hem een leuke verrassing zijn.

 • Avatar
  Marloes
  september 25, 2015

  Superleuke winactie! Ik zou er graag naartoe gaan met onze tweeling en ons zoontje van vier. Hij is hélemaal wild van dieren en dit uitje zou hem erg blij maken. Na deze eerste weken van school kan hij wel wat ontspanning gebruiken 🙂

 • Avatar
  Carla Lokotte
  september 25, 2015

  Oh wow!!
  Lijkt ons (Edwin, Mill, Femm en Pipp en ik)
  super leuk om keer heen te gaan!!
  En nu….. duimen maar 😉

 • Avatar
  eva tapper
  september 25, 2015

  Ben wel heel erg benieuwd naar deze dierentuin… Gezellig weg met mijn man en 2 boys. De oudste wil bioloog
  worden en is erg gek op dieren. Leuke actie met de herfstvakantie in het vooruitzicht!

 • Avatar
  Anouk Tiehuis
  september 25, 2015

  Als groot dierentuin fan ( zelfs op vakantie wil ik nog naar de dierentuin, ook toen ik nog geen kids had, Londen en Antwerpen bijvoorbeeld ), zou ik heel graag met mijn moeder en 2 kids gaan.
  Osnabrück is 1 van de dierentuinen die nog op mijn lijstje staan.
  Ik zou graag mijn moeder meenemen omdat ze altijd zo enorm geniet van haar kleinkinderen en ze altijd oppast. Een leuke verrassing!

 • Avatar
  Kim
  september 25, 2015

  Ik zou graag met mijn gezin gaan. Mijn dochter wordt zondag 1 samen naar de dierentuin vindt ze vast geweldig. Bij ieder dier zegt ze “aai” 🙂

 • Avatar
  Linda
  september 25, 2015

  Wat een leuke winactie!
  Ik zou graag met mijn man en 3 kinderen (meisje van 5 en jongens van 3) gaan. We zijn nog niet eerder in Osnabrück geweest.
  Maar ook zou ik mijn lieve ouders graag meenemen. Zij staan altijd klaar voor ons en wij zouden vaker met ze weg willen, maar aangezien ze een hond hebben, zijn we heel beperkt in uitstapjes als bijv. dierentuinen. Dus hoe leuk zou het zijn om ze hiermee te verrassen!
  Komende dagen ga ik hard duimen…