Hotspot: Klein Afrika getest door Maryke

Door

Op een maandagmorgen in de zomervakantie sprak ik af met mijn vriendinnetje en haar kindjes. Om 10 uur kwam ik het parkeerterrein van Klein Afrika opgereden en mijn kinderen waren meteen in de ban van de levensechte giraffe die de parkeerplaats siert. Ravi en Bodhi vonden het best spannend, ook al is de giraffe niet echt! Wel echt zijn de wasberen de struisvogels, geitjes, schapen, verschillende vogels en andere diertjes die er rondlopen. Ook echt en super kindvriendelijk is de speeltuin met leuke klim- en klautertoestellen, het springkussen, heel veel zand en een perfect terras.

Spelen, spelen, spelen

Klein Afrika ligt aan de rand van recreatiegebied het Hulsbeek. En is de perfecte plek voor ontspanning. Ik weet het, dat is haast niet voor te stellen, ontspannen met kinderen erbij! Maar echt, mede omdat het terras zo dicht bij de speeltuin ligt, de speeltuin voorzien is van lekker zacht zand en de toestellen niet eng of gevaarlijk zijn. De speeltuin is niet te groot en afgebakend met een hek en geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

klein afrika

Klein Afrika, pannenkoeken en meer…

Afhankelijk van het weer kun je binnen of buiten zitten. Op deze maandagmorgen was het lekker weer en nog erg rustig, dus konden we een mooi plekje uitzoeken. Buiten is natuurlijk altijd fijn als het goed weer is, maar ook binnen kun je prima zitten. De locatie is opgeleukt met grote beelden en afbeeldingen van dieren uit Afrika. De menukaart is luxe en uitgebreid, ook als je niet van pannenkoeken houdt. Ik bestelde van de lunchkaart de salade Viande en de kinderen aten een pannenkoek. De salade is echt een aanrader, mooi gepresenteerd en lekker.

 

Belevingspad

De kinderen hebben heerlijk gespeeld en mijn vriendinnetje en ik lekker bijgekletst. Natuurlijk moesten we af en toe even het zand trotseren om onze kinderen op de kabelbaan te tillen of te helpen met klauteren. Na onze lunch zijn we via het belevingspad (zo noemen ze het zelf, maar zoveel valt er (nog) niet te beleven helaas) naar de diertjes gelopen.

klein afrika

Vooral de geitjes en de schaapjes die zich heerlijk lieten aaien vielen in de smaak bij de kindjes. De kinderboerderij/kleine dierentuin is overzichtelijk en nog ‘under construction’, dus het kan alleen maar leuker worden!

klein afrika

We sloten ons bezoekje af met een ijsje en maakten nog even een leuke foto van al onze kindjes bij de lifesize giraffe. Een superleuke plek om te ontdekken dus! Klein Afrika is elke dag geopend vanaf 10.00 uur en ze bieden ook verschillende (kinder)arrangementen, kijk op de website voor meer informatie.

Vorige week zondag las ik op Twitter dat er brand was bij Klein Afrika, vreselijk! Gelukkig viel het achteraf mee en waren ze maandag gewoon weer geopend. Maar zulk nieuws gun je niemand en zeker geen superleuke onderneming die nog maar pas is geopend.


Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria. Meer van Maryke lezen? Een overzicht van Maryke’s blogs op Vettt vind je hier.

 

NIEUWS: 15 september Workshop Verpakkingen Lezen.

Word je ook zo gek van al die termen, kreten en toevoegingen op de verpakking van je eten? Ook geen idee wat nou goed en slecht is? Zie je zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer? Je bent zeker niet de enige…Op donderdag 15 september komt gezondheidscoach Candida van Good Food Happy Life een workshop geven over het lezen van verpakkingen, gericht op voeding voor kinderen. Speciaal voor Vettt Lezers. Meer info over de workshop verpakkingen lezen vind je hier: Workshop Verpakkingen lezen.

Workshop verpakkingen lezen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.