Wil je lekker eten in een kindvriendelijk restaurant? Bij Restaurant Fox kan het!

Door

Uit eten met kinderen is natuurlijk superleuk maar het is nog leuker als de kinderen het ook gezellig hebben. Bij restaurant Fox in Denekamp gaat dat zeker lukken! In dit kindvriendelijke restaurant werken ze met een dinerbuffet en live-cooking. Zo hoeven kinderen niet lang te wachten en tussen het eten door kunnen ze heerlijk spelen in de binnenspeeltuin met ballenbak.

Genieten in het buitengebied van Denekamp

De weg naar Restaurant Fox toe is al heerlijk. We hebben gereserveerd om 17.00 in rijden via het platteland met een ondergaande en een prachtig lucht richting het restaurant. Het kampvuurtje buiten is aan, en bij binnenkomst ‘spotten’ de kinderen gelijk het indoor speelgedeelte. We spreken af dat we eerste even aan tafel gaan, maar stiekem kunnen ze niet wachten.

Wat maakt het restaurant met het concept van een Dinerbuffet zo kindvriendelijk?

We worden naar onze tafel begeleidt. Er loopt bediening rond voor de drankjes, die hoef je dus niet zelf te pakken. Het dinerbuffet is ontzettend afwisselend en er is écht veel keuze. Erg leuk want zo kunnen kinderen (en jijzelf) van allerlei dingen proeven. Wij starten met een aantal amuses. Maar er zijn ook soepen, er is een saladebar, en je kunt zelf je Poké Bowl maken.

kindvriendelijk uit eten
Garnalen, carpaccio, zalm maar ook vegetarisch. Ontzettend veel verschillende soorten amuses.

De chef zorgt voor live-cooking. Een superenthousiaste en vriendelijke man, die met liefde wat meer vertelt over de bereidingen en waar het eten vandaan komt. Zo kwam het vlees hieronder van Erfgoed Bossem in Latrrop. Heerlijk was het!

kindvriendelijk uit eten
Heerlijk, en kleine porties zodat je lekker veel verschillende dingen kunt proeven!

Onze kinderen kiezen niet vaak voor hele spannende gerechten. Pippa maakte haar eigen variant van de Poké Bowl (lees een kommetje noodles en rijst). Van het live-cooking gedeelte aten ze piepkuiken en spareribs met frietjes en ze kozen voor wat verschillende soorten rauwkost.

De toetjes zijn ook ‘heaven’. Zelf een eigen ijsje maken maar er was nog veel meer lekkers. Ook veel kleine amuse-achtige toetjes, daar hou ik wel van!

kindvriendelijk uit eten
Het was zo lekker!
kindvriendelijk uit eten denekamp
Tja, deze maakten bij de kinderen samen met de binnenspeeltuin wel de meeste indruk!

De binnenspeeltuin bij Restaurant Fox

Dat is natuurlijk wel wat dit restaurant ultiem kindvriendelijk maakt: de binnenspeeltuin. Voor ons was dit perfect. Onze kinderen van 4 en 8 jaar kunnen hier alleen naartoe. Het was voor ons wel wat uit het zicht. Wat ik helemaal prima vond maar wel goed om te weten als je met kleinere kinderen wilt gaan die nog begeleiding nodig hebben.

Je zit in het restaurant erg rustig, ik kan mij voorstellen dat je bij een binnenspeeltuin aan een hectisch restaurant denkt, dat is het absoluut niet. Je hoort helemaal niets van het binnenspeeltuin. Onze meiden maakten direct nieuwe vrienden en waren helemaal in hun sas! Er hing juist een hele relaxte sfeer, erg fijn!

kindvriendelijk uit eten

Lekker eten, top voor de kinderen en een goede service!

Het was echt genieten. Het eten is heerlijk, en ontzettend afwisselend, de service is erg goed en er hangt een hele fijne gemoedelijke sfeer. Wat ons betreft zeker een aanrader als je lekker, sfeervol en leuk met kinderen uit eten wilt gaan.

De hele maand januari eten kinderen hier voor een knaak!

Iedere jaar heeft restaurant Fox een actie: kinderen eten voor een knaak! De actie loopt dit jaar in januari. De kosten voor het dinerbuffet bedragen voor volwassenen 29,95 Euro per persoon. Voor meer informatie over de voorwaarden van het dinerbuffet kun je het beste op de website van restaurant Fox kijken.

Uit eten bij Restaurant Fox combineren met een uitje in de omgeving van Denekamp.

Vanaf Enschede rij je er ongeveer een half uutje over. Het leek mij leuk om een etentje met kinderen bij Restaurant Fox te combineren met een leuk uitje in de omgeving. Ik kreeg leuke tips binnen:

  • Wonderryck Denekamp
  • Open-lucht museum in Ootmarsum (met kinderrondleiding)
  • Stadswandeling Ootmarsum
  • Landgoed Singraven

Wij gingen voor de laatste optie en gingen naar Landgoed Singraven. Onze planning was niet helemaal fantastisch, waardoor de wandelingen over het landgoed en door het arboretum niet meer mogelijk waren. Die sluiten om 16.30. Maar rondom het Landgoed was het al leuk genoeg voor ons, wat een prachtige plek!

kindvriendelijk uit eten
Zo mooi, en zeker op een heldere winterse dag met ondergaande zon.
bos singraven
Even wat buitenlucht scoren voordat we het restaurant in gaan!

Wil je meer weten over dit kindvriendelijke restaurant in Denekamp?

Nog meer weten over restaurant Fox? Vettt-blogger Marisa was hier ook al eens, ze nam Restaurant Fox mee in een overzichtsblog met plekken waar je allergie-vriendelijk kunt eten. Daar bleek Restaurant Fox ook uitermate geschikt voor! Op de website vind je meer informatie over het restaurant, de locatie en het dinerbuffet.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.