5 x leuke binnenuitjes met kinderen in Twente en vlak daarbuiten

De dikke jassen en warme sjaals zijn weer uit de kast: de winter is begonnen! Hopelijk kunnen we met z’n allen vaak naar buiten voor sneeuwpret en lange sfeervolle winterwandelingen. Liever binnen de warmte en gezelligheid opzoeken? Hieronder tip ik 5 leuke binnenuitjes met kinderen.

1. Leuke binnenuitjes met kinderen: Ontdek het bakkerijmuseum in Hattem

Midden in het pittoreske stadje Hattem (vlakbij Zwolle) ligt het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. En wat is dat een aanrader! Kinderen ontdekken spelenderwijs alles over brood en banket en gaan op zoek naar de muisjes die stiekem snoepen van het meel. In de vakanties en op zaterdagen bakken kinderen onder begeleiding zelf iets lekkers. Mis ook vooral de legendarische familievoorstelling met bakker Fred niet.

2. Binnenuitje: Edelstenen zoeken in Borculo

Zin in een middag vol fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen? In het Kristalmuseum in Borculo vind je ze allemaal. Je verkent het museum aan de hand van een leerzame speurtocht en je mag zelf edelstenen zoeken. Lekker aan de slag met zand, zeef en water. De gevonden steentjes mogen mee naar huis!

Vette binnenuitjes met kids Steentjes zoeken Kristalmuseum

3. Binnenuitjes met kinderen: Dagje pret bij Beerze Bulten in Beerze

De perfecte plek voor een dagje uitrazen op een koude winterdag. Bij Beerze Bulten is er giga veel te beleven. Zo kunnen kinderen urenlang klimmen en klauteren in speelparadijs het Giga Konijnenhol, keihard meezingen tijdens de theatershow van Bultje het konijn of een balletje gooien op de bowlingbaan. Ze hebben er zelfs een overdekt zwemparadijs!

Vette binnenuitjes met kids Theater Beerze Bulten

4. Binnenuitje: Verwonder jezelf bij Wonderryck Denekamp

Ga op avontuur en verwonder jezelf over de bijzondere collectie dieren in de verschillende Wonderkamers van museum Wonderryck. In het Funky Forest kun je je eigen digitale bos bouwen en de bomen zien groeien. Vergeet ook het museumcafé niet te bezoeken, naast heel veel lekkers hebben ze ook allerlei leuke spelletjes!

5. Binnenuitje: LEGO-paradijs in Enschede

Het bouwlab in de Performance Factory is een paradijs voor bouwers en techniekfans. Niet alleen vind je hier bergen LEGO-blokken, kinderen kunnen er zelfs leren programmeren, spelen met LaQ of een stop-motion film maken. En het mooiste is dat jij met een vriendin een latte kunt drinken bij de Twentsche Foodhal, die in hetzelfde gebouw zit.

Vette binnenuitjes met kids Lego Bouwlab
Lego Bouwlab

Deze 5 leuke binnenuitjes met kids in Twente en vlak daarbuiten kun je ook lezen in de Vettt Winterspecial. Vraag je free download hier aan. Heb jij zelf nog aanraders? Deel ze vooral met ons, door hieronder een reactie te plaatsen.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.