Perfect weekendje weg dichtbij: Haltern am See met kinderen!

Door

Voor de zomer kochten we een camper. Een droom die we al langer hadden, de vrijheid die een camper je brengt leek ons fantastisch. We hebben er inmiddels al een aantal tripjes met de camper op zitten, zo gingen we al meerdere weekendjes weg, onder andere naar Huttopia camping De Roos. Afgelopen zomer bracht de camper ons naar Oostenrijk en Italië en ontdekten we onlangs een geheim over de grens.

Het laatste weekend van de zomervakantie pakte ik samen met een vriendin en onze kinderen de camper. We reden naar Haltern am See met de kinderen. Een dorpje net over de grens waar echt ontzettend veel te doen is! Perfect voor een weekendje weg, dichtbij huis. De mannen kwamen op zaterdag na.

Camperplaats Haltern am See

Duitsland is echt een camperland. Wij werden getipt over een mooie camperplaats in Haltern am See: Wohnmobilpark Haltern am See. Deze camperplaats ligt tussen een fantastische klimbos, het Seebad én het centrum in heeft daarmee een perfecte locatie. Beide kanten is het 20 minuten lopen. En er is een binnen- en buitenzwembad. Het enige nadeel is dat je niet kunt reserveren. Bij aankomst meld je je aan via een digitaal scherm en we hebben geluk: er is plek voor ons en onze camper.

Seebad Haltern am See: ultiem vakantiegevoel!
Ons plekje op de camperplaats in Haltern am See.

Leuke dingen in en om Haltern am See met kinderen

Het kamperen op zich is natuurlijk al fantastisch. Maar het is ook fijn als er in de omgeving leuke dingen te doen zijn met kinderen. En dat is hier zeker. Wij brachten een bezoek aan:

  1. Het Romeins museum
  2. Klimbos Haltern
  3. Het centrum van Haltern am See
  4. Kettelerhof
  5. Natuurpark Hohe Mark

1. LWL Romermuseum

Bij het Romeins Museum in Haltern leer je alles over de Romeinse tijd. Zo heeft hier vlakbij een belangrijk legerkamp gestaan waar meet dan 5000 soldaten woonden. En buiten konden we meekijken hoe er vroeger vuur gemaakt werd en we konden rondkijken in een nagebootst tentenkamp uit de Romeinse tijd.

Door het hele museum wordt nagebootst hoe de Romeinen leefden.

2. Het klimbos in Haltern: Kletterwald Haltern

Vlakbij onze camping ligt het klimbos van Haltern. Heerlijk om even lekker buiten de energie kwijt te kunnen. Dit klimbos heeft parcours voor alle leeftijden en in verschillende categorieën. Wij vonden het nog wel even spannend hoe onze kinderen het zouden vinden. Maar ze vonden het geweldig! Ze kregen duidelijke instructies en konden zo de boomtopjes beklimmen.

Leuke bijkomstigheid: Kletterwald Haltern grens direct aan Jupp am See waar je heerlijk een drankje kunt doen of kunt lunchen. Lekker aan het water.

Tof dat ze dit vonden!

3. Het centrum Haltern am See

Op 20 minuutjes lopen vanaf onze camperplaats ligt het centrum van Haltern am See. Een leuk, klein en gezellig plaatsje waar je heerlijk en betaalbaar kunt eten. We hebben gegeten bij Extrablatt midden in het centrum. Een ruime kaart, met veel keuze uit bieren, cocktails, sapjes, hamburger of gewoon een lekker schnitzel. De kinderen kunnen heerlijk spelen op het plein want het is autovrij.

Heerlijk eten, zie je de méga hamburger ook…

4. Eindelijk: Kettelerhof

Veel bekenden zijn al eens bij Kettelerhof geweest. Op Vettt zijn er ook al verschillende blogs over Kettelerhof geschreven. Iedereen is hier zo ontzettend enthousiast over. Je kunt begrijpen dat we er heel veel zin in hadden.

En jawel; ook wij zijn om! Wat een fantastisch leuk park in een bos waar overal weer een ander speeltoestel of attractie staat. Van mega klimtoestellen tot een heerlijk waterfestijn om in te spelen. Maar ook een waterglijbaan met grote opblaasbanden, die overigens vrij hard ging :-). Wij hebben ons de gehele dag heerlijk vermaakt.

Echt genieten hier. Een park dat ontzettend ruim is opgezet in een natuurlijke omgeving.
Dit soort plekken vind je door het hele park
haltern am see met kinderen
Het watervlot bij Kettelerhof

5. Natuurpark Hohe Mark

En alsof dit nog niet genoeg was; er is nog meer te doen in Haltern am See! Het gigantische natuurgebied Hohe Mark, waar je kunt wandelen, paardrijden, fietsen, kanoën of een boottocht maakt op de Stausee.

Ken jij nog meer verborgen pareltjes dichtbij Twente?

Haltern is een verborgen pareltje die we hebben ontdekt met vele leuke activiteiten voor kinderen. Wij wonen in Albergen, vanaf daar is het nog geen 1,5 uur rijden. Een weekend is eigenlijk te kort, je kunt hier prima een week verblijven. Ook perfect dus voor in een meivakantie of herfstvakantie. Wij komen zéker een keertje terug. Heb jij nog toffe tips voor leuke camping weekendjes of weekjes? Ik hoor het graag van je!

Disclaimer: Dit artikel is mogelijk dankzij het project ‘Grenzeloze Toeristische Innovatie 2’ in samenwerking met Euregio.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.